Loading...

#سوال_1867_ اگر فردی عمل بدعت و نادرستی را از جانب میت انجام دهد، آیا به میت می رسد و موجب عذاب و ضرر برای میت می شود؟




✅ پاسخ : به روایات زیر توجه فرمایید :


1⃣عَنْ مُعَاوِیَةَ بْنِ عَمَّارٍ قَالَ: قُلْتُ لِأَبِی عَبْدِ اللَّهِ مَا یَلْحَقُ الرَّجُلَ بَعْدَ مَوْتِهِ فَقَالَ سُنَّةٌ سَنَّهَا یُعْمَلُ بِهَا بَعْدَ مَوْتِهِ فَیَکُونُ لَهُ مِثْلُ أَجْرِ مَنْ یَعْمَلُ بِهَا مِنْ غَیْرِ أَنْ یَنْتَقِصَ مِنْ أُجُورِهِمْ شَیْءٌ وَ الصَّدَقَةُ الْجَارِیَةُ تَجْرِی مِنْ بَعْدِهِ وَ الْوَلَدُ الطَّیِّبُ یَدْعُو لِوَالِدَیْهِ بَعْدَ مَوْتِهِمَا وَ یَحُجُّ وَ یَتَصَدَّقُ وَ یُعْتِقُ عَنْهُمَا وَ یُصَلِّی وَ یَصُومُ عَنْهُمَا فَقُلْتُ أُشْرِکُهُمَا فِی حَجَّتِی قَالَ نَعَمْ.

📚 الکافی ج۷ص۵۷

معاویة بن عمار گوید : به امام صادق صلوات اللَّه علیه گفتم : چه چیزی بعد از مرگ به فرد ملحق می شود؟ امام فرمودند : سنتی که آن را پایه گذاری کرده باشد و بعد از مرگش به آن عمل شود که مانند اجر کسی که به آن عمل می کند برای او خواهد بود، بدون اینکه از أجر آنها چیزی کم شود. و صدقه جاريه اي که بعد از او جاری باشد. و فرزند پاکی که برای پدر و مادر بعد از مرگشان دعا می کند و از جانب آنها حج به جا می آورد و صدقه می دهد و برده آزاد می کند و از جانب آنها روزه می گیرد و نماز می خواند. من گفتم : آیا آنها را در حج خود شریک کنم؟ فرمود : بله!


2⃣عَنْ أَبَانِ بْنِ عُثْمَانَ عَنْ مُعَاوِیَةَ بْنِ عَمَّارٍ قَالَ: قُلْتُ لِأَبِی عَبْدِ اللَّهِ أَیُّ شَیْءٍ یَلْحَقُ الرَّجُلَ بَعْدَ مَوْتِهِ قَالَ یَلْحَقُهُ الْحَجُّ عَنْهُ وَ الصَّدَقَةُ عَنْهُ وَ الصَّوْمُ عَنْهُ.

📚 المحاسن ص۷۲

معاوية بن عمار گوید : به امام صادق صلوات اللَّه علیه گفتم : چه چیزی بعد از مرگ فرد به او می رسد؟ فرمود : حج از جانب او و صدقه از جانب او و روزه از جانب او به او می رسد و ملحق می شود!


3⃣وَ قَالَ علیه السلام مَنْ عَمِلَ مِنَ الْمُسْلِمِینَ عَنْ مَیِّتٍ عَمَلًا صَالِحاً أُضْعِفَ لَهُ أَجْرُهُ وَ نَفَعَ اللَّهُ بِهِ الْمَیِّتَ.

📚 الفقیه ج۱ص۱۸۵

امام صادق صلوات اللَّه علیه فرمود : کسی که از جانب مسلمانی #عمل_صالح انجام دهد، أجر او مضاعف می شود و اللَّه به خاطر آن به میت سود می رساند!


4⃣قَالَ علیه السلام یَدْخُلُ عَلَی الْمَیِّتِ فِی قَبْرِهِ الصَّلَاةُ وَ الصَّوْمُ وَ الْحَجُّ وَ الصَّدَقَةُ وَ الْبِرُّ وَ الدُّعَاءُ وَ یُکْتَبُ أَجْرُهُ لِلَّذِی یَفْعَلُهُ وَ لِلْمَیِّتِ.

📚 الفقیه ج۱ص۱۸۵

امام صادق صلوات اللَّه علیه فرمود : نماز و روزه و صدقه و نیکی و دعاء بر میت در قبرش داخل می شود و أجر آن برای کسی که آن را انجام می دهد و برای میت نوشته می شود.



5⃣عَنِ ابْنِ مَحْبُوبٍ عَنْ إِسْمَاعِیلَ الجعفري قَالَ سَمِعْتُ أَبَا جَعْفَرٍ یَقُولُ مَنِ اسْتَنَّ بِسُنَّةِ عَدْلٍ فَاتُّبِعَ کَانَ لَهُ أَجْرُ مَنْ عَمِلَ بِهَا مِنْ غَیْرِ أَنْ یَنْتَقِصَ مِنْ أُجُورِهِمْ شَیْ ءٌ وَ مَنِ اسْتَنَّ سُنَّةَ جَوْرٍ فَاتُّبِعَ کَانَ عَلَیْهِ مِثْلُ وِزْرِ مَنْ عَمِلَ بِهِ مِنْ غَیْرِ أَنْ یَنْتَقِصَ مِنْ أَوْزَارِهِمْ شَیْءٌ.

📚 المحاسن ص۲۷ح۸.

إسماعیل جعفری گوید : شنیدم امام باقر صلوات اللَّه علیه می فرمود : کسی که سنت عدلي پایه گذاری نماید و از آن پیروی شود، أجر کسی که به آن عمل نماید برای او خواهد بود و بدون اینکه از أجرهای آنها چیزی کاسته شود.
و کسی که سنت جوری را پایه گذاری نماید و مورد تبعیت قرار گیرد و گناه کسی که به آن عمل نماید برای او خواهد بود، بدون اینکه از گناه آنها چیزی کاسته شود!


✅ با توجه به روایات فوق و غیره، صرفاً در صورتی که نماز یا روزه یا حج یا صدقه یا عمل صالح دیگری از جانب میت انجام شود، به میت می رسد و از آن سود می برد ولی این قاعده انجام عمل شرّ از جانب ميت را در بر نمی گیرد و لذا اگر کسی عمل نادرست و ناشایستی را از جانب میت انجام دهد، به میت نخواهد رسید و از آن متضرر نخواهد شد.


✅ البته طبق حدیث 5⃣ و امثال آن، اگر کسی سنت نادرستی را پایه گذاری نماید، همواره گناهان عاملان به آن سنت جور برای او نوشته می شود، بدون اینکه از گناه عاملان آن چیزی کاسته شود، ولی انجام گناه و عمل بدعت و نادرست از جانب میت به میت نمی رسد و مشکلی برای او ایجاد نمی کند.



اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ عَجِّلْ لِوَلِیِّکَ الْفَرَجَ وَ الْعَافِیَةَ وَ النَّصْر


https://t.me/porseshvapasokhe
بسم اللَّه الرحمان الرحیم

صلی اللَّه علی محمد و آل محمد

با توجه به عدم رؤیت هلال ماه ربیع الأول در غروب امروز سه شنبه ١٣ شهریور، فردا چهارشنبه ١۴ شهریور، چهارشنبه آخر ماه و مصادف با محاق است و طبق روایات روز نحس مستمر است.

ان شاء اللَّه صدقه فردا فراموش نشود :


https://t.me/porseshvapasokhe/3265

نظرات (0)

...
نام۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۹