Loading...

#سوال_1792_ من زکات فطره خود را جدا کردم و داخل ماشین گذاشتم تا به مستحق آن پرداخت نمایم ولی از داخل ماشین به سرقت رفت. اکنون وظیفه ام چیست؟




✅پاسخ : به روایت زیر توجه فرمایید :



1⃣عَنْ سَعْدٍ عَنْ أَحْمَدَ بْنِ مُحَمَّدٍ عَنِ الْعَبَّاسِ بْنِ مَعْرُوفٍ عَنْ حَمَّادِ بْنِ عِیسَی عَنْ حَرِیزِ بْنِ عَبْدِ اللَّهِ عَنْ زُرَارَةَ بْنِ أَعْیَنَ عَنْ أَبِی عَبْدِ اللَّهِ فِی رَجُلٍ أَخْرَجَ فِطْرَتَهُ فَعَزَلَهَا حَتَّی یَجِدَ لَهَا أَهْلًا فَقَالَ إِذَا أَخْرَجَهَا مِنْ ضَمَانِهِ فَقَدْ بَرِئَ وَ إِلَّا فَهُوَ ضَامِنٌ لَهَا حَتَّی یُؤَدِّیَهَا إِلَی أَرْبَابِهَا.

📚 التهذیب ج۴ص۷۷

امام صادق صلوات اللَّه علیه در مورد مردی که زکات فطره خود را از (مالش) خارج می کند و آن را جدا می کند تا أهل آن را پیدا کند، فرمود : در صورتی که آن را از ضمان خودش خارج نماید، این بدهی از دوش او برداشته شده است و در غیر این صورت #ضامن آن است تا اینکه آن را به صاحبان آن برساند!



✅ با توجه به روایت فوق، در صورتی که فردی زکات فطره خود را جدا کند و با دادن آن به فرد ثقه برای تقسیم یا دادن آن به مستحق آن، از ضمان خود خارج نماید، ذمه او از این بدهی برئ می شود و در غیر این صورت ضامن آن است.

در مورد سوال فوق، از این جهت که ایشان فقط آن را جدا نموده است ولی از ضمان خود خارج ننموده است، ضامن آن است و اکنون که به سرقت رفته است یا به هر نحوی از بین برود، باید مجددا آن را تأمین و از مال خود خارج کند و به مستحق زکات فطره پرداخت نماید.




اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ عَجِّلْ لِوَلِیِّکَ الْفَرَجَ وَ الْعَافِیَةَ وَ النَّصْر


https://t.me/porseshvapasokhe

نظرات (0)

...
نام۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۹