Loading...

#سوال_1481_ بنده مدتی است مقداری آب انگور برای تهیه سرکه انگور در ظرفی ریخته ام ولی هنوز تبدیل به سرکه نشده است. آیا می توانم به خاطر نیاز مالی آنها را بفروشم؟





✅پاسخ : به روایت زیر توجه فرمایید :



1⃣مُحَمَّدُ بْنُ یَحْیَی عَنْ أَحْمَدَ بْنِ مُحَمَّدٍ عَنْ مُحَمَّدِ بْنِ إِسْمَاعِیلَ بْنِ بَزِیعٍ عَنْ حَنَانٍ عَنْ أَبِی کَهْمَسٍ قَالَ: سَأَلَ رَجُلٌ أَبَا عَبْدِ اللَّهِ عَنِ الْعَصِیرِ فَقَالَ لِی کَرْمٌ وَ أَنَا أَعْصِرُهُ کُلَّ سَنَةٍ وَ أَجْعَلُهُ فِی الدِّنَانِ وَ أَبِیعُهُ قَبْلَ أَنْ یَغْلِیَ قَالَ لَا بَأْسَ بِهِ فَإِنْ غَلَی فَلَا یَحِلُّ بَیْعُهُ...

📚 الکافی ج5ص232

أبی کهمس گوید : مردی از امام صادق صلوات اللَّه علیه در مورد عصیر (آب انگور) سوال کرد و گفت : من درخت انگوری دارم و هر سال آب انگور را می گیرم و در خمره های بزرگ می ریزم و قبل از اینکه به غلیان بیاید آن را می فروشم. امام فرمودند : اشکالی ندارد ولی اگر به غلیان بیاید، فروش آن #حلال_نیست!



2⃣عَنْ يُونُسَ بْنِ عَبْدِ الرَّحْمَنِ عَنْ مَوْلَى حُرِّ بْنِ يَزِيدَ قَالَ سَأَلْتُ أَبَا عَبْدِ اللَّهِ فَقُلْتُ لَهُ إِنِّي أَصْنَعُ الْأَشْرِبَةَ مِنَ الْعَسَلِ وَ غَيْرِهِ فَإِنَّهُمْ يُكَلِّفُونَنِي صَنْعَتَهَا فَأَصْنَعُهَا لَهُمْ فَقَالَ اصْنَعْهَا وَ ادْفَعْهَا إِلَيْهِمْ وَ هِيَ حَلَالٌ مِنْ قَبْلِ أَنْ تَصِيرَ مُسْكِراً

📚 التهذیب ج9ص127

مولا حر بن يزيد گوید : از امام صادق صلوات اللَّه سوال کردم و گفتم : من نوشیدنی هایی از عسل و غیره درست می کنم و کسانی مرا تکلیف می کنند که برایشان درست کنم و من هم برایشان درست می کنم. امام فرمودند : آن را درست کن و در حالی که حلال است تحویل آنها بده، قبل از اینکه تبدیل به مسکر و مست کننده شود!



3⃣عَنْ عَبْدِ اللَّهِ بْنِ الْحَسَنِ عَنْ عَلِیِّ بْنِ جَعْفَرٍ عَنْ أَخِیهِ قَالَ: سَأَلْتُهُ عَنِ الْخَمْرِ یَکُونُ أَوَّلُهُ خَمْراً ثُمَّ یَصِیرُ خَلًّا یُؤکَلُ قَالَ إِذَا ذَهَبَ سُکْرُهُ فَلَا بَأْسَ.

📚 قرب الإسناد ص۱۱۶.

علی بن جعفر گوید : از موسی بن جعفر صلوات اللَّه علیه در مورد خمر که ابتدا خمر است و سپس به سرکه خوراکی تبدیل می شود سوال کردم؛ امام فرمودند : در صورتی که سُکر و مست کنندگی آن برود اشکالی ندارد!



4⃣عَنْ عَبْدِ اللَّهِ بْنِ سِنَانٍ قَالَ ذَکَرَ أَبُو عَبْدِ اللَّهِ أَنَّ الْعَصِیرَ إِذَا طُبِخَ حَتَّی یَذْهَبَ ثُلُثَاهُ وَ یَبْقَی ثُلُثُهُ فَهُوَ حَلَالٌ.

📚 الکافی ج۶ص۴۲۰

امام صادق صلوات اللَّه علیه فرمود : عصیر (آب انگور) در صورتی که طبخ شود تا دو سوم آن برود و یک سوم آن باقی بماند، پس آن #حلال است!




✅ با توجه به روایات فوق و غیره، فروش آب انگور قبل از اینکه با حرارت‌ دادن یا نگه داشتن به غلیان و نشیش بیفتد حلال است ولی وقتی به خاطر حرارت دیدن یا نگه داشتن به غلیان و نشیش بیفتد، فروش آن #حرام می شود.


