Loading...

#سوال_1782_ آیا می توان برای نگهداری کالای دیگران و امانت داری اُجرت گرفت؟





✅ پاسخ : به روایات زیر توجه فرمایید :


1⃣عَنِ ابْنِ سِنَانٍ عَنْ أَبِی الْحَسَنِ قَالَ: سَأَلْتُهُ عَنِ الْإِجَارَةِ فَقَالَ صَالِحٌ لَا بَأْسَ بِهِ إِذَا نَصَحَ قَدْرَ طَاقَتِهِ....

📚 الکافی ج۵ص۹۰

إبن سنان گوید : از امام ابوالحسن صلوات اللَّه علیه در مورد اجاره سؤال کردم؛ امام فرمودند : صالح و درست است و در صورتی که به اندازه طاقتش خیرخواهی کند اشکالی به آن نیست!



2⃣عَنِ اَلْحَلَبِيِّ عَنْ أَبِي عَبْدِ اَللَّهِ عَلَيْهِ اَلسَّلاَمُ قَالَ: فِي رَجُلٍ اِسْتَأْجَرَ أَجِيراً فَأَقْعَدَهُ عَلَى مَتَاعِهِ فَسُرِقَ قَالَ هُوَ مُؤْتَمَنٌ.

📚 التهذیب ج7ص184

امام صادق صلوات اللَّه علیه در مورد مردی که أجیری می گیرد و او را بر سر کالای خود می نشاند و آن کالا به سرقت می رود فرمود : او مورد اطمینان است!



3⃣عَنْ إِسْحَاقَ بْنِ عَمَّارٍ عَنْ جَعْفَرٍ عَنْ أَبِیهِ أَنَّ عَلِیّاً کَانَ یَقُولُ لَا ضَمَانَ عَلَی صَاحِبِ الْحَمَّامِ فِیمَا ذَهَبَ مِنَ الثِّیَابِ لِأَنَّهُ إِنَّمَا أَخَذَ الْجُعْلَ عَلَی الْحَمَّامِ وَ لَمْ یَأْخُذْ عَلَی الثِّیَابِ.

📚 التهذیب ج۶ص۳۱۴

اسحاق بن عمار از امام صادق صلوات اللَّه علیه از پدرش روایت نموده است که امیرالمؤمنین صلوات اللَّه علیه فرمود : بر صاحب حمّام در مورد لباسهایی که از بین می‌رود ضمان نیست، زیرا حمّامی برای حمّام اجرت گرفته است و برای لباسها اجرت نگرفته است!



4⃣عَنْ سَمَاعَةَ قَالَ: سَأَلْتُهُ عَنْ رَجُلٍ اسْتَأْجَرَ أَجِیراً فَأَخَذَ الْأَجِیرُ مَتَاعَهُ فَسَرَقَهُ فَقَالَ هُوَ مُؤْتَمَنٌ ثُمَّ قَالَ الْأَجِیرُ وَ الضَّیْفُ أُمَنَاءُ لَیْسَ یَقَعُ عَلَیْهِمْ حَدُّ السَّرِقَةِ.

📚 الکافی ج۷ص۲۲۸

سماعه گوید : از امام (صادق) صلوات اللَّه علیه در مورد مردی که أجیری می گیرد و أجير کالای او را برمی دارد و به سرقت می برد سؤال کردم؛ امام فرمودند : او امين شمرده شده است! سپس فرمود : أجير و مهمان مورد اطمینان قرار گرفته اند و حد سرقت بر آنها واقع نمی شود!


✅ جواز اجیر شدن و گرفتن مزد و اُجرت برای انجام کار حلال در روایات کلی و فحوای روایات متعدد تصریح شده است و از جمله برای امانت داری و نگه داری کالا و متاع دیگران نیز می توان أجير شد و بابت این عمل اُجرت گرفت.
البته‌ در صورت ضایع شدن کالا احکامی وجود دارد که مرتبط با جواب این سؤال نیست و در جای خودش مورد بررسی قرار می گیرد. إن شاءاللَّه


اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ عَجِّلْ لِوَلِیِّکَ الْفَرَجَ وَ الْعَافِیَةَ وَ النَّصْر

https://t.me/porseshvapasokhe

نظرات (0)

...
نام۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۹