Loading...

#سؤال_755_ اگر ‌#سهواً #قرآن از دست کسی بر روی زمین بیفتد، آیا باید کفاره بدهد؟


✅پاسخ:


1⃣عن أَبی عبداللَّه قال قال رَسُول اللَّه وُضِعَ عن أُمَّتِی تِسْعُ خِصَال الْخَطَأُ و النِّسْیَان و ما لا یَعْلَمُون و ما لَا یُطِیقُون و ما اضْطُرُّوا إِلَیْه و ما اسْتُکْرِهُوا عَلَیْه و الطِّیَرَةُ و الْوَسْوَسَةُ فی التَّفَکُّرِ فی الْخَلْق و الْحَسَدُ ما لَمْ یُظْهِرْ بِلِسَان أَوْ ید

📚كافي ج2ص463

امام صادق علیه السلام فرمود : رسول الله صلی الله علیه و آله فرمود :(مؤاخذه یا عقوبتِ يا...) نُه خصلت از امت من برداشته شده است :
خطا
و فراموشی
و آنچه به آن علم ندارند
و آنچه را که طاقت ندارند
و آنچه به آن مضطرّ شوند
و آنچه بر آن مجبور کرده شوند
و فال بد زدن و تفکر در وسوسه در خلق و حسد تا وقتی که (این سه مورد) به زبان یا دست آشکار نشود!


2⃣قال أبو عبدالله إِذَا جَمَعَ اللَّهُ عَزَّوجَلَّ الْأَوَّلِينَ و الْآخِرِين إِذَا هُمْ بِشَخْصٍ قَدْ أَقْبَلَ لَمْ يُرَ قَطُّ أَحْسَنُ صُورَةً مِنْهُ فَإِذَا نَظَرَ إِلَيْهِ الْمُؤْمِنُون و هُوَ الْقُرْآنُ قَالُوا هَذَا مِنَّا هذَا أَحْسَنُ شَيْءٍ رَأَيْنَا فَإِذَا انْتَهَى إِلَيْهِمْ جَازَهُمْ إِلَى أَنْ قال حَتَّى يَقِفَ عن يَمِينِ الْعَرْشِ فَيَقُولُ الْجَبَّارُ عَزَّوَجَلَّ و عِزَّتِي و جَلَالِي و ارْتِفَاعِ مَكَانِي لَأُكْرِمَنَّ الْيَوْمَ مَنْ أَكْرَمَكَ و لَأُهِينَنَّ مَنْ أَهَانَكَ

📚كافي ج۲ص۶۰۲

امام صادق علیه السلام فرمود : وقتی (در روز قیامت)، اللَّه عَزَّ وَ جَلَّ اولین و آخرین را جمع می کند، ناگهان شخصی را می بینند که روی می آورد که هرگز نیکو صورت تر از او دیده نشده است و آن #قرآن است!
پس وقتی مؤمنان به او نظر می کنند می گویند : این از ماست! این زیباترین چیزی است که دیده ایم! پس وقتی به آنها می رسد از آنها رد می شود... تا آنجا که فرمود : تا اینکه در طرف راست عرش می ایستد، پس اللَّهِ جَبَّارِ عَزَّوَجَلَّ می فرماید : به عزت و جلال و بلندی مکانم سوگند! هر آینه قطعاً هر کس که تو را #اکرام نموده است امروز او را اکرام می کنم و حتماً حتماً هر کس تو را خوار و اهانت نموده است خوار خواهم ساخت!


3⃣عن الصادق أنه قال: إن لله عز و جل حرمات ثلاثا ليس مثلهن شي ء كتابه و هو حكمته و نوره و بيته الذي جعله قبلة للناس لا يقبل من أحد توجها إلى غيره و عترة نبيكم

📚معاني الأخبار ص ۱۱۷

امام صادق علیه السلام فرمود : برای اللَّه عَزَّوَجَلَّ سه حُرمت می باشد که چیزی مانند آن نیست :
کتابش (یعنی قرآن) که حکمت و نور اوست

و خانه اش (یعنی کعبه) که آن را قبله ای برای مردم قرار داده است و توجه و رو کردن به غیر آن را از احدی قبول نمی کند

و #عترت و خاندان پیامبرتان!


4⃣عبدالملك بن أبي ذر قال: لقيني أمير المؤمنين يوم مزق عثمان المصاحف فقال أدع لي أباك فجاء إليه مسرعا فقال يا أبا ذر أتى اليوم في الإسلام أمر عظيم مزق كتاب الله و وضع فيه الحديد و حق على الله أن يسلط الحديد على من مزق كتاب الله بالحديد


📚كتاب عاصم بن حميد ص۳۶

عبدالملک بن اباذر گوید : روزی که عثمان (علیه ما عليه) قرآن ها را پاره کرد، امیرالمومنین علیه السلام با من برخورد نمود و فرمود : پدرت را به نزد من بخوان، پس پدرم اباذر با #سرعت به نزد ایشان آمد.
حضرت فرمود : ای اباذر! امروز امر عظیمی بر اسلام رسید، کتاب اللَّه پاره شد و حدید (شمشیر) در آن نهاده شد و بر اللَّه سزاوار است که آهن را بر کسی که قرآن را با آهن پاره می کند مسلط گرداند!


5⃣عن علي بن أبی طالب قال: و لا يُسَمَّى الْمُصْحَفُ مُصَيْحِفاً

📚جعفريات ص ۲۴۱

امیرالمؤمنین علیه السلام در حدیثی فرمودند : قرآن، مُصَیْحِف (قرآن چی _قرآن کوچک) نامیده نمی شود!


✅شدت اهمیت و لزوم اکرام ظاهری و باطنی قرآن در روایات شیعه روشن است، اما اگر به صورت سهوی و خطا، قرآن از دست کسی بر روی زمین بیفتد، به خاطر سهوی و خطا بودن، مؤاخذه ای برای آن مقرر نشده است و کفاره ای نیز برای آن معین نگردیده است و آنچه در بین عوام گفته می شود که اگر سهواً قرآن از دست کسی بر روی زمین بیفتد یک صاع خرما به فقیر صدقه دهد مبنایی ندارد اما به خاطر دستور اهل بیت علیهم السلام در اکرام قرآن، باید تمام تلاش خود را برای جلوگیری از چنین مواردی انجام دهیم تا قرآن که در روایت 3⃣ به عنوان حرمت الهی قرار داده شده است به طور کامل و از همه جهات محترم شمرده شود و البته در همان حدیث 3⃣ ، سومین حرمت الهی عترت رسول الله صلی الله علیه و آله معرفی شده است که به جهت آرزوی عمل به اکرام های حضوری آخرین آنها یعنی بقیة الله صلوات الله علیه ، فراوان و مداوم و با تضرع می گوئیم :


اللَّهُمَّ فَصَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ و آلِ مُحَمَّدٍ وَ عَجِّلْ لِوَلِیِّکَ الْفَرَجَ وَ الْعَافِیَةَ وَ النَّصْرَ

نظرات (0)

...
نام۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۹