#سوال_1507_ اگر در حین غسل دادن میت، ترشحاتی از آب غسل میت به لباس غسل دهنده یا فرد دیگری برسد، آیا نیاز به تطهیر دارد؟
✅ پاسخ :به روایات زیر توجه فرمایید :
1⃣عَنْ إِبْرَاهِیمَ بْنِ مَیْمُونٍ قَالَ: سَأَلْتُ أَبَا عَبْدِ اللَّهِ عَنْ رَجُلٍ یَقَعُ ثَوْبُهُ عَلَی جَسَدِ الْمَیِّتِ قَالَ إِنْ کَانَ غُسِّلَ فَلَا تَغْسِلْ مَا أَصَابَ ثَوْبَکَ مِنْهُ وَ إِنْ کَانَ لَمْ یُغَسَّلْ فَاغْسِلْ مَا أَصَابَ ثَوْبَکَ مِنْهُ یَعْنِی إِذَا بَرَدَ الْمَیِّتُ.
📚 الکافی ج۳ص۶۱
ابراهیم بن میمون گوید : از امام صادق صلوات اللَّه علیه در مورد شخصی که لباسش بر بدن میت می افتد سؤال کردم؛ امام فرمودند : اگر میت غسل داده شده است، آنچه از او به لباس تو می رسد را شستشو نده و اگر هنوز غسل داده نشده است، آنچه از او به لباس تو می رسد را بشوی، یعنی در صورتی که بدن میت سرد شده باشد!
2⃣عَنْ عَلِیِّ بْنِ إِبْرَاهِیمَ عَنْ أَبِیهِ عَنِ ابْنِ أَبِی عُمَیْرٍ عَنْ حَمَّادٍ عَنِ الْحَلَبِیِّ عَنْ أَبِی عَبْدِ اللَّهِ فِی حَدِیثٍ قَالَ: سَأَلْتُهُ عَنِ الرَّجُلِ یُصِیبُ ثَوْبُهُ جَسَدَ الْمَیِّتِ فَقَالَ یَغْسِلُ مَا أَصَابَ الثَّوْبَ.
📚 الکافی ج۳ص۱۶۱
حلبی گوید : از امام صادق صلوات اللَّه علیه در مورد شخصی که لباسش به بدن میت برخورد می کند سؤال کردم؛ امام فرمودند : آنچه به لباس رسیده است را شستشو می دهد!
3⃣عَنِ الْفَضْلِ بْنِ شَاذَانَ عَنِ الرِّضَا قَالَ: إِنَّمَا أُمِرَ بِغُسْلِ الْمَیِّتِ لِأَنَّهُ إِذَا مَاتَ کَانَ الْغَالِبُ عَلَیْهِ النَّجَاسَةَ وَ الْآفَةَ وَ الْأَذَی فَأَحَبَّ أَنْ یَکُونَ طَاهِراً إِذَا بَاشَرَ أَهْلَ الطَّهَارَةِ مِنَ الْمَلَائِکَةِ الَّذِینَ یَلُونَهُ وَ یُمَاسُّونَهُ فِیمَا بَیْنَهُمْ نَظِیفاً مُوَجَّهاً بِهِ إِلَی اللَّهِ عَزَّوَجَلَّ.
📚 عیون أخبار الرضا ج۲ص۱۱۴
امام رضا صلوات اللَّه علیه فرمود : همانا به غسل دادن میت دستور داده شده است زیرا وقتی از دنیا می رود، #نجاست و آفت و بیماری بر او غالب است، پس دوست دارد که هنگامی که با اهل طهارت از ملائکه ای که گرد او هستند و او را در بین خود لمس می کنند مباشرت کرد پاک و #طاهر و نظیف و موجه به سوی اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ باشد!
✅ با توجه به روایات فوق و غیره، وقتی بدن میت بعد از مرگ سرد شد، نجاست بر آن غالب است و اگر با وجود رطوبت، لباسی یا چیزی با بدن میت برخورد کند یا از ترشحات بدنش به لباس و غیره برسد، لازم است لباس یا شیئ مورد نظر شستشو داده شود، ولي اگر میت غسل داده شده باشد، شستن لباس یا شیئ برخورد کرده با بدن یا ترشحات بدن میت لازم نیست.
✅ غسل دادن میت این است که سه غسل به نحوی که در روایات آمده است به میت داده شود و قبل از تکمیل این سه غسل، نمی توان میت را غسل داده شده به حساب آورد. لذا اگر در حین غسلهای سه گانه میت، از ترشحات آب غسل میت به لباس غسل دهنده یا لباس افراد دیگر برسد، لازم است لباسهای مورد نظر شستشو داده شود، ولی بعد از تکمیل غسلهای سه گانه میت، اگر لباس کسی با ترشحات بدن میت برخورد کند، نیازی به شستشو ندارد، زیرا بدن میت با غسل میت پاک و طاهر شده است.
✅ حکم برخورد بدن غسل دهنده یا افراد دیگر با بدن میت متفاوت است و محتاج به غسل مسّ میت است که احادیث آن را می توانید در لینک زیر مشاهده فرمائید :
https://t.me/porseshvapasokhe/1188
اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ عَجِّلْ لِوَلِیِّکَ الْفَرَجَ وَ الْعَافِیَةَ وَ النَّصْر
https://t.me/porseshvapasokhe
نظرات (0)