Loading...

#سوال_1981_ افراد زیادی را دیده ام که مدتها به شدت برای مشکلات خود دعا می‌کنند ولی مستجاب نمی شود و برخی از آنها به شک یا ناامیدی دچار می شوند! واقعاً قضیه چیست؟!





✅ پاسخ : به روایات زیر توجه فرمایید :


1⃣عَنِ السَّکُونِیِّ عن أَبِی عَبْداللَّه قال قَالَ رَسُولُ اللَّهِ سَیَأْتِی عَلَی النَّاسِ زَمَانٌ تَخْبُثُ فِیهِ سَرَائِرُهُمْ وَ تَحْسُنُ فِیهِ عَلَانِیَتُهُمْ طَمَعاً فِی الدُّنْیَا لَا یُرِیدُونَ بِهِ ما عِنْدَ رَبِّهِمْ یَکُونُ دِینُهُمْ رِیَاءً لَا یُخَالِطُهُمْ خَوْفٌ یَعُمُّهُمُ اللَّهُ بِعِقَابٍ فَیَدْعُونَهُ دُعَاءَ الْغَرِیقِ فَلَا یَسْتَجِیبُ لَهُمْ.

📚الکافی ج٢ص٢٩۶

امام صادق صلوات اللَّه علیه فرمود : رسول اللَّه صلی اللَّه علیه و آله فرمود : به زودی زمانی بر مردم فرا می رسد که از روی طمع به دنیا، سریره و باطن آنها پلید و ظاهر و آشکارای آنها نیکو می گردد! خواهان آنچه نزد پروردگارشان است نیستند! دین و دینداری آنها از روی رياء و خودنمایی می باشد و خوف و ترس با آنها آمیخته نیست! اللَّه همه آنها را با عقوبتی فراگیر می کند که در نتیجه مانند فرد در حال غرق (کاملا خالصانه) دعا می کنند ولی برایشان مستجاب نمی شود!



2⃣عن أبی حمزة عن أبی جعفر قال: وَجَدْنَا فی کِتَابِ رَسُولِ اللَّهِ إِذَا ظَهَرَ الزِّنَا مِنْ بَعْدِی کَثُرَ مَوْتُ الْفَجْأَةِ و إِذَا طُفِّفَ الْمِکْیَالُ وَ الْمِیزَانُ أَخَذَهُمُ اللَّهُ بِالسِّنِینَ وَ النَّقْصِ وَ إِذَا مَنَعُوا الزَّکَاةَ مَنَعَتِ الْأَرْضُ بَرَکَتَهَا مِنَ الزَّرْعِ و الثِّمَارِ و الْمَعَادِنِ کُلَّهَا و إِذَا جَارُوا فی الْأَحْکَامِ تَعَاوَنُوا عَلَی الظُّلْمِ و الْعُدْوَانِ و إِذَا نَقَضُوا الْعَهْدَ سَلَّطَ اللَّهُ عَلَیْهِمْ عَدُوَّهُمْ و إِذَا قَطَّعُوا الْأَرْحَامَ جُعِلَتِ الْأَمْوَالُ فی أَیْدِی الْأَشْرَارِ و إِذَا لَمْ یَأْمُرُوا بِالْمَعْرُوفِ و لَمْ یَنْهَوْا عَنِ الْمُنْکَرِ و لَمْ یَتَّبِعُوا الْأَخْیَارَ مِنْ أَهْلِ بَیْتِی سَلَّطَ اللَّهُ عَلَیْهِمْ شِرَارَهُمْ فَیَدْعُوا خِیَارُهُمْ فَلَا یُسْتَجَابُ لَهُمْ.

📚الکافی ج٢ص٣٧۴

امام باقر صلوات اللَّه علیه فرمود : ما در کتاب رسول اللَّه صلی اللَّه علیه و آله یافتیم که :

_هنگامی که بعد از من #زنا آشکار گردد، مرگ ناگهانی زیاد می شود!

_و هنگامی که در پیمانه و ترازو کم فروشی شود، اللَّه آنها را به قحطی و خشکسالی و کمبود می گیرد!

_ و هنگامی که زکات را منع کنند، زمین برکت خود را از همه گیاهان و میوه ها و معادن منع می کند!

_ و هنگامی که حکم و قضاوت های ظالمانه کنند، در ظلم و تجاوز همدیگر را کمک می کنند!

_ و هنگامی که رَحِم ها را قطع کنند، اموال در دست أشرار قرار می گیرد!

_ و در صورتی امر به معروف و نهی منکر نکنند و از برگزیدگان از أهل بيت من (يعني ائمه معصومین علیهم السلام) پیروی نکنند، اللَّه بدترین آنها را بر سرشان مسلط می کند و در #نتیجه خوبان و بهترین های آنها دعا می کنند ولی برای آنها مستجاب نمی شود!


✅ قبلا در #سوال_1115_ در طی ١٣ روایت در قالب چند پست، علل عمومی و کلی عدم استجابت دعا را از روایات بیان کردیم که در پاسخ سؤال کنونی، ابتدا آن روایات را با دقت مطالعه فرمایید.


✅ اما برای تکمیل پاسخ این سؤال لازم است با توجه به زمانی که ما الآن در آن قرار داریم، به دو روایت فوق هم توجه شود که چطور ما با آلوده شدن به برخی از گناهان ویژهٔ آخرالزمان در حالتی قرار گرفته ایم که گاهی اگر چه مانند فرد در حال غرق که با کمال اخلاص دعا می کند، اللَّه تعالی را صدا می زنیم ولی دعای ما مستجاب نمی شود!
و همچنین به خاطر برخی گناهان از جمله ترک امر به معروف و نهی از منکر و ترک تبعیت از معصومین علیهم السلام، کار به جایی رسیده است که خوبان دعا می کنند ولی مستجاب نمی شود!

ما شیعیان می توانستیم با دعا و تضرع شدید برای تعجیل فرج امام زمان صلوات اللَّه علیه، خودمان را زودتر از این ورطه نجات دهیم ولی برخی از علما به جای شدت اهتمام دادن به دعای برای تعجیل فرج، به مسائلی مانند بطلان عمل مکلف بدون تقلید از مجتهد پرداختند و عوام نیز به جای تعلیم احادیث معصومین علیهم السلام، آراء و قيل و قال اين و آن را الگو قرار دادند و اکنون به وضع أسف بار کنونی رسیده ایم!


✅ اکنون هرگز نباید ناامید شویم و نباید دعا را ترک کنیم و به شدت باید به دعا برای رفع مشکلات ادامه دهیم ولی باید دنبال چاره اصلی یعنی فرج امام زمان علیه السلام باشیم!

آیا حق دعا کردن برای فرج بقیة اللَّه صلوات اللَّه علیه، همین است که ما انجام می دهیم؟؟!

تا وضع از این بدتر نشده است باید فکری کنیم!

اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ و آلِ مُحَمَّدٍ و عَجِّلْ لِوَلِیِّکَ الْفَرَجَ وَ الْعَافِیَةَ وَ النَّصْر

https://t.me/porseshvapasokhe

نظرات (0)

...
نام۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۹