Loading...

#سوال_1569_ خصوصیت چهارشنبه آخر ماه چیست و برای آن چه باید کرد؟




✅ پاسخ : به روایات زیر توجه فرمایید :


1⃣عَنْ أَحْمَدَ بْنِ عَامِرٍ الطَّائِیِّ قَالَ سَمِعْتُ الرِّضَا یَقُولُ: یَوْمُ الْأَرْبِعَاءِ یَوْمُ نَحْسٍ مُسْتَمِرٍّ مَنِ احْتَجَمَ فِیهِ خِیفَ عليه أَنْ تَخْضَرَّ مَحَاجِمُهُ وَ مَنِ تَنَوَرَ فِیهِ خِیفَ عَلَیْهِ الْبَرَص

📚 عیون أخبار الرضا ج ۱، ص ۲۴۸.

احمد گوید : شنیدم امام رضا صلوات اللَّه علیه فرمود : #روز_چهارشنبه، روز نحس مستمر است، کسی که در آن #حجامت نماید بر او ترسیده می شود که محل حجامت او کبود شود و کسی که در آن #نوره بکشد، از پیسی بر او ترسیده می شود!



2⃣عَنْ دَارِمِ بْنِ قَبِیصَةَ عَنِ الرِّضَا علیه السلام قَالَ قَالَ رَسُولُ اللَّهِ صلی الله علیه و آله آخِرُ أَرْبِعَاءَ فِی الشَّهْرِ یَوْمُ نَحْسٍ مُسْتَمِرٍّ

📚 الخصال ج ۲ص۲۷

امام رضا صلوات اللَّه علیه فرمود : رسول اللَّه صلی اللَّه علیه و آله فرمودند : آخرین #چهارشنبه در ماه (قمری)، روز نحس مستمر است!



3⃣عَنْ عَبْدِ اللَّهِ بْنِ أَحْمَدَ بْنِ عَامِرٍ الطَّائِیِّ عَنْ أَبِیهِ عَنِ الرِّضَا عَنْ آبَائِهِ عَنِ الْحُسَیْنِ بْنِ عَلِیٍّ علیهما السلام قَالَ: کَانَ عَلِیُّ بْنُ أَبِی طَالِبٍ علیهما السلام بِالْکُوفَةِ فِی الْجَامِعِ إِذْ قَامَ إِلَیْهِ رَجُلٌ مِنْ أَهْلِ الشَّامِ فَقَالَ یَا أَمِیرَ الْمُؤْمِنِینَ إِنِّی أَسْأَلُکَ عَنْ أَشْیَاءَ فَقَالَ سَلْ تَفَقُّهاً وَ لَا تَسْأَلْ تَعَنُّتاً.. إلی أَنْ قَالَ ثُمَّ قَامَ إِلَیْهِ رَجُلٌ آخَرُ فَقَالَ یَا أَمِیرَ الْمُؤْمِنِینَ أَخْبِرْنِی عَنْ یَوْمِ الْأَرْبِعَاءِ وَ تَطَیُّرِنَا مِنْهُ وَ ثِقْلِهِ وَ أَیُّ أَرْبِعَاءَ هُوَ قَالَ آخِرُ أَرْبِعَاءَ فِی الشَّهْرِ وَ هُوَ الْمُحَاقُ...

📚عیون أخبار الرضا ص133

امام حسین صلوات اللَّه علیه فرمود : امیرالمؤمنین صلوات اللَّه علیه در مسجد جامع کوفه بودند که ناگهان مردی از أهل شام برخاست و گفت : ای امیرالمؤمنین! من در مورد چیزهایی از شما سؤال دارم! امام فرمود : برای فهم و تفقه سوال کن، نه برای به رنج انداختن!
تا آنجا که گوید : مرد دیگری برخاست و گفت : ای امیرالمؤمنین! به من خبر بده از روز #چهارشنبه و به فال بد گرفتن آن توسط ما و سنگین بودن آن که این کدام چهارشنبه است؟ امام فرمودند : آخرین چهارشنبه در ماه که مصادف با محاق هم باشد.....



✅#محاق به دو یا سه شب آخر ماه قمری گفته می شود که در آنها، ماه نه در شب و نه در روز دیده نمی شود و علت آن طلوع آن هنگام وجود خورشید است که در نتیجه مخفی است و قابل رؤیت در هیچ موقع از شب و روز نمی باشد و معمولا از شب 28 ماه قمری تا پایان ماه می باشد.



4⃣ عَنْ عَبْدِ اللَّهِ بْنِ سُلَیْمَانَ عَنْ أَحَدِهِمَا قَالَ کَانَ أَبِی إِذَا خَرَجَ یَوْمَ الْأَرْبِعَاءِ مِنْ آخِرِ الشَّهْرِ وَ فِی یَوْمٍ یَکْرَهُهُ النَّاسُ مِنْ مُحَاقٍ أَوْ غَیْرِهِ تَصَدَّقَ بِصَدَقَةٍ ثُمَّ خَرَجَ

📚محاسن ج٢ص٣۴٨

امام باقر یا امام صادق صلوات اللَّه علیهما فرمودند : پدرم وقتی در چهارشنبه آخر ماه و در روزهایی که مانند #محاق یا غیر آن مردم آن را (برای سفر) مکروه می دانند، بیرون می رفتند، ابتدا یک صدقه ای می دادند و سپس به مسافرت می رفتند.



5⃣عَنِ الْحُسَیْنِ بْنِ عُلْوَانَ عَنْ جَعْفَرٍ عَنْ أَبِیهِ قَالَ: قَالَ رَسُولُ اللَّهِ إِذَا أَصْبَحْتَ فَتَصَدَّقْ بِصَدَقَةٍ یُذْهِبْ عَنْکَ نَحْسَ ذَلِکَ الْیَوْمِ وَ إِذَا أَمْسَیْتَ فَتَصَدَّقْ بِصَدَقَةٍ یُذْهِبْ عَنْکَ نَحْسَ تِلْکَ اللَّیْلَةِ.

📚 قرب الإسناد ص۵۷.

امام صادق صلوات اللَّه علیه از پدرش روایت کرده است که رسول اللَّه صلی اللَّه علیه و آله فرمودند : هنگامی که وارد صبح شدی صدقه ای بده تا نحوست و شومی آن روز را از تو ببرد و هنگامی که وارد شب شدی صدقه ای بده تا نحوست و شومی آن شب را از تو ببرد!



✅ با توجه به روایات فوق و غیره، روز چهارشنبه و خصوصاً آخرین چهارشنبه ماه قمری و بالاخص آخرین چهارشنبه ماه قمری که مصادف با محاق هم باشد، روز نَحس مستمر شمرده شده است و در آن از برخی از کارها مثل حجامت و نوره کشیدن و مسافرت نهی شده است.
براي رفع نحوست و شومی برای امثال این روزها، می توان از روایاتی مانند روایت 5⃣ استفاده نمود و با دادن صدقه در اول روز، نحوست آن روز را از خود ببریم.


✅ ای شیعیان عزیز! هر کسی در شهر خود به صورت هفتگی و ترجیحاً در روزهای جمعه، هر تعداد از شیعیان و محبین اهل بیت علیهم السلام را که می تواند جمع کند و ساعتی را مشغول دعا و تضرع برای تعجیل فرج امام زمان صلوات اللَّه علیه شوید که سخت به این کار محتاج هستیم.


اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ عَجِّلْ لِوَلِیِّکَ الْفَرَجَ وَ الْعَافِیَةَ وَ النَّصْر

https://t.me/porseshvapasokhe

نظرات (0)

...
نام۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۹