Loading...

#سوال_1839_ در حال تشهد نماز بچه ام آمد و بر زانوی من نشست و من در بین تشهد او را بوسیدم! آیا نمازم نیاز به إعاده دارد؟




✅ پاسخ : به روایات زیر توجه فرمایید :


1⃣عَنْ زُرَارَةَ عَنْ أَبِي جَعْفَرٍ أَنَّهُ قَالَ:
لَا تُعَادُ الصَّلَاةُ إِلَّا مِنْ خَمْسَةٍ الطَّهُورِ وَ الْوَقْتِ وَ الْقِبْلَةِ وَ الرُّكُوعِ وَ السُّجُودِ.

📚الفقيه ج ۱ص۳۳۹

امام باقر صلوات اللَّه علیه فرمود : نماز إعاده نمی شود مگر از پنج چیز : #طهارت (وضو و غسل و تیمم) و #وقت و #قبله و #رکوع و #سجود



2⃣عَنْ عَبْدِ اللَّهِ بْنِ الْحَسَنِ عَنْ جَدِّهِ عَلِیِّ بْنِ جَعْفَرٍ قَالَ: قَالَ أَخِی قَالَ عَلِیُّ بْنُ الْحُسَیْنِ وَضْعُ الرَّجُلِ إِحْدَی یَدَیْهِ عَلَی الْأُخْرَی فِی الصَّلَاةِ عَمَلٌ وَ لَیْسَ فِی الصَّلَاةِ عَمَلٌ.

📚 قرب الإسناد ص۹۵.

علی بن جعفر گوید : برادرم (امام کاظم صلوات اللَّه علیه) فرمود : امام سجاد صلوات اللَّه علیه فرمود : گذاشتن فرد، یکی از دستانش را بر دست دیگر در نماز، #عمل است و در نماز #عمل (کار خاص و قابل توجه=فعل کثیر) نیست!



3⃣عَنْ حَمَّادِ بْنِ عَمْرٍو وَ أَنَسِ بْنِ مُحَمَّدٍ عَنْ أَبِیهِ عَنْ جَعْفَرِ بْنِ مُحَمَّدٍ عَنْ آبَائِهِ فِی وَصِیَّةِ النَّبِیِّ لِعَلِیٍّ قَالَ: یَا عَلِیُّ إِنَّ اللَّهَ کَرِهَ لِأُمَّتِی الْعَبَثَ فِی الصَّلَاةِ الْحَدِیثَ.

📚 الفقیه ج۴ص۳۵۷

امام صادق صلوات اللَّه علیه از اجداد خود روایت نموده است که رسول اللَّه صلی اللَّه علیه و آله در وصیت به امیرالمؤمنین صلوات اللَّه علیه فرمودند : ای علی! همانا اللَّه برای امت من بازی و عبث در نماز را مکروه می دارد!



4⃣عَنْ عَلِیٍّ فِی حَدِیثِ الْأَرْبَعِمِائَةِ قَالَ: وَ لَا یَعْبَثِ الرَّجُلُ فِی صَلَاتِهِ بِلِحْیَتِهِ وَ لَا بِمَا یَشْغَلُهُ عَنْ صَلَاتِهِ.... لِیَخْشَعِ الرَّجُلُ فِی صَلَاتِهِ فَإِنَّ مَنْ خَشَعَ قَلْبُهُ لِلَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ خَشَعَتْ جَوَارِحُهُ فَلَا یَعْبَثُ بِشَیْءٍ.

📚 الخصال ص۶۲۰ و ۶۲۸.

امیرالمؤمنین صلوات اللَّه علیه در حدیث چهارصد گانه فرمودند : فرد در نمازش با ریش خود و با آنچه او را از نمازش مشغول نماید بازی نکند... فرد باید در نماز خود خاشع باشد، زیرا کسی که قلبش برای اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ خاشع باشد، اعضاء و جوارح او نیز خاشع می گردد و در نتیجه با چیزی بازی نمی کند!



5⃣عَنْ مُحَمَّدِ بْنِ سُلَیْمَانَ الدَّیْلَمِیِّ عَنْ أَبِیهِ عَنْ أَبِی عَبْدِ اللَّهِ قَالَ: قَالَ رَسُولُ اللَّهِ سِتَّةٌ کَرِهَهَا اللَّهُ لِی فَکَرِهْتُهَا لِلْأَئِمَّةِ مِنْ ذُرِّیَّتِی وَ لْتَکْرَهْهَا الْأَئِمَّةُ لِأَتْبَاعِهِمْ الْعَبَثُ فِی الصَّلَاةِ الْحَدِیثَ.

📚 المحاسن ص۱۰ح۳۱

امام صادق صلوات اللَّه علیه فرمود : رسول اللَّه صلی اللَّه علیه و آله فرمودند : شش چیز است که اللَّه برای من مکروه دانسته است و من نیز برای امامان از ذریه ام مکروه می دارم و ائمه هم برای پیروان خود مکروه می دانند : بازی و بیهودگی در حال نماز.....



✅ نماز یکی از فرائض إلهی است که حدود آن توسط معصومین علیهم السلام برای ما بیان شده است و انجام برخی امور در حال نماز نهی شده است و برخی از کارها رخصت داده شده است.
هر چند بوسیدن کودک در حال تشهد نماز حدیث خاص ندارد ولی با توجه به روایت 2⃣ و غیره، انجام کارهای خارج از آداب نماز که در اصل کلی وارده در آخر روایت 2⃣، «عمل» نامیده شده است و در اصطلاح مشهور به آن «فعل کثیر» می گویند مورد نهی می باشد و به طور کلی در روایات فوق و غیره از بازی و هر آنچه که انسان را از نماز مشغول می کند و خشوع را زائل می کند نهی شده است.


✅ البته منهي بودن کاری در حال نماز مساوی با بطلان نماز نیست و بطلان و قطع نماز و لزوم إعاده نماز، منحصر در مواردی است که به طور خاص یا عام در روایات بیان گردیده است و لذا بوسیدن کودک در حال تشهد نماز را نمی توان مبطل نماز دانست، هر چند نهی عام از آن ثابت و روشن است.



اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ عَجِّلْ لِوَلِیِّکَ الْفَرَجَ وَ الْعَافِیَةَ وَ النَّصْر

https://t.me/porseshvapasokhe

نظرات (0)

...
نام۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۹