Loading...

#سؤال_668_ آیا دیدن شخص در حال جان دادن یا دیدن مرده نیاز به دادن کفاره دارد؟


✅پاسخ :به روایت زیر توجه فرمایید :


1⃣خَطَبَ أَمِيرُ الْمُؤْمِنِين فَقَالَ: إِنَّ اللَّهَ حَدَّ حُدُوداً فلَا تَعْتَدُوهَا وَ فَرَضَ فَرَائِضَ فَلَا تَنْقُصُوهَا و سَكَتَ عَنْ أَشْيَاءَ لَمْ يَسْكُتْ عَنْهَا نِسْيَاناً لَها فَلَا تَكَلَّفُوهَا رَحْمَةً مِنَ اللَّه لَكُم فَاقْبَلُوهَا

📚فقیه ج4ص74

امیرالمؤمنین علیه السلام در خطبه ای فرمودند : همانا الله تبارك وتعالي، حدودي را مشخص کرده است پس از آنها تجاوز نکنید و فرائضی را قرار داده است آنها را ناقص نکنید(آنها را نقض نکنید «وافی») و در مورد برخی از امور #سکوت نموده است و از روی نسيان و فراموشی سکوت نکرده است، پس آنها را برای خود تکلیف نکنید، این رحمتی از جانب الله برای شماست پس آن را قبول کنید.


✅ هیچ دستوری دال بر لزوم یا فضیلت دادن کفاره برای کسی که مَيِّت یا شخصی که در حال جان دادن است را دیده است، در روایات و فقه شیعه نیامده است و هیچ جایگاهی برای بار کردن تکلیف بر دوش شخص نیست.


✅ به روایت زیر نیز توجه فرمایید :



2⃣قَالَ وَ رُوِيَ أَنَّ مَنْ قَصَدَ إِلَى مَصْلُوبٍ فَنَظَرَ إِلَيْهِ وَجَبَ عَلَيْهِ الْغُسْلُ عُقُوبَةً.

📚 الفقيه ج۱ص۷۸ح ۱۷۵

شيخ صدوق گوید : #روایت شده است که همانا کسی که قصد و آهنگ شخص به دار آویخته ای را کند و به او نگاه کند، برای #عقوبت، #غسل بر او #واجب است!


✅ بر حسب روایت فوق که شیخ صدوق آن را مروی می داند، اگر کسی به قصد نگاه کردن به شخص به دار آویخته برود و به او نگاه کند، برای عقوبت، غسل بر او واجب است.

اما به صرف دیدن مرده یا دیدن شخص در حال جان دادن، کفاره و غسلي بر دوش ما گذاشته نشده است.



اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ
وَ عَجِّلْ لِوَلِیِّکَ الْفَرَجَ وَ الْعَافِیَةَ وَ النَّصْرَ


نظرات (0)

...
نام۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۹