Loading...

#سؤال_715_ اگر در بین #غسل_جنابت، حَدَثی از شخص سر بزند (مثلا بادی خارج شود) ، وظیفه چیست؟


✅ پاسخ : در این مورد روایت زیر رسیده است :


1⃣رَوَى السَّيِّدُ مُحَمَّدُ بْنُ أَبِي الْحَسَنِ الْمُوسَوِيُّ الْعَامِلِيُّ فِي كِتَابِ الْمَدَارِكِ نَقْلًا مِنْ كِتَابِ عَرْضِ الْمَجَالِسِ لِلصَّدُوقِ بْنِ بَابَوَيْهِ عَنِ الصَّادِقِ قَالَ: لَا بَأْسَ بِتَبْعِيضِ الْغُسْلِ تَغْسِلُ يَدَكَ وَ فَرْجَكَ وَ رَأْسَكَ وَ تُؤَخِّرُ غَسْلَ جَسَدِكَ إِلَى وَقْتِ الصَّلَاةِ ثُمَّ تَغْسِلُ جَسَدَكَ إِذَا أَرَدْتَ ذَلِكَ فَإِنْ أَحْدَثْتَ حَدَثاً مِنْ بَوْلٍ أَوْ غَائِطٍ أَوْ رِيحٍ أَوْ مَنِيٍّ بَعْدَ مَا غَسَلْتَ رَأْسَكَ مِنْ قَبْلِ أَنْ تَغْسِلَ جَسَدَكَ فَأَعِدِ الْغُسْلَ مِنْ أَوَّلِهِ.

📚 المدارک ص۵۹.

امام صادق علیه السلام فرمود : تبعیض غسل اشکالی ندارد، به این صورت که دست و فرج و سرت را غسل بدهی و شستن بدنت را تا وقت نماز تأخير بیاندازی و سپس هر موقع خواستی بدنت را غسل دهی.
پس اگر بعد از اینکه سرت را غسل دادی، قبل از اینکه بدنت را غسل دهی، حدثي از #بول (ادرار) يا #غائط يا #باد يا #مني از تو صادر شد، پس غسل را از ابتدا #اعاده کن.


✅مطلب فوق در کتاب📚 هدايه شیخ صدوق ص424 و در 📚من لا یحضره الفقیه ج1ص48 نیز به نقل از رساله پدرش نقل شده است.


✅ظاهر روایت فوق صدور حدث در اثنای غسل است که در صورت رخ دادن آن، باید غسل از اول #اعاده شود.


✅ اگر کسی مناقشه کند که ممکن است حکم به اعاده غسل در حالت تبعیض غسل است، پاسخ داده می شود که حتی با پذیرش این احتمال، به خاطر نبودن روایت دیگر، چاره ای جز #احتیاط باقی نمی ماند و احتیاط در این مورد اقتضا می کند که غسل #اعاده شود و نتیجه آن با وظیفه وارده در روایت تفاوتی نمی کند.


✅ ما به همين روایات موجود متمسک می شویم و برای رسیدن به علم و فقه بیشتر، منتظر ظهور بقیة اللَّه صلوات الله علیه می مانیم و برای رسیدن هر چه زودتر به آن روز، فراوان و مداوم می گوئیم :

اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ
وَ عَجِّلْ لِوَلِیِّکَ الْفَرَجَ وَ الْعَافِیَةَ وَ النَّصْرَ

نظرات (0)

...
نام۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۹