Loading...

#سوال_448_ آيا براي #استقبال از زائر كربلا يا حج و عمره گزارنده، توصيه اي، يا اجر و ثوابي وارد شده است؟


✅پاسخ :


1⃣ إِبْرَاهِیمَ بْنِ مُوسَی الْقَزَّازِ: وَ کَانَ یَؤُمُّ فِی مَسْجِدِ الرِّضَا بِخُرَاسَانَ قَالَ أَلْحَحْتُ عَلَی الرِّضَا علیه السلام فِی شَیْ ءٍ طَلَبْتُهُ مِنْهُ فَخَرَجَ یَسْتَقْبِلُ بَعْضَ الطَّالِبِیِّینَ وَ جَاءَ وَقْتُ الصَّلَاةِ فَمَالَ إِلَی قَصْرٍ هُنَاکَ فَنَزَلَ تَحْتَ صَخْرَةٍ بِقُرْبِ الْقَصْرِ وَ أَنَا مَعَهُ وَ لَیْسَ مَعَنَا ثَالِثٌ فَقَالَ أَذِّنْ فَقُلْتُ تَنْتَظِرُ یَلْحَقُ بِنَا أَصْحَابُنَا فَقَالَ غَفَرَ اللَّهُ لَکَ لَا تُؤَخِّرَنَّ صَلَاةً عَنْ أَوَّلِ وَقْتِهَا إِلَی آخِرِ وَقْتِهَا مِنْ غَیْرِ عِلَّةٍ عَلَیْکَ ابْدَأْ بِأَوَّلِ الْوَقْتِ فَأَذَّنْتُ وَ صَلَّیْنَا

📚 البحار ج ۸۳ ص ۲۱

ابراهیم بن موسی قَزَّاز که در مسجدالرضا خراسان امامت می نمود، گوید :در چیزی که از امام رضا علیه السلام درخواست داشتم، اصرار و پافشاری نمودم. امام برای #استقبال يکی از سادات بیرون رفتند و #وقت_نماز فرا رسید. امام به طرف خانه ای سنگی که آنجا بود متمایل شدند و در نزدیک آن قصر در زیر سنگ بزرگی فرود آمدند و من هم همراه امام بودم و شخص سومی همراه ما نبود. امام به من فرمودند : #اذان بگو! من گفتم :آیا منتظر می مانید که برخی از اصحاب به ما ملحق شوند؟ امام فرمودند :خدا تو را بیامرزد، هرگز #نماز را بدون علت از #اول_وقت به #آخر_وقت تأخیر میانداز و همیشه بر تو باد به #اول_وقت. پس من #اذان گفتم و #نماز خواندیم.


2⃣عَنِ الْحَسَنِ بْنِ عَلِيٍّ الْعَسْكَرِيِّ عَنْ آبَائِهِ قَالَ: إِنَّ رَسُولَ اللَّهِ لَمَّا جَاءَهُ جَعْفَرُ بْنُ أَبِي طَالِبٍ- مِنَ الْحَبَشَةِ قَامَ إِلَيْهِ وَ اسْتَقْبَلَهُ اثْنَتَيْ عَشْرَةَ خُطْوَةً وَ عَانَقَهُ وَ قَبَّلَ مَا بَيْنَ عَيْنَيْهِ وَ قَالَ لَا أَدْرِی بِأَیِّهِمَا أَنَا أَشَدُّ سُرُوراً بِقُدُومِکَ یَا جَعْفَرُ أَمْ بِفَتْحِ اللَّهِ عَلَی أَخِیکَ خَیْبَرَ وَ بَكَى فَرَحاً بِرُؤْيَتِهِ

📚عيون أخبار الرضا ج۱ص۲۵۴

امام حسن عسکری علیه السلام فرمود : وقتی جعفر بن أبي طالب از حبشه آمد، رسول الله صلی الله علیه و آله به سوی او برخاستند و 12 قدم به #استقبال او رفتند و با او #معانقه کردند و مابین دو چشمان او را بوسیدند و فرمودند :نمی دانم به کدام یک از این دو بیشتر خوشحال باشم :به قدوم و آمدن تو ای جعفر یا به اینکه خداوند خیبر را بر برادرت (علی علیه السلام) فتح نمود و از روی شادیِ دیدن او گریه کردند.


3⃣حَمَّادِ بْن عُثْمَان قَالَ: قُلْتُ لِأَبِي عَبْدِ اللَّهِ رَجُلٌ مِنْ أَصْحَابِي قَدْ جَاءَنِي خَبَرُهُ مِنَ الْأَعْوَصِ وَ ذَلِكَ فِي شَهْرِ رَمَضَانَ أَتَلَقَّاهُ وَ أُفْطِرُ قَالَ نَعَمْ قُلْتُ أَتَلَقَّاهُ وَ أُفْطِرُ أَمْ أُقِيمُ وَ أَصُومُ قَالَ تَلَقَّاهُ وَ أَفْطِرْ

📚الفقيه ج۲ص۱۴۰

حماد بن عثمان گوید :به امام صادق علیه السلام گفتم : خبر (رسیدن) مردی از رفقای من از اعوص (که مکانی است نزدیک مدینه ) به من می رسد و این أمر در #ماه_رمضان است، آیا به #استقبال او بروم و روزه ام را (به خاطر مسافر شدن) #افطار نمایم؟ امام فرمود :بله، من گفتم :آیا به #استقبال او بروم و #افطار کنم افضل است یا بمانم و #روزه بگیرم؟ امام فرمودند : به #استقبال او برو و #روزه خود را #افطار کن!


