#سوال_1823_ آیا فرد مُحْرم می تواند در پاسخ کسی که او را صدا زده است، «بله» بگوید؟
✅ پاسخ : به روایات زیر توجه فرمایید :
1⃣عَنْ مُحَمَّدِ بْنِ یَحْیَی عَنْ مُحَمَّدِ بْنِ الْحُسَیْنِ عَنْ مُحَمَّدِ بْنِ إِسْمَاعِیلَ عَنْ حَمَّادِ بْنِ عِیسَی عَنْ أَبِی عَبْدِ اللَّهِ قَالَ: لَیْسَ لِلْمُحْرِمِ أَنْ یُلَبِّیَ مَنْ دَعَاهُ حَتَّی یَقْضِیَ إِحْرَامَهُ قُلْتُ کَیْفَ یَقُولُ قَالَ یَقُولُ یَا سَعْدُ.
📚 الکافی ج۴ص۳۶۶
امام صادق صلوات اللَّه علیه فرمود : برای فرد مُحْرم نیست که برای کسی که او را صدا می زند «لَبَّیْک» بگوید تا زمانی که إحرام او به پایان برسد. گفتم : چطور بگوید؟ فرمود بگوید : یا سَعْد!
2⃣قَالَ الصَّادِقُ : كُلُّ شَيْ ءٍ مُطْلَقٌ حَتَّى يَرِدَ فِيهِ نَهْيٌ
📚الفقيه ج۱ص۳۱۷
امام صادق صلوات اللَّه علیه فرمود : هر چیزی مطلق (آزاد) است تا اینکه در مورد آن نهیی برسد!
✅ لَبَّیْکَ یک شبه جمله عربی است که به معنای (قبول میکنم، امر تو را و اطاعت میکنم و گوش به فرمان تو هستم) و امثال آن می باشد که به انضمام عبارات دیگر، گفتن آن جزو شروط إحرام می باشد.
لفظ (لَبَّیْک) در بین عرب گاهی در جواب ندا دهنده و صدا زننده نیز به کار می رفته است.
✅ در روایت 1⃣ روشن است که در حال إحرام، فرد نباید و اجازه ندارد که در پاسخ ندا دهنده «لَبَّیْک» بگوید و لذا گفتن «لَبَّیْکَ» در پاسخ صدا زننده، برای مُحْرم مورد نهی است.
پاسخ توصیه شده در روایت اول این است که اگر فردی شخص مُحْرم را صدا زد، در جواب او بگوید : «یا سعد»
البته کلماتی مانند : «بله» و «هان» و امثال آن که در بین فارسی زبانان مرسوم است و سائر عباراتی که در زبانهای مختلف برای این منظور به کار می رود، چون نهیی ندارد مطلق است و لذا مشکلی ندارد ولی عبارت توصیه شده، «یا سعد» می باشد و گفتن «لَبَّیْک» مورد نهی می باشد.
اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ عَجِّلْ لِوَلِیِّکَ الْفَرَجَ وَ الْعَافِیَةَ وَ النَّصْر
https://t.me/porseshvapasokhe
نظرات (0)