Loading...

#سوال_2017_ آیا می توان به خاطر مضاعف بودن ثواب نماز در مسجد کوفه و مسجد مدینه و مسجدالحرام، نمازهای قضاء را در این مساجد کمتر بخوانیم و بیشتر حساب کنیم؟




✅ پاسخ : به روایات زیر توجه فرمایید :



1⃣عَلِیُّ بْنُ مُحَمَّدٍ عَنْ سَهْلِ بْنِ زِیَادٍ عَنْ مُحَمَّدِ بْنِ الرَّیَّانِ قَالَ: کَتَبْتُ إِلَی أَبِی جَعْفَرٍ رَجُلٌ یَقْضِی شَیْئاً مِنْ صَلَاتِهِ الْخَمْسِینَ فِی الْمَسْجِدِ الْحَرَامِ أَوْ فِی مَسْجِدِ الرَّسُولِ أَوْ فِی مَسْجِدِ الْکُوفَةِ أَ تُحْسَبُ لَهُ الرَّکْعَةُ عَلَی تَضَاعُفِ مَا جَاءَ عَنْ آبَائِکَ فِی هَذِهِ الْمَسَاجِدِ حَتَّی یُجْزِئَهُ إِذَا کَانَتْ عَلَیْهِ عَشَرَةُ آلَافِ رَکْعَةٍ أَنْ یُصَلِّیَ مِائَةَ رَکْعَةٍ أَوْ أَقَلَّ أَوْ أَکْثَرَ وَ کَیْفَ یَکُونُ حَالُهُ فَوَقَّعَ یُحْسَبُ لَهُ بِالضِّعْفِ فَأَمَّا أَنْ یَکُونَ تَقْصِیراً مِنَ الصَّلَاةِ بِحَالِهَا فَلَا یَفْعَلُ هُوَ إِلَی الزِّیَادَةِ أَقْرَبُ مِنْهُ إِلَی النُّقْصَانِ.

📚 الکافی ج۳ص۴۵۵

محمد بن ریّان گوید : به امام ابوجعفر صلوات اللَّه علیه نوشتم : فردی چیزی از نمازهای پنجاهگانه (یعنی نوافل يوميه يا فرائض و نوافل يوميه) خود را در مسجدالحرام یا مسجدالرسول یا مسجد کوفه قضاء می کند. آیا یک رکعت آن بر حسب آنچه از اجداد شما مبنی بر مضاعف بودن نماز در این مساجد رسیده است برایش حساب می شود؟ به گونه ای که اگر ده هزار رکعت نماز قضاء داشته باشد، صد رکعت و کمتر و بیشتر بخواند؟ و حال او چگونه خواهد بود؟ امام نوشتند : برای او مضاعف و چند برابر حساب می شود، اما اینکه به خاطر این امر، کم کردن از نماز در کار باشد، این کار را انجام ندهد! (با وجود این أمر)، او به زیاد کردن نماز از کم کردن آن نزدیک تر (و سزاوارتر) است!


2⃣عَنْ خَلَّادٍ الْقَلَانِسِیِّ عَنْ أَبِی عَبْدِ اللَّهِ قَالَ: مَکَّةُ حَرَمُ اللَّهِ وَ حَرَمُ رَسُولِهِ وَ حَرَمُ أَمِیرِ الْمُؤْمِنِینَ الصَّلَاةُ فِیهَا بِمِائَةِ أَلْفِ صَلَاةٍ وَ الدِّرْهَمُ فِیهَا بِمِائَةِ أَلْفِ دِرْهَمٍ وَ الْمَدِینَةُ حَرَمُ اللَّهِ وَ حَرَمُ رَسُولِهِ وَ حَرَمُ أَمِیرِ الْمُؤْمِنِینَ صَلَوَاتُ اللَّهِ عَلَیْهِمَا الصَّلَاةُ فِیهَا بِعَشَرَةِ آلَافِ صَلَاةٍ وَ الدِّرْهَمُ فِیهَا بِعَشَرَةِ آلَافِ دِرْهَمٍ وَ الْکُوفَةُ حَرَمُ اللَّهِ وَ حَرَمُ رَسُولِهِ وَ حَرَمُ أَمِیرِ الْمُؤْمِنِینَ الصَّلَاةُ فِیهَا بِأَلْفِ صَلَاةٍ وَ الدِّرْهَمُ فِیهَا بِأَلْفِ دِرْهَمٍ.

📚 الکافی ج۴ص۵٨۶

امام صادق صلوات اللَّه علیه فرمود : مکه حرم إلهی و حرم رسول او و حرم امیرالمؤمنین صلوات اللَّه علیهما است! نماز در آن صد هزار نماز است و یک درهم (صدقه) در آن صد هزار درهم است!
و مدینه حرم إلهی و حرم رسولش و حرم امیرالمؤمنین صلوات اللَّه علیهما است! نماز در آن ده هزار نماز و یک درهم (صدقه) در آن، ده هزار درهم است! و کوفه حرم إلهی و حرم رسولش و حرم امیرالمؤمنین صلوات اللَّه علیهما است، نماز در آن هزار نماز و یک درهم (صدقه) در آن هزار درهم است!



✅ با توجه به روایات فوق و غیره، هر چند ثواب نماز در مسجدالحرام و مسجدالرسول و مسجد کوفه مضاعف است و چند برابر حساب می‌شود، اما این به این معنا نیست که اگر فردی بخواهد نمازهای نافله یا فریضه خود را در این مساجد قضا کند، تعداد آنها را کم کند، بلکه فقط خواندن این نمازها در این مساجد موجب مضاعف نوشته شدن آن می شود و این امر باید موجب بیشتر خواندن نماز در این مساجد شود، نه کمتر خواندن آن!


✅ متأسفانه برخی افراد کم توجه، با توجه به روایت 1⃣، فتوا می دهند که افراد با خواندن نمازهای قضاء در مساجد فوق، تعداد آن را بر حسب میزان مضاعف بودن ثوابش کم نمایند! و مثلا هر دو رکعت نماز در مسجد کوفه را 2000 رکعت حساب نمایند!!! و اینچنین گردن خود را پُل می کنند تا شاگردان آنها نمازهای قضای چندین ساله خود را با چند رکعت نماز در مساجد فوق تسویه نمایند!

این یک فهم غلط از این روایت و عدم توجه به روایات دیگر است!

آیا این افراد بر حسب روایت 2⃣ و غيره، می خواهند فتوا دهند که افراد، بدهی های میلیونی زکات خود را با 1000 تومان صدقه به فقیر در مساجد فوق تسویه نمایند؟؟!!


✅مراقب افرادی که با کج فهمی موجب انحراف شیعیان می شوند باشیم!


✅ شیعه به تعلیم أهل بيت صلوات اللَّه علیهم اجمعین، موظف به بنا نمودن أعمال خود بر احادیث نورانی آنها می باشد. اما در این میان برخی افراد مغرض و طعن زننده بر این مشی شریف، امثال این کج فهمی های نادر از سوی برخی افراد کم سواد را بهانه می کنند و به أصل دینداری بر حسب أحاديث خدشه وارد می کنند! اما این دلیل آنها، مغلطه ای بیش نمی باشد!

اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ عَجِّلْ لِوَلِیِّکَ الْفَرَجَ وَ الْعَافِیَةَ وَ النَّصْر


https://t.me/porseshvapasokhe

نظرات (0)

...
نام۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۹