Loading...

#سوال_1877_ آیا روزه کسی که معده اش ترش کند و همراه آروغ چیزی از معده اش به دهانش بیاید باطل می شود؟




✅ پاسخ : به روایات زیر توجه فرمایید :



1⃣عَنْ مُحَمَّدِ بْنِ مُسْلِمٍ قَالَ: سُئِلَ أَبُو جَعْفَرٍ عَنِ الْقَلْسِ یُفَطِّرُ الصَّائِمَ قَالَ لَا.

📚 الکافی ج۴ص۱۰۸

محمد بن مسلم گوید : از امام صادق صلوات اللَّه علیه در مورد قَلْس (یعنی بالا آمدن اندکی از طعام یا آب به همراه آروغ) سؤال شد که آیا روزه‌دار را إفطار می دهد؟ امام فرمودند : خیر!



2⃣عَنْ عَمَّارِ بْنِ مُوسَی عَنْ أَبِی عَبْدِ اللَّهِ قَالَ: سَأَلْتُهُ عَنِ الرَّجُلِ یَخْرُجُ مِنْ جَوْفِهِ الْقَلْسُ حَتَّی یَبْلُغَ الْحَلْقَ ثُمَّ یَرْجِعُ إِلَی جَوْفِهِ وَ هُوَ صَائِمٌ قَالَ لَیْسَ بِشَیْءٍ.

📚 الکافی ج۴ص۱۰۸

عمار گوید : از امام صادق صلوات اللَّه علیه در مورد فرد روزه‌داری که از شکمش طعام یا نوشیدنی بیرون می آید تا اینکه به حلقش می رسد و سپس به شکمش برمی گردد سؤال شد؛ امام فرمودند : چیزی نیست!



3⃣عَنْ أَحْمَدَ بْنِ مُحَمَّدٍ عَنْ عُثْمَانَ بْنِ عِیسَی عَنْ سَمَاعَةَ قَالَ: سَأَلْتُهُ عَنِ الْقَلْسِ وَ هِیَ الْجُشْأَةُ یَرْتَفِعُ الطَّعَامُ مِنْ جَوْفِ الرَّجُلِ مِنْ غَیْرِ أَنْ یَکُونَ تَقَیَّأَ وَ هُوَ قَائِمٌ فِی الصَّلَاةِ قَالَ لَا یَنْقُضُ ذَلِکَ وُضُوءَهُ وَ لَا یَقْطَعُ صَلَاتَهُ وَ لَا یُفَطِّرُ صِیَامَهُ.

📚 الکافی ج۴ص۱۰۸

سماعة گوید : از امام صلوات اللَّه علیه در مورد قَلْس که همان آروغ است و طعام را بدون اینکه استفراغ کند از درون فرد بالا می آورد و فرد در نماز ایستاده است سؤال کردم؛ امام فرمودند : این امر وضوی او را نمی شکند و نمازش را قطع نمی کند و روزه او را إفطار نمی دهد!



4⃣عَنِ ابْنِ مَحْبُوبٍ عَنْ عَبْدِ اللَّهِ بْنِ سِنَانٍ قَالَ: سُئِلَ أَبُو عَبْدِ اللَّهِ عَنِ الرَّجُلِ الصَّائِمِ یَقْلِسُ فَیَخْرُجُ مِنْهُ الشَّیْءُ مِنَ الطَّعَامِ أَ یُفَطِّرُهُ ذَلِکَ قَالَ لَا قُلْتُ فَإِنِ ازْدَرَدَهُ بَعْدَ أَنْ صَارَ عَلَی لِسَانِهِ قَالَ لَا یُفَطِّرُهُ ذَلِکَ.

📚 التهذیب ج۴ص۲۶۵

عبدالله بن سنان گوید : از امام صادق صلوات اللَّه علیه در مورد فرد روزه‌داری که دچار قَلْس می شود و چیزی از طعام از او بیرون می آید سؤال شد که آیا او را إفطار می دهد؟ امام فرمودند : خیر!
گفتم : اگر بعد از اینکه به زبانش رسید آن را فرو داد چطور؟ فرمود : او را إفطار نمی دهد!



✅ گاهی به خاطر ترش کردن معده یا پُر بودن معده و غیره، به همراه آروغ زدن، اندکی طعام یا آب از درون انسان به حلق یا حتی فضای دهان او می آید که به این أمر، «قَلْس» گفته می شود و در لغت تصریح شده است که در صورتی که اندازه آن حداکثر به اندازه پُری دهان باشد به آن قَلس گفته می شود و اگر بیش از این باشد به آن قيء یا استفراغ گفته می شود.

در روایات فوق مشاهده می شود که قَلس و بالا آمدن اندکی طعام یا آب به فضای حلق و دهان، موجب افطار روزه نمی شود و وضو را نقض نمی کند و حتی اگر در حال نماز این اتفاق رخ دهد، موجب إبطال نماز نمی شود.


✅ در روایت 2⃣ و 4⃣، روشن است که حتی اگر آن غذا یا آب مجددا از حلق و زبان به معده فرو رود، موجب إبطال روزه نمی شود.


اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ عَجِّلْ لِوَلِیِّکَ الْفَرَجَ وَ الْعَافِیَةَ وَ النَّصْر

https://t.me/porseshvapasokhe
بسم اللَّه الرحمان الرحیم

و صلی اللَّه علی محمد و آل محمد

امروز 11 مهرماه 1403، آخرین چهارشنبه ماه قمری و مصادف با محاق است و طبق روایات، روز نحس مستمر است.


✅ صدقه دادن در ابتدای امروز چهارشنبه 11 مهرماه فراموش نشود. إن شاءاللَّه


اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ عَجِّلْ لِوَلِیِّکَ الْفَرَجَ وَ الْعَافِیَةَ وَ النَّصْر



https://t.me/porseshvapasokhe/3265

نظرات (0)

...
نام۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۹