Loading...

#سؤال_678_ ما در آلمان زندگی می کنیم و گوسفندی برای ذبح می خریم و آنها به ما اجازه می دهند که گوسفند را خودمان ذبح کنیم، ولی قبلش به گوسفند شوک برقی می دهند. آیا مشکلی دارد؟



✅پاسخ :
به روایات زیر توجه فرمایید :

1⃣عَنْ مُحَمَّدٍ الْحَلَبِيِّ عَنْ أَبِي عَبْداللَّه قَالَ: سَأَلْتُهُ عَنِ الذَّبِيحَةِ فَقَالَ إِذَا تَحَرَّكَ الذَّنَبُ أَوِ الطَّرْفُ أَوِ الْأُذُنُ فَهُوَ ذَكِيٌّ.

📚 الكافي ج۶ص۲۳۳

محمد حلبی گوید : از امام صادق علیه السلام در مورد #ذبیحه سؤال کردم؛ امام فرمودند : در صورتی که (قبل از ذبح) دُم یا چشم یا گوش او تکان بخورد، پس آن تذکیه(ذبح شرعی) شده است!


2⃣عَنْ رِفَاعَةَ عَنْ أَبِي عَبْداللَّه أَنَّهُ قَالَ: فِي الشَّاةِ إِذَا طَرَفَتْ عَيْنَهَا أَوْ حَرَّكَتْ ذَنَبَهَا فَهِيَ ذَكِيَّةٌ.

📚 الكافي ج۶ص۲۳۳

امام صادق علیه السلام در مورد #گوسفند فرمود :در صورتی که چشمش به هم بخورد یا دُمَش را حرکت بدهد #تذکیه و ذبح شده است!


3⃣عَنْ أَبَانِ بْنِ تَغْلِبَ عَنْ أَبِي عَبْداللَّه قَالَ: إِذَا شَكَكْتَ فِي حَيَاةِ شَاةٍ وَ رَأَيْتَهَا تَطْرِفُ عَيْنَهَا أَوْ تُحَرِّكُ أُذُنَيْهَا أَوْ تَمْصَعُ بِذَنَبِهَا فَاذْبَحْهَا فَإِنَّهَا لَكَ حَلَالٌ.

📚 الكافي ج۶ص۲۳۲

امام صادق علیه السلام فرمود :هنگامی که در زنده بودن گوسفندی شک کردی و دیدی که چشمش به هم می خورد یا گوشش را حرکت می دهد یا دُمَش را تکان می دهد، پس آن را ذبح کن که همانا بر تو #حلال است!


4⃣عَنْ عَبْدِ الرَّحْمَنِ بْنِ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ قَالَ فِي كِتَابِ عَلِيٍّ إِذَا طَرَفَتِ الْعَيْنُ أَوْ رَكَضَتِ الرِّجْلُ أَوْ تَحَرَّكَ الذَّنَبُ فَكُلْ مِنْهُ فَقَدْ أَدْرَكْتَ ذَكَاتَهُ

📚 الكافي ج۶ص۲۳۲

امام صادق علیه السلام فرمود :در کتاب علي علیه السلام آمده است : وقتی که چشم (حیوان) به هم بخورد یا پایش تکان بخورد یا دُمَش حرکت کند، پس از آن بخور که ذبح و تذکیه او را درک کرده ای و به آن رسیده ای!


5⃣ امام صادق علیه السلام در مورد گاوی که به او تبری زده‌اند و بر زمین افتاده است و سپس آن را ذبح کرده اند فرمود :

فَإِنْ كَانَ الرَّجُلُ الَّذِي ذَبَحَ الْبَقَرَةَ حِينَ ذَبَحَ خَرَجَ الدَّمُ مُعْتَدِلًا فَكُلُوا وَ أَطْعِمُوا وَ إِنْ كَانَ خَرَجَ خُرُوجاً مُتَثَاقِلًا فَلَا تَقْرَبُوهُ.

اگر مردی که گاو را ذبح کرده است، وقتی آن را ذبح کرد خون به صورت معتدل و با جریان بیرون آمده است، پس آن را بخورید و بخورانید و اگر خون به صورت سنگین (سخت و بدون جریان) خارج شده است به آن نزدیک نشوید!

📚 التهذيب ج۹ص۵۶


✅در روایات شیعه که بخشی از آن ذکر گردید، یکی از شروط حلال بودن ذبیحه این است که در حال حیات ذبح شود و در صورتی که حیوان حلال گوشت قبل از ذبح بمیرد، ميته و مردار و حرام محسوب می شود.

✅ با توجه به روایات فوق و غیره اگر حیوانی با وجود ضربه یا آسیبی که دیده است، هنوز چشمش به هم می خورد یا گوش یا دُم یا پایش تکان می خورد، نشان از حیات و زنده بودن او دارد و اگر ذبح شود گوشتش حلال و قابل خوردن است.

همچنین اگر بعد از ذبح، خون به صورت معتدل و با جریان خارج شود،آن ذبیحه حلال و قابل خوردن است و اگر به صورت سنگین (سخت و بدون جریان) خارج شود قابل خوردن نیست.


✅ در مورد سؤال ما ، با توجه به اصول روائی فوق، اگر بعد از شوک برقی دادن به گوسفند و غیره، هنوز چشم یا دُم یا گوش یا پای حیوان تکان می‌خورد و در این حال آن را ذبح نماییم حلال است ولی اگر برق به حدی بوده است که حیوان را از کلیه این حرکات انداخته است قابل خوردن نیست، هر چند با آداب لازم ذبح شود.

اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ
وَ عَجِّلْ لِوَلِیِّکَ الْفَرَجَ وَ الْعَافِیَةَ وَ النَّصْرَ

#یکی_از_شروط_حلال_بودن_ذبیحه
#نشانه_زنده_بودن_حیوان_قبل_ذبح

نظرات (0)

...
نام۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۹