Loading...

#سوال_1749_ #نماز_شب را در چه موقعی می توان #قضا کرد؟




✅ پاسخ : به روایات زیر توجه فرمایید :


1⃣ عَنْ عَبْدِ اللَّهِ بْنِ سِنَانٍ قَالَ سَمِعْتُ أَبَا عَبْداللَّهِ یَقُولُ إِنَّ الْعَبْدَ یَقُومُ فَیَقْضِی النَّافِلَةَ فَیُعَجِّبُ الرَّبُّ مَلَائِکَتَهُ مِنْهُ فَیَقُولُ مَلَائِکَتِی عَبْدِی یَقْضِی مَا لَمْ أَفْتَرِضْهُ عَلَیْهِ.

📚 الکافی ج۳ص۴۸۸

عبدالله بن سنان گوید : شنیدم امام صادق صلوات اللَّه علیه می فرمود : همانا بنده می ایستد و نافله را قضا می کند، پس پروردگار ملائکه خود را به شگفتی و تعجب وا می دارد و می فرماید : ای ملائکه من! بنده من آنچه بر او فریضه نکرده ام را قضا می کند!



2⃣ عَنْ بُرَیْدِ بْنِ مُعَاوِیَةَ الْعِجْلِیِّ عَنْ أَبِی جَعْفَرٍ أَنَّهُ قَالَ: أَفْضَلُ قَضَاءِ صَلَاةِ اللَّیْلِ فِی السَّاعَةِ الَّتِی فَاتَتْکَ آخِرِ اللَّیْلِ وَ لَیْسَ بَأْسٌ أَنْ تَقْضِیَهَا بِالنَّهَارِ وَ قَبْلَ أَنْ تَزُولَ الشَّمْسُ.

📚 الفقیه ج۱ص۴۹۸

امام باقر صلوات اللَّه علیه فرمود : أفضل اوقات برای قضای نماز شب در همان ساعتی است که در آخر شب از تو فوت شده است و اشکالی ندارد که آن را در روز، قبل از زوال خورشید قضا نمائی!



3⃣عَنْ أَبِي بَصِيرٍ قَالَ قَالَ أَبُو عَبْدِ اَللَّهِ عَلَيْهِ اَلسَّلاَمُ: إِنْ فَاتَکَ شَیْءٌ مِنْ تَطَوُّعِ اللَّیْلِ وَ النَّهَارِ فَاقْضِهِ عِنْدَ زَوَالِ الشَّمْسِ وَ بَعْدَ الظُّهْرِ عِنْدَ الْعَصْرِ وَ بَعْدَ الْمَغْرِبِ وَ بَعْدَ الْعَتَمَةِ وَ مِنْ آخِرِ السَّحَرِ.

📚 التهذیب ج۲ص۱۶۳

امام صادق صلوات اللَّه علیه فرمود : اگر چیزی از نافله های شب و روز از تو فوت شد، آن را قبل از ظهر و بعد از ظهر، قبل از عصر و بعد از مغرب و بعد از عشاء و در آخر سحر قضا کن!



4⃣عَنْ جَمِیلِ بْنِ دَرَّاجٍ قَالَ: سَأَلْتُ أَبَا الْحَسَنِ الْأَوَّلَ عَنْ قَضَاءِ صَلَاةِ اللَّیْلِ بَعْدَ الْفَجْرِ إِلَی طُلُوعِ الشَّمْسِ فَقَالَ نَعَمْ وَ بَعْدَ الْعَصْرِ إِلَی اللَّیْلِ فَهُوَ مِنْ سِرِّ آلِ مُحَمَّدٍ الْمَخْزُونِ.

📚 التهذیب ج۲ص۱۷۳

جميل گوید : از امام کاظم صلوات اللَّه علیه در مورد قضا کردن نماز شب، بعد از نماز صبح تا طلوع خورشید سؤال کردم؛ امام فرمودند : بله! و بعد از عصر تا شب، که این از اسرار مخزون آل محمد صلوات اللَّه علیهم می باشد!



5⃣عَنْ مُحَمَّدِ بْنِ یَحْیَی عَنْ حَبِیبٍ قَالَ: کَتَبْتُ إِلَی أَبِی الْحَسَنِ الرِّضَا تَکُونُ عَلَیَّ الصَّلَاةُ النَّافِلَةُ مَتَی أَقْضِیهَا فَکَتَبَ أَیَّ سَاعَةٍ شِئْتَ مِنْ لَیْلٍ أَوْ نَهَارٍ.

📚 الکافی ج۳ص۴۵۴

حبيب گوید : به امام ابوالحسن الرضا صلوات اللَّه علیه نوشتم : نمازهای نافله ای بر عهده من است؛ چه موقعی آنها را قضا کنم؟ امام صلوات اللَّه علیه نوشتند : در هر ساعت از شب یا روز که خواستی!


6⃣عَنْ أَبِی بَکْرٍ عَنْ جَعْفَرِ بْنِ مُحَمَّدٍ قَالَ: إِذَا دَخَلَ وَقْتُ صَلَاةٍ مَفْرُوضَةٍ فَلَا تَطَوُّعَ.

📚 التهذیب ج۲ص۱۶۷

امام صادق صلوات اللَّه علیه فرمود : هنگامی که وقت نماز فریضه داخل شد، هیچ نافله ای نیست!




✅ با توجه به روایات فوق و غیره، اگر کسی نماز شب از او فوت شود، در هر ساعت از شبانه روز که خواست و مانع وقت فرائض او نبود می تواند آن را قضا نماید و اوقات توصیه شده قضای نماز شب، از جمله در هنگام سحر و بعد از نماز صبح تا طلوع آفتاب می باشد.



✅ برای تعجیل فرج بیشتر دعا کنیم ✅



اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ عَجِّلْ لِوَلِیِّکَ الْفَرَجَ وَ الْعَافِیَةَ وَ النَّصْر


https://t.me/porseshvapasokhe

نظرات (0)

...
نام۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۹