#سؤال_1738_ اگر کسی به شهری وارد شود و ابتدا قصد اقامت ده روز نداشته باشد و چند روز نمازش را شکسته بخواند و سپس به دلیلی قصد ده روز نماید، باقیمانده روزها را باید شکسته بخواند یا کامل؟
✅ پاسخ : به روایات زیر توجه فرمایید :
1⃣عَنِ ابْنِ أَبِی عُمَیْرٍ عَنْ عَلِیِّ بْنِ یَقْطِینٍ عَنْ أَبِی الْحَسَنِ قَالَ: سَأَلْتُهُ عَنْ رَجُلٍ خَرَجَ فِی سَفَرٍ ثُمَّ تَبْدُو لَهُ الْإِقَامَةُ وَ هُوَ فِی صَلَاتِهِ قَالَ یُتِمُّ إِذَا بَدَتْ لَهُ الْإِقَامَةُ.
📚 الکافی ج3ص435
علي بن يقطين گوید : از امام صادق صلوات اللَّه علیه در مورد فردی که به سفری بیرون می رود و سپس در حالیکه در نماز است به ذهنش می خورد که اقامت نماید سؤال کردم؛ امام فرمودند : هر موقع برایش پیش آمد و به ذهنش آمد که اقامت کند، (نماز) را کامل می کند!
2⃣أَحْمَدُ بْنُ مُحَمَّدٍ عَنْ مُحَمَّدِ بْنِ سَهْلٍ عَنْ أَبِيهِ قَالَ: سَأَلْتُ أَبَا اَلْحَسَنِ عَلَيْهِ اَلسَّلاَمُ عَنِ اَلرَّجُلِ يَخْرُجُ فِي سَفَرٍ ثُمَّ تَبْدُو لَهُ اَلْإِقَامَةُ وَ هُوَ فِي صَلاَتِهِ أَ يُتِمُّ أَمْ يُقَصِّرُ قَالَ يُتِمُّ إِذَا بَدَتْ لَهُ اَلْإِقَامَةُ.
📚 التهذیب ج3ص224
سهل گوید : از امام ابوالحسن صلوات اللَّه علیه در مورد فردی که در سفر بیرون می رود و سپس در حال نماز برایش پیش می آید که اقامت نماید سؤال کردم که آیا نماز را کامل کند یا شکسته بخواند؟ امام فرمودند : در صورتی که برایش پیش آمد و به ذهنش رسید که اقامت (ده روزه) داشته باشد، نماز را کامل می کند!
✅ با توجه به روایات فوق و غیره، اگر فردی در سفر ابتدا قصد اقامت نداشته باشد ولی سپس قصد اقامت ده روزه نماید، مابقی نمازهای خود را کامل می خواند.
✅ نمازهایی که قبل از قصد اقامت به صورت شکسته خوانده است، صحیح است و هیچ دستوری مبنی بر إعاده آنها به صورت کامل در روایات نرسیده است.
اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ عَجِّلْ لِوَلِیِّکَ الْفَرَجَ وَ الْعَافِیَةَ وَ النَّصْر
https://t.me/porseshvapasokhe
نظرات (0)