#سوال_1997_ اگر مرد و زنی با هم ازدواج کنند، آیا فرزندانی که از همسران سابق خود دارند می توانند با هم ازدواج کنند؟
✅ پاسخ : به آیات و روایات زیر توجه فرمایید :
قَالَ اللَّه تعالی : حُرِّمَتْ عَلَیْکُمْ أُمَّهَاتُکُمْ وَبَنَاتُکُمْ وَأَخَوَاتُکُمْ وَعَمَّاتُکُمْ وَخَالَاتُکُمْ وَبَنَاتُ الْأَخِ وَبَنَاتُ الْأُخْتِ وَأُمَّهَاتُکُمُ اللَّاتِی أَرْضَعْنَکُمْ وَأَخَوَاتُکُم مِّنَ الرَّضَاعَةِ وَأُمَّهَاتُ نِسَائِکُمْ وَرَبَائِبُکُمُ اللَّاتِی فِی حُجُورِکُم مِّن نِّسَائِکُمُ اللَّاتِی دَخَلْتُم بِهِنَّ فَإِن لَّمْ تَکُونُوا دَخَلْتُم بِهِنَّ فَلَا جُنَاحَ عَلَیْکُمْ وَحَلَائِلُ أَبْنَائِکُمُ الَّذِینَ مِنْ أَصْلَابِکُمْ وَأَن تَجْمَعُوا بَیْنَ الْأُخْتَیْنِ إِلَّا مَا قَدْ سَلَفَ ۗ إِنَّ اللَّهَ کَانَ غَفُورًا رَّحِیمًا
۞ وَالْمُحْصَنَاتُ مِنَ النِّسَاءِ إِلَّا مَا مَلَکَتْ أَیْمَانُکُمْ ۖ کِتَابَ اللَّهِ عَلَیْکُمْ ۚ وَ أُحِلَّ لَکُم مَّا وَرَاءَ ذَلِکُمْ أَن تَبْتَغُوا بِأَمْوَالِکُم مُّحْصِنِینَ غَیْرَ مُسَافِحِینَ....
ترجمه : حرام شد بر شما (ازدواج با) مادرانتان و دخترانتان و خواهرانتان و عمه هایتان و خاله هایتان و دختران برادر و دختران خواهر و مادرانی که شما را شیر داده اند و خواهران رضاعی شما و مادران همسرانتان و دختران همسرتان که در دامان شما هستند، از همسرانی که به آنها دخول نموده اید و چنانچه با آنها آمیزش نداشته اید، (ازدواج با دختران آنها) گناهی بر شما ندارد و (همچنین) همسرهای پسرانتان که از صلب شما هستند و اینکه بین دو خواهر (در نکاح) جمع کنید، مگر آنچه در گذشته واقع شده، زیرا اللَّه آمرزنده و مهربان است!
و زنان شوهردار (بر شما حرام است) مگر آنها که (در جهاد) مِلک يمين شما شده اند. این کتاب إلهی بر شماست! و زنان دیگر برای شما حلال شد که با اموال خود آنان را طلب نمایید، در حالی که پاکدامن باشید نه زنا کننده...
1⃣عَنْ هِشَامِ بْنِ سَالِمٍ عَنْ بُرَیْدٍ الْعِجْلِیِّ عَنْ أَبِی جَعْفَرٍ فِی حَدِیثٍ أَنَّ رَسُولَ اللَّهِ قَالَ: یَحْرُمُ مِنَ الرَّضَاعِ مَا یَحْرُمُ مِنَ النَّسَبِ.
📚 الفقیه ج۳ص۴۷۵
امام باقر صلوات اللَّه علیه در حدیثی فرمودند : رسول اللَّه صلی اللَّه علیه و آله فرمودند : آنچه از جهت #نسب موجب حرام شدن ازدواج می شود، از جهت رضاع و #شیردهی هم حرام می شود!
2⃣عَنْ صَفْوَانَ بْنِ یَحْیَی عَنْ أَبِی جَرِیرٍ الْقُمِّیِّ قَالَ: سَأَلْتُ أَبَا الْحَسَنِ أُزَوِّجُ أَخِی مِنْ أُمِّی أُخْتِی مِنْ أَبِی فَقَالَ أَبُو الْحَسَنِ زَوِّجْ إِیَّاهَا إِیَّاهُ أَوْ زَوِّجْ إِیَّاهُ إِیَّاهَا.
📚 الفقیه ج۳ص۴۲۴
ابي جرير قمي گويد : از امام کاظم صلوات اللَّه علیه پرسیدم : آیا برادر مادری خود را به ازدواج خواهر پدری خود درآورم؟ امام فرمودند : آن دختر را به ازدواج آن پسر درآور یا فرمود : آن پسر را با آن دختر تزویج نما!
✅ با توجه به آیات ٢٣ و ٢۴ سوره نساء و روایات متعدد، اقسام زنانی که ازدواج با آنها حرام است بیان شده است و ملحقات آنها و زیر مجموعه های آنها نیز در روایات متعدد بیان شده است، به گونه ای که زنانی که ازدواج با آنها حرام است، حصر و محدود شده اند و ازدواج با غیر موارد مذکور، با مراعات شرایط لازم، حلال شده است.
بررسی آیات و روایاتی که زنان حرام شده برای ازدواج را با اصول کلی یا خاص بیان می کند و نیز توجه به روایاتی مانند روایت 2⃣، می رساند که اگر مرد و زنی که از همسران سابق خود دارای فرزند هستند با هم ازدواج نمایند، فرزندان سابق آنها برای ازدواج هیچ محدودیت و منعی ندارند و دختران هر یک می توانند با پسران دیگری ازدواج نمایند، زیرا نه در اصول و در نصوص، منعی برای ازدواج آنها وجود ندارد، زیرا به علت عدم اشتراک آنها در پدر یا مادر، هیچ نسبی بین آنها برقرار نیست و ازدواج پدر یکی با مادر دیگری، نسب و قرابتي که موجب حرمت ازدواج شود بین آنها ایجاد نمی کند.
اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ عَجِّلْ لِوَلِیِّکَ الْفَرَجَ وَ الْعَافِیَةَ وَ النَّصْر
https://t.me/porseshvapasokhe
نظرات (0)