✅ حلال شدن خريد و فروش عصیر و آب انگوری که حرارت داده شده است و به نشیش و غلیان آمده است این است که آنقدر حرارت داده شود تا دو سوم آن بخار شود و یک سوم آن باقی بماند.
و حلال شدن خرید و فروش عصیر و آب انگوری که به واسطه نگه داری و ماندن به نشیش و غلیان افتاده است این است که آنقدر نگهداری شود تا به سرکه تبدیل شود که زمان لازم برای این امر با توجه به گرمی و سردی هوا و مقدار آب انگور موجود در ظرف و شرایط دیگر متغیر است.

✅ لذا خرید و فروش و نوشیدن آب انگوری که به خاطر ماندگاری به نشیش آمده است ولی هنوز به سرکه تبدیل نشده است حلال نیست تا اینکه به سرکه تبدیل شود و بیع و خوردن آن حلال گردد.

( نشیش : جوشش شراب است که حباب‌های ریز از ته و داخل ظرف عصیر شروع به بالا آمدن می کند و کفی بر روی آن تشکیل می دهد )

اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ
وَ عَجِّلْ لِوَلِیِّکَ الْفَرَجَ وَ الْعَافِیَةَ وَ النَّصْر


https://t.me/porseshvapasokhe

بسم الله الرحمن الرحیم

🌾 اهمیت ذخیره غذای سال


عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّه قَالَ: سَأَلْتُهُ عَنِ الزَّكَاةِ مَا يَأْخُذُ مِنْهَا الرَّجُلُ.. إلی أن قال إِنَّ النَّاسَ إِنَّمَا يُعْطَوْنَ مِنَ السَّنَةِ إِلَى السَّنَةِ فَلِلرَّجُلِ أَنْ يَأْخُذَ مَا يَكْفِيهِ وَ يَكْفِي عِيَالَهُ مِنَ السَّنَةِ إِلَى السَّنَة

📚معاني الأخبار ص۱۵۲ح۱

شخصی از امام صادق علیه السلام در مورد #زکات سؤال کرد که شخص (فقیر) چقدر از آن را بگيرد؟ تا آنجا که فرمود : همانا به مردم (به اندازه) سال تا سال داده می شود، پس شخص (محتاج) می تواند به اندازه ای که برای خود و عیال و نان خورانش از امسال تا سال دیگر کفایت کند بگیرد!


#ذخیره_غذای_سال
#قحطی_ساختگی

بیشتر بخوانید:

https://t.me/porseshvapasokhe/969

.
بسم الله الرحمن الرحیم


🌾 اهمیت ذخیره غذای سال



الْحَسَنِ بْنِ الْجَهْمِ قَالَ سَمِعْتُ الرِّضَا يَقُولُ إِنَّ الْإِنْسَانَ إِذَا أَدْخَلَ طَعَامَ سَنَةٍ خَفَّ ظَهْرُهُ وَ اسْتَرَاحَ وَ كَانَ أَبُو جَعْفَرٍ وَ أَبُو عَبْدِ اللَّه لَا يَشْتَرِيَانِ عُقْدَةً حَتَّى يُدْخِلَا [یحرزا] طَعَامَ سَنَةٍ

📚كافي ج۵ص۸۹

حسن بن جهم گوید : شنیدم #امام_رضا علیه السلام می فرمود : همانا وقتی انسان طعام سال را وارد کند، پشتش سبک می شود و #آرامش می یابد و امام باقر و امام صادق علیهما السلام هیچ مِلکی نمی خریدند تا اینکه طعام و غذای سال را فراهم و ذخیره کنند!


#ذخیره_غذای_سال
#قحطی_ساختگی


این مطلب را به طور کامل بخوانید :

https://t.me/porseshvapasokhe/969


.

🔥 جایگاه مکر و نیرنگ

عَنِ الْحُسَیْنِ بْنِ خَالِدٍ عَنْ عَلِیِّ بْنِ مُوسَی الرِّضَا عَنْ أَبِیهِ عَنْ آبَائِهِ قَالَ: قَالَ رَسُولُ اللَّهِ مَنْ کَانَ مُسْلِماً فَلَا یَمْکُرُ وَ لَا یَخْدَعُ فَإِنِّی سَمِعْتُ جَبْرَئِیلَ یَقُولُ إِنَّ الْمَکْرَ وَ الْخَدِیعَةَ فِی النَّارِ

📚 أمالی الصدوق ص۲۲۳

#امام_رضا صلوات اللَّه علیه از پدرش از اجدادش از رسول اللَّه صلی اللَّه علیه و روایت نموده است که فرمودند : هر کس مسلمان است #مکر نکند و #نیرنگ نزند، زیرا من شنیدم جبرئیل علیه السلام می فرمود : همانا مکر و نیرنگ در آتش است!


#اخلاق


اللَّهُمَّ عَجِّلْ لِوَلِیِّکَ الْفَرَجَ
وَ الْعَافِیَةَ وَ النَّصْر

https://t.me/porseshvapasokhe

نظرات (0)

...
نام۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۹