Loading...

#سوال_1840_ یکی از دوستان مؤمن 6 سال است دچار مشکلات مالی و مادی شده است و برای حل آن هر دعا و استغاثه و زیارت و نذر و توصیه علما و دعا زیر قبه امام حسین صلوات اللَّه علیه و غيره را انجام داده است ولی هیچ تأثيري نداشته است و تازه دچار طلاق همسر و مستأجری و غیره شده است و اکنون در آستانه ناامیدی و از دست دادن اعتقادات قرار گرفته است!

شما چه توصیه ای برای او دارید؟؟



✅ پاسخ : فردی که در مشکلات خود اقدام به توسل و دعا می کند، لازم است به برخی از احادیث علم و باور داشته باشد.
لذا چند توصیه روائی به این برادر گرامی عرض می کنیم :


1_ لازم است معنای استجابت را بدانیم تا مبادا به گمان عدم استجابت دعا دچار ناامیدی و انحراف عقیده نشویم. در این ارتباط احادیث وارده در این لینک را مطالعه نمایید :


https://t.me/porseshvapasokhe/1841


2 _ در کنار دعا کردن، علل عدم اجابت دعا را بداند و برای رفع موانع اجابت تلاش کند. در این ارتباط احادیث وارده در این لینک را مطالعه نمایید :


https://t.me/porseshvapasokhe/1833


✅ به روایات زیر نیز توجه داشته باشید و هرگز عجله نکنید و با جدیت تا حصول نتیجه به دعا ادامه دهید هر چند سالیان زیادی طول بکشد :


1⃣عَنْ عَبْدالْعَزِیزِ الطَّوِیل عن أَبِی عَبْداللَّه قَالَ: إِنَّ الْعَبْدَ إِذَا دَعَا لَمْ یَزَلِ اللَّهُ تَبَارَکَ و تَعَالَی فِی حَاجَتِهِ ما لَمْ یَسْتَعْجِلْ.

📚الکافی ج۲ص۴۷۴

امام صادق صلوات اللَّه علیه فرمود : همانا بنده هنگامی که دعا کند، همواره اللَّه تبارک و تعالی در کار اوست، تا مادامی که شتاب نورزد!


2⃣عَنْ أَبِی بَصِیرٍ عَنْ أَبِی عَبْداللَّه قال: لَا یَزَالُ الْمُؤْمِنُ بِخَیْرٍ وَ رَجَاءِ رَحْمَةٍ مِنَ اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ مَا لَمْ یَسْتَعْجِلْ فَیَقْنَطَ وَ یَتْرُکَ الدُّعَاءَ قُلْتُ لَهُ کَیْفَ یَسْتَعْجِلُ قَالَ یَقُولُ قَدْ دَعَوْتُ مُنْذُ کَذَا وَ کَذَا وَ مَا أَرَی الْإِجَابَةَ.

📚الکافی ج۲ص۴۹۰

ابوبصیر گوید : امام صادق صلوات اللَّه علیه فرمود : مؤمن همواره در خیر و رحمت از جانب اللَّهِ عَزَّوَجَلَّ است، تا مادامی که شتاب نورزد که در نتیجه ناامید گردد و دعا را ترک کند. گفتم : چگونه شتاب می ورزد؟! فرمود : می گوید : از فلان موقع تاکنون دعا کرده ام و إجابت نمی بینم!


3⃣عَنْ إِسْحَاقَ بْنِ عَمَّارٍ قَالَ: قُلْتُ لِأَبِی عَبْداللَّهِ یُسْتَجَابُ لِلرَّجُلِ الدُّعَاءُ ثُمَّ یُؤَخَّرُ قَالَ نَعَمْ عِشْرِینَ سَنَةً.

📚الکافی ج۲ص۴۸۹

اسحاق بن عمار گوید : به امام صادق صلوات اللَّه علیه گفتم : آیا دعا برای فرد مستجاب می شود و سپس تأخیر انداخته شود؟ فرمود : بله! بیست سال!



4⃣عَنْ هِشَامِ بْنِ سَالِمٍ عَنْ أَبی عَبْداللَّه قال: کَانَ بَیْنَ قَوْلِ اللَّهِ عَزَّوَجَلَّ قَدْ أُجِیبَتْ دَعْوَتُکُما وَ بَیْنَ أَخْذِ فِرْعَوْنَ أَرْبَعِینَ عَاماً.

📚الکافی ج۲ص۴۸۹

امام صادق صلوات اللَّه علیه فرمود : بین گفتار اللَّهِ عَزَّوَجَلَّ (سوره يونس آيه ٨٩) که به حضرت موسی و هارون صلوات اللَّه علی نبينا و آله و علیهما که فرمود : «دعای شما را مستجاب کردم» و بین گرفتن فرعون، چهل سال فاصله بود!


5⃣عن عَبْداللَّهِ بْنِ سِنَانٍ قال سَمِعْتُ أَباعَبْداللَّه یَقُولُ الدُّعَاءُ یَرُدُّ الْقَضَاءَ بَعْدَ مَا أُبْرِمَ إِبْرَاماً فَأَکْثِرْ مِنَ الدُّعَاءِ فَإِنَّهُ مِفْتَاحُ کُلِّ رَحْمَةٍ و نَجَاحُ کُلِّ حَاجَةٍ وَ لَا یُنَالُ مَا عِنْدَ اللَّهِ عَزَّوَجَلَّ إِلَّا بِالدُّعَاءِ وَ إِنَّهُ لَیْسَ بَابٌ یُکْثَرُ قَرْعُهُ إِلَّا یُوشِکُ أَنْ یُفْتَحَ لِصَاحِبِهِ.

📚الکافی ج۲ص۴۷۰

عبدالله بن سنان گوید : شنیدم امام صادق صلوات اللَّه علیه فرمود : دعاء قضاء را بعد از آنکه محکم شده است بر می گرداند، پس دعا را زیاد کن زیرا آن کلید هر رحمت و دستیابی به هر حاجت است و آنچه نزد اللَّهِ عَزَّوَجَلَّ است جز با دعا به دست نمی آید و هیچ دربی نیست که زیاد کوبیده شود، مگر اینکه نزدیک است برای صاحبش باز شود!


✅ در پایان به این روایت نیز توجه فرمایید :


6⃣عَنِ ابْنِ الْقَدَّاحِ عَنْ أَبِی عَبْداللَّهِ قال قَالَ رَسُولُ اللَّهِ رَحِمَ اللَّهُ عَبْداً طَلَبَ مِنَ اللَّهِ عَزَّوَجَلَّ حَاجَةً فَأَلَحَّ فی الدُّعَاءِ اسْتُجِیبَ لَهُ أَوْ لَمْ یُسْتَجَبْ لَهُ...

📚الکافی ج2ص474

امام صادق صلوات اللَّه علیه فرمود : رسول اللَّه صلی اللَّه علیه و آله فرمودند : اللَّه رحمت کند بنده ای که حاجتی را از اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ طلب نماید و إلحاح و اصرار بورزد، چه برایش مستجاب شود و چه برایش مستجاب نشود!


✅ برای تعجیل فرج فرزند غریب حضرت زهرا صلوات اللَّه علیهما هم دعا کنید :

اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ عَجِّلْ لِوَلِیِّکَ الْفَرَجَ وَ الْعَافِیَةَ وَ النَّصْر

https://t.me/porseshvapasokhe

نظرات (0)

...
نام۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۹