4⃣إِسْمَاعِيلَ بْنِ جَابِرٍ قَالَ: اسْتَأْذَنْتُ أَبَا عَبْدِ اللَّهِ وَ نَحْنُ نَصُومُ رَمَضَانَ- لِنَلْقَى وَلِيداً بِالْأَعْوَصِ- فَقَالَ تَلَقَّهُ وَ أَفْطِرْ

📚التهذيب ج۳ص۲۱۹

اسماعیل بن جابر گوید :من در حالیکه #ماه_رمضان را روزه می گرفتیم، از امام صادق علیه السلام اجازه گرفتم که در سرزمین أَعْوَص به #استقبال ولید (که یکی از اصحاب بود) بروم. امام فرمودند : به #استقبال او برو و روزه ات را #افطار کن!


✅در روایات فوق مشاهده می شود که #استقبال مسافر به عنوان عملی است که هم خود معصومین علیهم السلام آن را انجام می دادند و هم به اصحاب خود دستور می دادند.

✅#استقبال_مسافر این است که وقتی مسافری در حال نزدیک شدن به شهر است، مسافتی را به استقبال او برویم و در آنجا او را دیدار نمائیم که با توجه به روایت 3⃣و4⃣می تواند تا حدی باشد که نماز انسان شکسته شود و روزه او افطار شود و به فرموده امام صادق علیه السلام ، هر چند ماه رمضان باشد، افضل این است که به #استقبال مسافر برویم و روزه خود را افطار کنیم.

✅به روشنی از روایات فوق، مشخص است که #استقبال_مسافر به بازگشت کننده از کربلا و حج و عمره اختصاص ندارد و شامل مطلق سفر است که بر حسب آن می توان به استقبال مؤمنينی که از مسافرت بر می گردند برویم.


✅روایات تشییع مسافر و مهمان، به طور جداگانه ذکر خواهد شد. إن شاءالله


بسم الله الرحمن الرحیم
و صلّی الله علی محمّد و علی اهل بیته الطاهرین

✅یکی از اموری که بسیار باعث تأسف است این است که با وجودی که آیات و روایات روشنی برای #وقت_نماز_صبح، در فقه مبارک شیعه موجود است، اما به خاطر فتنه ای بزرگ، مدتهاست که محبین اهل بیت علیهم السلام با تکیه بر محاسبات نجومی منجّمین، #نماز_صبح خود را در غیر وقت می خوانند و کمتر کسی متذکر این امر عظیم می شود.

✅این أمر در ماه رمضان که معمولا محبین اهل بیت علیهم السلام هنگام اعلان أذان رسمي صبح بیدار هستند شدت می گیرد و اکثر قریب به اتفاق آنها نماز خود را بر حسب أذان رسمي می خوانند که شکی وجود ندارد که نادرست و در غیر وقت است و اینچنین نماز مردم #ضایع می شود!

✅حال بر عهده همه ماست که اهل تسلیم را بیدار کنیم و وقت شرعی نماز صبح را به آنها گوشزد کنیم تا نماز خود را قبل از دخول وقت نخوانند و از این فتنه عظیم نجات یابند.


✅بر این اساس استدعا دارم که مؤمنين نسبت به نشر روایات وقت نماز صبح و تبیین خطای منجمین إهتمام بورزند و پست آماده شده در این مورد را برای اهل آن ارسال کنند تا إن شاء الله وظیفه امر به معروف و نهی از منکر را انجام دهیم و کسانی را که لایق هستند، نسبت به خطای بزرگ صدا و سیما و تقویم ها و متخصصان ژئوفیزیک و حتی ائمه جماعات آگاه کنیم تا بلکه نهضتی بزرگ برای اصلاح این فساد به راه افتد.

✅برای این منظور، لینک مبحث وقت نماز صبح را می آوریم تا آن را برای کسانی که صلاح می دانید ارسال نمائید و در این اصلاح شریک باشید.

✅البته از سائر روایات و متون صحیح آماده شده دیگر نیز می توانید برای این منظور استفاده نمایید. إن شاءالله


✅امید است با رساندن این مهم به اهل آن، دل مولایمان امام زمان علیه السلام را شاد نمائیم.


✅لازم به ذکر است، بعضی از کسانی که به این مهم پی برده اند و مطالبی پیرامون آن در برخی جاها مطرح نموده اند، عنوان کرده اند که اذان صبح حدود 9 یا 10 دقیقه زودتر گفته می شود! در حالیکه این سخن نیز #خطا ست و به تجربه مؤمنين متعدد در سال‌های متمادی، فاصله بیشتری بین اذان رسمی تا وقت شرعی نماز صبح وجود دارد، اگر چه در فصول مختلف و مکان‌های مختلف مقداری کمتر یا بیشتر می شود ولی نکته این است که ذکر زمان به طور کلی #صحیح_نیست و در هر مکانی با نظر کردن به افق و تطبیق آن با معیارهای روائی، وقت نماز صبح ثابت‌ می شود و اینکه گفته شود فلان مقدار بعد از اذان رسمی، نماز بخوانید کار صحیحی نیست و باید آیات و روایات این موضوع به مردم تعلیم داده شود که بر حسب آنها وقت نماز صبح را تشخیص دهند و بعد از دخول وقت نماز خود را بخوانند.


اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ
وَ عَجِّلْ لِوَلِیِّکَ الْفَرَجَ وَ الْعَافِیَةَ وَ النَّصْرَ


✅لینک سه پست مبحث وقت نماز صبح 👇👇

https://t.me/porseshvapasokhe/221


https://t.me/porseshvapasokhe/222


https://t.me/porseshvapasokhe/223


نظرات (0)

...
نام۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۹