Loading...

#سوال_1941_ بنده به یکی از دوستان مذهبی علاقه ای در حد عشق پیدا کردم و بعد از مدتی که رفتارش با من تغییر کرد من به شدت غمگین و افسرده شدم و حال بدی دارم. خواستم بدانم راه نجات چیست؟




✅ پاسخ : به روایات زیر توجه فرمایید :


1⃣عَنِ الْمُفَضَّلِ قَالَ: سَأَلْتُ أَبَا عَبْدِ اللَّهِ علیه السلام عَنِ الْعِشْقِ قَالَ قُلُوبٌ خَلَتْ عَنْ ذِکْرِ اللَّهِ فَأَذَاقَهَا اللَّهُ حُبَّ غَیْرِهِ

📚أمالی الصدوق ص۳۹۶

مفضل گوید : از امام صادق صلوات اللَّه علیه در مورد #عشق سوال کردم؛ امام فرمودند : قلبهایی که از یاد إلهی خالی می شود و در نتیجه، اللَّهِ تعالی دوستی غیر خودش را به آن می چشاند!



2⃣عَنْ سَعِیدٍ الْأَعْرَجِ عَنْ أَبِی عَبْدِ اللَّهِ علیه السلام قَالَ: إِنَّ مِنْ أَوْثَقِ عُرَی الْإِیمَانِ أَنْ تُحِبَّ فِی اللَّهِ وَ تُبْغِضَ فِی اللَّهِ وَ تُعْطِیَ فِی اللَّهِ وَ تَمْنَعَ فِی اللَّهِ عَزَّوَجَلَ

📚 أمالی الصدوق ص ۳۴۵

امام صادق صلوات اللَّه علیه فرمود : همانا از محکمترین دستگیره های ایمان این است که در راه اللَّه دوست بداری و به خاطر اللَّه دشمن بداری و به خاطر اللَّه عطا کنی و به خاطر اللَّه منع نمایی!


3⃣عَنِ الْفُضَیْلِ عَنْ أَبِی عَبْدِ اللَّهِ علیه السلام قَالَ: مِنْ حُبِّ الرَّجُلِ دِینَهُ حُبُّهُ إِخْوَانَهُ

📚الخصال ص ۱۳

امام صادق صلوات اللَّه علیه فرمود : از علائم دوستی مرد نسبت به دینش، دوستی او نسبت به برادرانش می باشد!


4⃣عَنْ أَبِی عُبَیْدَةَ الْحَذَّاءِ عَنْ أَبِی عَبْدِ اللَّهِ علیه السلام قَالَ: مَنْ أَحَبَّ فِی اللَّهِ وَ أَبْغَضَ فِی اللَّهِ وَ أَعْطَی فِی اللَّهِ فَهُوَ مِمَّنْ کَمَلَ إِیمَانُهُ.

📚الکافی ج ۲ ص ۱۲۴.

امام صادق صلوات اللَّه علیه فرمود : کسی که به خاطر اللَّه دوست بدارد و به خاطر اللَّه دشمنی کند و به خاطر اللَّه عطا کند، پس او از کسانی است که ایمانش کامل است!


5⃣عَنْ أَبِی الْجَارُودِ عَنْ أَبِی جَعْفَرٍ علیه السلام قَالَ قَالَ أَمِیرُ الْمُؤْمِنِینَ علیه السلام: شَاوِرْ فِی حَدِیثِکَ الَّذِینَ یَخَافُونَ اللَّهَ وَ أَحْبِبِ الْإِخْوَانَ عَلَی قَدْرِ التَّقْوَی..

📚 أمالی الصدوق ص ۱۸۲.

امام باقر صلوات اللَّه علیه فرمود : امیرالمؤمنین صلوات اللَّه علیه فرمود : در مورد سخن خود با کسانی که خوف إلهی دارند مشورت کن و برادران را به اندازه تقوای آنها دوست بدار!


6⃣عَنْ إِسْمَاعِیلَ بْنِ عَلِیٍّ الدِّعْبِلِیِّ عَنْ أَبِیهِ عَنْ عَلِیِّ بْنِ مُوسَی الرِّضَا عَنْ آبَائِهِ عَنْ أَمِیرِ الْمُؤْمِنِینَ أَنَّهُ قَالَ: أَحْبِبْ حَبِیبَکَ هَوْناً مَا فَعَسَی أَنْ یَکُونَ بَغِیضَکَ یَوْماً مَا وَ أَبْغِضْ بَغِیضَکَ هَوْناً مَا فَعَسَی أَنْ یَکُونَ حَبِیبَکَ یَوْماً مَا.

📚 أمالی الطوسیّ ج۱ص۳۷۴

امیرالمؤمنین صلوات اللَّه علیه فرمود : دوست خود را به اندازه میانه و بدون زياده روی دوست بدار! زیرا چه بسا روزی دشمن و کینه توز تو گردد! و دشمن خود را به اندازه میانه و بدون زياده روی دشمن بدار! زیرا چه بسا روزی دوست تو گردد!


7⃣قَالَ امیرالمؤمنین : زُهدُكَ فِي رَاغِبٍ فِيكَ نُقصَانُ حَظّ وَ رَغبَتُكَ فِي زَاهِدٍ فِيكَ ذُلّ نَفسٍ

📚نهج البلاغة حکمت۴۵١

امیرالمؤمنین صلوات اللَّه علیه فرمود : بی رغبتی تو به کسی که به تو راغب است، نقصان بهره است و رغبت تو به کسی که به تو بی رغبت است، خواری نفس است!


✅ با توجه به روایات فوق و غیره، از محکمترین دستگیره های ایمان و از علائم دوستی دین و از حقوق برادران دینی این است که مؤمن برادر دینی خود را دوست بدارد و در سینه خود از او محبت داشته باشد.
اما این أمر دارای حد و مرز و شرایطی است که لازم است مراعات گردد.

یکی از این حدود این است که محبت و دوستی به برادران نباید در حد إفراط و عشق باشد.

دوست داشتن مؤمنین باید به خاطر اللَّه تعالی و به مقدار تقوای آنها باشد.

همچنین دوستی طوری باید باشد که اگر روزی محبت آنها به فرد تغییر نمود، مشکلی برای او ایجاد نشود و هر چند باید سعی شود پیوند دوستی با افراد لایق به اندازه لازم حفظ شود، ولی اگر با وجود تلاش ما، آنها به ما بی رغبت گردیدند، با رغبت بیجا و بی اندازه داشتن به آنها، موجبات خواری نفس را فراهم نکنیم.


✅ لذا سؤال کننده لازم است محبت خود را به حد و اندازه شرعی برگرداند و از إفراط پرهیز کند تا از افسردگی و غصه نجات یابد. ان شاء اللَّه


اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ عَجِّلْ لِوَلِیِّکَ الْفَرَجَ وَ الْعَافِیَةَ وَ النَّصْر

https://t.me/porseshvapasokhe

نظرات (0)

...
نام۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۹