#سؤال_663_ آیا برای #صلوات فرستادن بر محمد و آل محمد(صلوات الله علیهم اجمعین) ، با وضو بودن فضیلت دارد؟
✅پاسخ :
به روایت زیر توجه فرمایید :
1⃣عَنْ أَبِی بَصِیرٍ قَالَ: کَانَ مَوْلَانَا أَبُو جَعْفَرٍ مُحَمَّدُ بْنُ عَلِیٍّ الْبَاقِرُ علیه السلام جَالِساً فِی الْحَرَمِ وَ حَوْلَهُ عِصَابَةٌ مِنْ أَوْلِیَائِهِ إِذْ أَقْبَلَ طَاوُسٌ الْیَمَانِیُّ فِی جَمَاعَةٍ مِنْ أَصْحَابِهِ ثُمَّ قَالَ لِأَبِی جَعْفَرٍ علیه السلام ائْذَنْ لِی بِالسُّؤَالِ قَالَ أَذِنَّا لَکَ فَسَلْ.... إلی أن قال... فَأَخْبِرْنِی عَنْ صَلَاةٍ مَفْرُوضَةٍ تُصَلَّی بِغَیْرِ وُضُوءٍ وَ عَنْ صَوْمٍ لَا یُحْجَرُ عَنْ أَکْلٍ وَ شُرْبٍ قَالَ أَمَّا الصَّلَاةُ بِغَیْرِ وُضُوءٍ فَالصَّلَاةُ عَلَی النَّبِیِّ وَ آلِهِ عَلَیْهِ وَ عَلَیْهِمُ السَّلَامُ وَ أَمَّا الصَّوْمُ فَقَوْلُهُ عَزَّ وَ جَلَّ- إِنِّی نَذَرْتُ لِلرَّحْمنِ صَوْماً فَلَنْ أُکَلِّمَ الْیَوْمَ إِنْسِیًّا
📚 الاحتجاج ص ۱۷۸
ابو بصير گوید : مولایمان امام باقر علیه السلام در حرم نشسته بودند و گروهی از دوستانش اطراف ایشان بودند که در این حال طاووس يماني در بین جماعتی از اصحابش رو آورد. سپس به امام باقر علیه السلام عرض کرد : به من اجازه پرسش بدهید.
امام فرمودند : به تو اجازه دادیم، پس سؤال کن!
تا آنجا که طاووس یمانی پرسید : به من خبر بده از صلاة فریضه ای که بدون وضو خوانده می شود و از روزه ای که شخص را از خوردن و آشامیدن باز نمی دارد!
امام فرمودند : امّا صلاة بدون #وضو، صلوات بر محمد و آل او
علیه و علیهم السلام است!
امّا روزه ی (همراه با خوردن و آشامیدن)، گفتار اللَّه عَزَّ وَ جَلَّ است : « همانا من برای رحمان روزه ای نذر کرده ام و در نتیجه امروز با هیچ انسانی سخن نمی گویم» ( یعنی روزه سکوت )!.....
✅ هر چند با وضو بودن مداوم در همه حال در روایات سفارش شده است و دارای فضیلت است، اما برای خاص صلوات فرستادن بر محمد و آل محمد وضوی خاصی ذکر نشده است و صلاة و درودی است که بدون وضو هم فرستاده می شود!
اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ
وَ عَجِّلْ لِوَلِیِّکَ الْفَرَجَ وَ الْعَافِیَةَ وَ النَّصْرَ
نظرات (0)