Loading...

#سوال_1803_ آیا دختری که بکارت او با زنا یا ورزش یا بیماری زائل شده است یا قبل از مقاربت طلاق داده شده است را می توان بدون إذن پدر و جد پدری به ازدواج دائم درآورد؟




✅ پاسخ : به روایات زیر توجه فرمایید :


1⃣عَنِ الْحَلَبِیِّ عَنْ أَبِی عَبْداللَّه أَنَّهُ قال فی الْمَرْأَةِ الثَّیِّبِ تَخْطُبُ إِلَی نَفْسِهَا قَالَ هِیَ أَمْلَکُ بِنَفْسِهَا تُوَلِّی أَمْرَهَا مَنْ شَاءَتْ إِذَا کَانَ کُفْواً بَعْدَ أَنْ تَکُونَ قَدْ نَکَحَتْ زَوْجاً قَبْلَهُ.

📚الکافی ج۵ص۳٩٢

امام صادق صلوات اللَّه علیه در مورد زن ثیِّب که خود را نامزد کسی می کند فرمود : او اختیار خود را دارد، أمر خود را به هر کسی که خواست می سپارد، در صورتی که کفو او باشد، بعد از اینکه این زن قبل از او با شوهری ازدواج نموده باشد!


2⃣عن فضل بن عبدالملک عَنْ أَبِی عَبْداللَّه قَالَ: لَا تُسْتَأْمَرُ الْجَارِیَةُ الَّتِی بَیْنَ أَبَوَیْهَا إِذَا أَرَادَ أَبُوهَا أَنْ یُزَوِّجَهَا هُوَ أَنْظَرُ لَهَا و أَمَّا الثَّیِّبُ فَإِنَّهَا تُسْتَأْذَنُ و إِنْ کَانَتْ بَیْنَ أَبَوَیْهَا إِذَا أَرَادَا أَنْ یُزَوِّجَاهَا.

📚کافی ج۵ص۳۹۴

امام صادق صلوات اللَّه علیه فرمود : دختری که بین پدر و مادرش می باشد، وقتی پدرش خواست او را به ازدواج درآورد، اجازه و مشورت از او طلب نمی شود، پدرش صلاح او را بهتر می داند، ولی از زن ثیِّب، هنگامی که پدر و مادر بخواهند او را تزویج نمایند، إذن گرفته می شود، هر چند بین پدر و مادرش باشد!


3⃣عن عبداللَّه بن الصلت قال: سَأَلْتُ أَبَااَلْحَسَنِ عليه السلام عَنِ اَلْجَارِيَةِ اَلصَّغِيرَةِ يُزَوِّجُهَا أَبُوهَا أَلَهَا أَمْرٌ إِذَا بَلَغَتْ قال لا وَ سَأَلْتُهُ عَنِ اَلْبِكْرِ إِذَا بَلَغَتْ مَبْلَغَ اَلنِّسَاءِ أَ لَهَا مَعَ أَبِيهَا أَمْرٌ فَقَالَ لَيْسَ لَهَا مَعَ أَبِيهَا أَمْرٌ مَا لَمْ تُثَيَّبْ

📚تهذیب ج۷ص۳۸۱

عبدالله بن صلت گوید : از امام ابوالحسن صلوات اللَّه علیه در مورد دختر صغيره که پدرش او را به ازدواج درآورد سؤال کردم که آیا وقتی بالغ شد برای او أمري هست؟ فرمود : خیر
و از ایشان در مورد دختر بکر سؤال کردم که وقتی به حد زنان رسید، آیا با وجود پدر برای او امری هست؟ فرمود : خیر! تا وقتی که ثَیِّب نباشد!


4⃣عن محمد بن القاسم بن الفضیلِ عن أَبِی الحسن فِی الرَّجُلِ یَتَزَوَّجُ الْمَرْأَةَ عَلَی أَنَّهَا بِکْرٌ فَیَجِدُهَا ثَیِّباً أَیَجُوزُ لَهُ أَنْ یُقِیمَ عَلَیْهَا قال فقال قَدْ تُفْتَقُ الْبِکْرُ مِنَ الْمَرْکَبِ و مِنَ النَّزْوَة

📚کافی ج۵ص۴۱۳

محمد بن قاسم گوید : از امام ابوالحسن صلوات اللَّه علیه در مورد مردی که زنی را به این عنوان و شرط که بکر باشد به ازدواج درمی آورد ولی او را ثیِّب می یابد سوال کردم که آیا جائز است بر او بماند؟ فرمود : گاهی بکارت از سوارکاری و پریدن شکافته می شود!


5⃣عن محمد بن جزک قال : کَتَبْتُ إِلَی أَبی الْحَسَنِ أَسْأَلُهُ عن رَجُلٍ تَزَوَّجَ جَارِیَةً بِکْراً فَوَجَدَهَا ثَیِّباً هَلْ یَجِبُ لَهَا الصَّدَاقُ وَافِیاً أَمْ یَنْتَقِصُ قال یَنْتَقِصُ

📚کافی ج۵ص۴۱۳

محمد بن جزک گوید : به امام ابوالحسن صلوات اللَّه علیه نامه نوشتم و از ایشان در مورد مردی که دختر بکری را به ازدواج درمی آورد ولی او را ثیِّب می یابد سوال کردم که آیا مهریه کامل برای او لازم است یا ناقص می‌گردد؟ فرمود : ناقص می گردد!



✅ در قرآن و روایات، دختر «بکر» در برابر «ثَیِّب» قرار داده شده است و روشن است که ازاله بکارت، هم با مقاربت حلال و هم با فجور و هم با اموری مانند سوارکاری و پرش و غیره اتفاق می افتد.

بکر و ثیِّب در احکامی مانند خرید و فروش کنیز و تزویج به شرط بکر بودن و بحث ولایت در تزویج و غیر آن مطرح می باشد که هر کدام روایات مخصوص به خود دارد.

✅با توجه به روایت 1⃣ و غیره، اینکه زنی مالک أمر خود باشد و بتوان او را بدون ولیّ به ازدواج درآورد، صرفاً در صورتی است که ازاله بکارت او به صورت نکاح و ازدواج حلال با یک مرد بوده باشد و هیچ کدام از روایات خاص این مسأله، ازاله شدن بکارت با فجور و پرش و...غیره را موجب مالک شدن زن نسبت به أمر خود در تزویج ندانسته است و لذا در صورتی که بکارت به چیزی غیر از نکاح حلال صورت پذیرد، همچنان ولایت دختر به دست پدر و جدّ پدری خواهد بود.
اما طبق روایت 5⃣ و غیره، اگر مردی به شرط بکر بودن با دختری ازدواج کند و سپس ثابت شود که بکر نبوده است، مابه التفاوت مهریه بکر و غیر بکر از مهریه زن کسر می گردد.


✅ با توجه به روایات و شروح فوق، دختر مطلقهٔ بدون دخول نیز، همچنان ولایت او در دست پدر و جدّ پدری می باشد، زیرا هنوز بکارت او با نکاح حلال زائل نشده است و ثیب نمی باشد.


اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ و آلِ مُحَمَّدٍ و عَجِّلْ لِوَلِیِّکَ الْفَرَجَ و الْعَافِیَةَ و النَّصْر

https://t.me/porseshvapasokhe

نظرات (0)

...
نام۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۹