Loading...

#سوال_1814_ نفقه زن بارداری که شوهرش او را طلاق می دهد بر عهده کیست؟ همچنین نفقه فرزندش که به دنیا می آید از کجا باید تأمین شود؟




✅ پاسخ : به روایات زیر توجه فرمایید :


1⃣عَنْ عَبْدِ اللَّهِ بْنِ الْمُغِیرَةِ عَنْ عَبْدِ اللَّهِ بْنِ سِنَانٍ عَنْ أَبِی عَبْدِ اللَّهِ فِی الرَّجُلِ یُطَلِّقُ امْرَأَتَهُ وَ هِیَ حُبْلَی قَالَ أَجَلُهَا أَنْ تَضَعَ حَمْلَهَا وَ عَلَیْهِ نَفَقَتُهَا حَتَّی تَضَعَ حَمْلَهَا.

📚 الکافی ج۶ص۱۰۳

امام صادق صلوات اللَّه علیه در مورد مردی که همسر باردار خود را طلاق می دهد فرمود : عده او تا زمان وضع حمل است و تا زمان وضع حمل نفقه او بر عهده آن مرد است!



2⃣عَنْ مُحَمَّدِ بْنِ یَحْیَی عَنْ أَحْمَدَ بْنِ مُحَمَّدٍ عَنْ مُحَمَّدِ بْنِ إِسْمَاعِیلَ عَنْ مُحَمَّدِ بْنِ الْفُضَیْلِ عَنْ أَبِی الصَّبَّاحِ الْکِنَانِیِّ عَنْ أَبِی عَبْدِ اللَّهِ إِذَا طَلَّقَ الرَّجُلُ الْمَرْأَةَ وَ هِیَ حُبْلَی أَنْفَقَ عَلَیْهَا حَتَّی تَضَعَ حَمْلَهَا وَ إِذَا وَضَعَتْهُ أَعْطَاهَا أَجْرَهَا وَ لَا یُضَارَّهَا إِلَّا أَنْ یَجِدَ مَنْ هُوَ أَرْخَصُ أَجْراً مِنْهَا فَإِنْ هِیَ رَضِیَتْ بِذَلِکَ الْأَجْرِ فَهِیَ أَحَقُّ بِابْنِهَا حَتَّی تَفْطِمَهُ.

📚 الکافی ج۶ص۴۵

امام صادق صلوات اللَّه علیه فرمود : هنگامی که مرد همسر باردار خود را طلاق می دهد، تا زمان وضع حمل بر او نفقه می دهد و هنگامی که زن، بچه را به دنیا آورد، اُجرت (شیردهی) او را می دهد و به او ضرر وارد نمی سازد. مگر اینکه مرد، زنی را پیدا کند که قیمت شیردهی او کمتر از او باشد و اگر مادر به همان اُجرت راضی گردید، او تا زمان از شیر بازگرفتن به فرزند خود سزاوارتر است!



3⃣ عَنْ عَبْدِ اللَّهِ بْنِ الْمُغِیرَةِ عَنْ حَرِیزٍ عَنْ أَبِی عَبْدِ اللَّهِ قَالَ: قُلْتُ لَهُ مَنِ الَّذِی أُجْبَرُ عَلَیْهِ وَ تَلْزَمُنِی نَفَقَتُهُ قَالَ الْوَالِدَانِ وَ الْوَلَدُ وَ الزَّوْجَةُ.

📚 الکافی ج۴ص۱۳

حريز گوید : به امام صادق صلوات اللَّه علیه گفتم : چه کسی را مجبورم و دادن نفقه او بر من لازم است؟ فرمود : پدر و مادر و #فرزند و زوجه!



✅ با توجه به روایات فوق و غیره، اگر زن بارداری طلاق داده شود، تا زمان وضع حمل، نفقه اش بر عهده شوهر می باشد و در این مورد در روایات تفاوتی بین اقسام طلاق های رجعی و بائن قرار داده نشده است و عده طلاق زن باردار نیز تا زمان وضع حمل می باشد و لذا به محض وضع حمل، هم عده او تمام می شود و هم نفقه او از عهده شوهر برداشته می شود.


✅ اما نفقه فرزندش که متولد می شود، بر عهده او یعنی پدرش می باشد و طلاق مادر هیچ تأثیری در واجب النفقه بودن فرزند ندارد، هر چند حضانت و نگهداری کودک به مادر داده شود، زیرا واجب النفقه بودن فرزند در روایات، منوط به تداوم زندگی یا طلاق نشده است.


✅ زوجه بارداری که #طلاق داده شده است، می تواند بابت شیر دادن به طفل، اُجرت تعیین نماید و از پدر طفل بگیرد، مگر اینکه پدر، دایه ارزان‌تری پیدا کند و طفل را از مادر بگیرد و به دایه بدهد تا او را شیر بدهد و اگر مادر طفل به همان اُجرت راضي گشت، تا زمان باز گرفتن از شیر، به فرزند خود سزاوارتر است.



اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ عَجِّلْ لِوَلِیِّکَ الْفَرَجَ وَ الْعَافِیَةَ وَ النَّصْر


https://t.me/porseshvapasokhe

نظرات (0)

...
نام۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۹