Loading...

#سوال_1921_ اگر وقت نماز بر زنی داخل شود و قبل از اینکه نمازش را بخواند حیض شود، وظیفه اش چیست؟




✅ پاسخ : به روایات زیر توجه فرمایید :


1⃣عَنْ زُرَارَةَ عَنْ أَبِی جَعْفَرٍ قَالَ: إِذَا کَانَتِ الْمَرْأَةُ طَامِثاً فَلَا تَحِلُّ لَهَا الصَّلَاةُ الْحَدِیثَ.

📚 الکافی ج۳ص۱۰۱

امام باقر صلوات اللَّه علیه فرمود : در صورتی که زن حائض باشد، نماز خواندن برای او حلال نیست!



2⃣عَنْ أَبِی جَعْفَرٍ وَ أَبِی عَبْدِ اللَّهِ قَالا الْحَائِضُ تَقْضِی الصِّیَامَ وَ لَا تَقْضِی الصَّلَاةَ.

📚 الکافی ج۳ص۱۰۴

امام باقر و امام صادق صلوات اللَّه علیهما فرمودند : زن حائض روزه را قضا می کند و نماز را قضا نمی کند!



3⃣عَنِ الْفَضْلِ بْنِ شَاذَانَ عَنِ الرِّضَا فِی کِتَابِهِ إِلَی الْمَأْمُونِ الْحَائِضُ تَتْرُکُ الصَّلَاةَ وَ لَا تَقْضِی وَ تَتْرُکُ الصَّوْمَ وَ تَقْضِی.

📚عیون أخبار الرضا علیه السلام ج۲ص۱۲۴

امام رضا صلوات اللَّه علیه در نامه به مامون نوشتند : زن حائض نماز را ترک می کند و آن را قضا نمی کند و روزه را ترک می کند و آن را قضا می کند!



4⃣عَنْ یُونُسَ بْنِ یَعْقُوبَ عَنْ أَبِی عَبْدِ اللَّه قَالَ: فِی امْرَأَةٍ دَخَلَ عَلَیْهَا وَقْتُ الصَّلَاةِ وَ هِیَ طَاهِرٌ فَأَخَّرَتِ الصَّلَاةَ حَتَّی حَاضَتْ قَالَ تَقْضِی إِذَا طَهُرَتْ.

📚 التهذیب ج۱ص۳۹۲

امام صادق صلوات اللَّه علیه در مورد زنی که در حال پاکی وقت نماز بر او داخل می شود و نماز را تأخیر می اندازد تا اینکه حیض می شود، فرمود : وقتی پاک گردید آن را قضا می کند!



5⃣عَنْ عَبْدِ الرَّحْمَنِ بْنِ الْحَجَّاجِ قَالَ: سَأَلْتُهُ عَنِ الْمَرْأَةِ تَطْمَثُ بَعْدَ مَا تَزُولُ الشَّمْسُ وَ لَمْ تُصَلِّ الظُّهْرَ هَلْ عَلَیْهَا قَضَاءُ تِلْکَ الصَّلَاةِ قَالَ نَعَمْ.

📚 التهذیب ج۱ص۳۹۴

عبدالرحمان گوید : از (امام) در مورد زنی که بعد از زوال خورشید حیض می شود و نماز ظهر را نخوانده است سؤال کردم که آیا قضای آن نماز بر عهده اوست؟ فرمود : بله!


6⃣عَنِ الْفَضْلِ بْنِ یُونُسَ عَنْ أَبِی الْحَسَنِ الْأَوَّلِ فِی حَدِیثٍ قَالَ: وَ إِذَا رَأَتِ الْمَرْأَةُ الدَّمَ بَعْدَ مَا یَمْضِی مِنْ زَوَالِ الشَّمْسِ أَرْبَعَةُ أَقْدَامٍ فَلْتُمْسِکْ عَنِ الصَّلَاةِ فَإِذَا طَهُرَتْ مِنَ الدَّمِ فَلْتَقْضِ صَلَاةَ الظُّهْرِ لِأَنَّ وَقْتَ الظُّهْرِ دَخَلَ عَلَیْهَا وَ هِیَ طَاهِرٌ وَ خَرَجَ عَنْهَا وَقْتُ الظُّهْرِ وَ هِیَ طَاهِرٌ فَضَیَّعَتْ صَلَاةَ الظُّهْرِ فَوَجَبَ عَلَیْهَا قَضَاؤُهَا.

📚 الکافی ج۳ص۱۰۲

امام کاظم صلوات اللَّه علیه در حدیثی فرمودند : در صورتی که زن، بعد از اینکه چهار قدم از زوال گذشت، خون ببیند، از نماز خواندن دست نگه دارد و وقتی از خون پاک گردید، نماز ظهر را قضا کند، زیرا در حال پاکی وقت بر او داخل شده است و در حال پاکی وقت از او خارج شده است و نماز ظهر را ضایع نموده است، پس قضای آن بر او واجب است!



7⃣أَخْبَرَنَا مُحَمَّدٌ حَدَّثَنِي مُوسَى حَدَّثَنَا أَبِي عَنْ أَبِيهِ عَنْ جَدِّهِ جَعْفَرِ بْنِ مُحَمَّدٍ عَنْ أَبِيهِ أَنَّ عَلِيّاً قَالَ: إِذَا دَخَلَتِ الْمَرْأَةُ فِي وَقْتِ الصَّلَاةِ فَحَاضَتْ قَضَتْ تِلْكَ الصَّلَاةَ

📚 الجعفريات ص ۲۴.

امیرالمؤمنین صلوات اللَّه علیه فرمود : در صورتی که زن به وقت نماز داخل شد و سپس حیض گردید، آن نماز را قضا می کند!


✅ با توجه به روایات فوق و غیره، زنان موظف هستند در دوران حیض نماز را ترک نمایند و قضای نماز بعد از پاکی بر عهده آنها نیست.

اما اگر وقت نماز داخل شود و قبل از اینکه نمازش را بخواند حیض شود، باید نماز را ترک نماید و بعد از پاکی، نمازی که بعد از دخول وقت آن، قبل از اینکه آن نماز را بخواند حیض شده است را قضاء نماید.


✅ حصول حیض در بین نماز، احادیث جدایی دارد.



اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ عَجِّلْ لِوَلِیِّکَ الْفَرَجَ وَ الْعَافِیَةَ وَ النَّصْر

https://t.me/porseshvapasokhe

نظرات (0)

...
نام۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۹