Loading...

#سوال_1861_ آیا مسجدی که در حال خراب شدن است را می توان به حسینیه تبدیل کرد؟




✅ پاسخ : به روایات زیر توجه فرمایید :


1⃣عَنْ عُبَیْدِ اللَّهِ بْنِ عَلِیٍّ الْحَلَبِیِّ أَنَّهُ سَأَلَ أَبَا عَبْدِ اللَّهِ عَنْ مَسْجِدٍ یَکُونُ فِی الدَّارِ فَیَبْدُو لِأَهْلِهِ أَنْ یَتَوَسَّعُوا بِطَائِفَةٍ مِنْهُ أَوْ یُحَوِّلُوهُ عَنْ مَکَانِهِ فَقَالَ لَا بَأْسَ بِذَلِکَ

📚 الفقیه ج۱ص۲۳۶

حلبی از امام صادق صلوات اللَّه علیه در مورد مسجدی که در خانه می باشد و به ذهن أهل آن می رسد که بخشی از آن را وسعت دهند یا آن را از جایش تغییر دهند پرسش کرد؛ امام فرمودند : إشکالی به آن نیست!


2⃣عَنْ هَارُونَ بْنِ مُسْلِمٍ عَنْ مَسْعَدَةَ بْنِ صَدَقَةَ قَالَ: سَمِعْتُ جَعْفَرَ بْنَ مُحَمَّدٍ وَ سُئِلَ عَنِ الدَّارِ وَ الْبَیْتِ قَدْ یَکُونُ فِیهِ مَسْجِدٌ فَیَبْدُو لِأَصْحَابِهِ أَنْ یَتَّسِعُوا بِطَائِفَةٍ مِنْهُ وَ یَبْنُوا مَکَانَهُ وَ یَهْدِمُوا الْبِنْیَةَ قَالَ لَا بَأْسَ بِذَلِکَ.

📚 قرب الإسناد ص۳۱

مسعده گوید : شنیدم از امام صادق صلوات اللَّه علیه در مورد خانه و اتاقی که در آن مسجدی می باشد و برای صاحبان آن پیش می آید که بخشی از آن را وسعت دهند و به جای آن ساختمان سازی کنند و ساختمان را خراب کنند سؤال شد؛ امام فرمودند : إشکالی ندارد!


3⃣عَنْ عَلِیِّ بْنِ جَعْفَرٍ عَنْ أَخِیهِ مُوسَی بْنِ جَعْفَرٍ قَالَ: سَأَلْتُهُ عَنْ رَجُلٍ کَانَ لَهُ مَسْجِدٌ فِی بَعْضِ بُیُوتِهِ أَوْ دَارِهِ هَلْ یَصْلُحُ أَنْ یُجْعَلَ کَنِیفاً قَالَ لَا بَأْسَ.

📚 قرب الإسناد ص۱۲۰.

علی بن جعفر گوید : از امام کاظم صلوات اللَّه علیه در مورد فردی که در یکی از اتاقها یا خانه اش مسجدی دارد سوال کردم که آیا صلاح و درست است که تبدیل به مستراح شود؟ امام فرمودند : إشکالی ندارد!


4⃣عَنْ عَلِیِّ بْنِ مُحَمَّدٍ عَنْ سَهْلِ بْنِ زِیَادٍ عَنْ أَحْمَدَ بْنِ مُحَمَّدِ بْنِ أَبِی نَصْرٍ عَنْ أَبَانِ بْنِ عُثْمَانَ عَنْ أَبِی الْجَارُودِ قَالَ: سَأَلْتُ أَبَا جَعْفَرٍ عَنِ الْمَسْجِدِ یَکُونُ فِی الْبَیْتِ فَیُرِیدُ أَهْلُ الْبَیْتِ أَنْ یَتَوَسَّعُوا بِطَائِفَةٍ مِنْهُ أَوْ یُحَوِّلُوهُ إِلَی غَیْرِ مَکَانِهِ قَالَ لَا بَأْسَ بِذَلِکَ الْحَدِیثَ.

📚 الکافی ج۳ص۳۶۸

ابوجارود گوید : از امام باقر صلوات اللَّه علیه در مورد مسجدی که در خانه ای می باشد و أهل آن خانه اراده می کنند که بخشی از آن را وسعت دهند يا آن را به جای دیگری منتقل کنند سؤال کردم؛ امام فرمودند : إشکالی به آن نیست!



5⃣عَنْ مُحَمَّدِ بْنِ الْحَسَنِ الصَّفَّارِ أَنَّهُ کَتَبَ إِلَی أَبِی مُحَمَّدٍ الْحَسَنِ بْنِ عَلِیٍّ فِی الْوَقْفِ وَ مَا رُوِیَ فِیهِ عَنْ آبَائِهِ فَوَقَّعَ الْوُقُوفُ تَکُونُ عَلَی حَسَبِ مَا یُوقِفُهَا أَهْلُهَا إِنْ شَاءَ اللَّهُ.

📚 الفقیه ج۴ص۲۳۷

محمد بن حسن صفار به امام حسن عسکری صلوات اللَّه علیه در مورد وقف و آنچه در مورد آن از اجدادش روایت شده است نامه نوشت؛ امام در جواب نوشتند : وقف ها بر حسب آنچه أهلش آن را وقف نموده اند می باشد. إن شاءاللَّه



✅ در روایات فوق و غیره، تغییر کاربری مسجد صرفاً برای مسجدی که مانند مسجد داخل خانه و اتاق شخصی، صاحب و مالک شخصی دارد اجازه داده شده است و سائر مساجد مثل مساجد وقفی، اجازه تبدیل آن به چیز دیگر نرسیده است.


✅ در مورد مسجد خانه به این لینک مراجعه نمایید.



اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ عَجِّلْ لِوَلِیِّکَ الْفَرَجَ وَ الْعَافِیَةَ وَ النَّصْر

https://t.me/porseshvapasokhe

نظرات (0)

...
نام۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۹