Loading...

#سوال_1949_ اذان و إقامه به صورت جهر گفته می شود یا إخفات؟




✅ پاسخ : به روایات زیر توجه فرمایید :


1⃣عَنْ مُعَاوِیَةَ بْنِ وَهْبٍ أَنَّهُ سَأَلَ أَبَا عَبْدِ اللَّهِ عَنِ الْأَذَانِ فَقَالَ اجْهَرْ بِهِ وَ ارْفَعْ بِهِ صَوْتَکَ وَ إِذَا أَقَمْتَ فَدُونَ ذَلِکَ الْحَدِیثَ.

📚 الفقیه ج۱ص۲۸۴

معاویه بن وهب از امام صادق صلوات اللَّه علیه در مورد اذان سؤال کرد؛ امام فرمودند : آن را به صورت جهر (بلند و آشکار) بگو و صدایت را به آن بلند کن و وقتی اقامه می گویی، کمتر از آن!



2⃣عَنْ زُرَارَةَ عَنْ أَبِی جَعْفَرٍ فِی حَدِیثٍ قَالَ: لَا یُجْزِئُکُمْ مِنَ الْأَذَانِ إِلَّا مَا أَسْمَعْتَ نَفْسَکَ أَوْ فَهِمْتَهُ وَ کُلَّمَا اشْتَدَّ صَوْتُکَ مِنْ غَیْرِ أَنْ تُجْهِدَ نَفْسَکَ کَانَ مَنْ یَسْمَعُ أَکْثَرَ وَ کَانَ أَجْرُکَ فِی ذَلِکَ أَعْظَمَ.

📚 الفقیه ج۱ص۲۸۴

امام باقر صلوات اللَّه علیه در حدیثی فرمودند : از اذان جز آنچه آن را به سمع و گوش خود برسانی یا آن را بفهمی تو را کفایت نمی کند و هر چه صدایت را بلند کنی، بدون اینکه خودت را به مشقت بیندازی، کسانی که می شوند بیشتر هستند و أجر تو در آن عظیم تر است!



3⃣عَنْ مُحَمَّدِ بْنِ عَلِیِّ بْنِ مَحْبُوبٍ عَنْ أَحْمَدَ بْنِ مُحَمَّدٍ عَنِ ابْنِ أَبِی نَجْرَانَ عَنْ حَمَّادٍ عَنْ حَرِیزٍ عَنْ عَبْدِ الرَّحْمَنِ بْنِ أَبِی عَبْدِ اللَّهِ عَنْ أَبِی عَبْدِ اللَّهِ قَالَ: إِذَا أَذَّنْتَ فَلَا تُخْفِیَنَّ صَوْتَکَ فَإِنَّ اللَّهَ یَأْجُرُکَ مَدَّ صَوْتِکَ فِیهِ.

📚 التهذیب ج۲ص۵۸

امام صادق صلوات اللَّه علیه فرمود : هنگامی که اذان می گویی، صدایت را مخفی نکن، زیرا اللَّه تعالی به اندازه کشش صدایت در آن به تو أجر می دهد!


✅با توجه به روایات فوق و غیره، توصیه شده است که برای اذان صدا بلند شود و به صورت جهر اذان گفته شود و إقامه با صدایی کمتر از آن گفته شود.
اما در صورتی که صدا در حدی باشد که به سمع خود اذان و إقامه گوینده برسد و آن را بفهمد، کفایت می‌کند. لذا گفتن آن به صورت إخفات و حداقل در حدی که خودش بشنود و بفهمد نیز کفایت می‌کند ولی بهتر است اذان با صدای رفیع و بلند و إقامه با صدایی کمتر از آن به صورت جهر گفته شود و از مخفی کردن صدا در اذان نهی شده است.


اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ عَجِّلْ لِوَلِیِّکَ الْفَرَجَ وَ الْعَافِیَةَ وَ النَّصْر


https://t.me/porseshvapasokhe
بسم اللَّه الرحمان الرحیم
صلی اللَّه علی محمد و آل محمد


✅ به استحضار می رسانم که یکی از برادران اردو زبان، مشغول ترجمه پست های کانال به زبان اردو می باشد.
لذا می توانید این کانال را به مؤمنین اردو زبان معرفی فرمائید. إن شاءاللَّه


لینک کانال اردو :


https://t.me/fiqh_14

نظرات (0)

...
نام۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۹