Loading...

سؤال 270_ حکم #همراه_داشتن_حرز_امام_رضا_و_غیره_و_آیاتی_مثل_إن_یکاد_در_دستشوئی چیست؟

✅پاسخ : به روایات زیر توجه فرمایید :

مردی نزد سید ما امام صادق علیه السلام آمد و گفت :ای آقای من، من از والي شهر جزيره خائف هستم و می ترسم که دشمنانم مرا به او معرفی نمایند و بر جان خود امان نیستم. امام فرمود : #انگشتر ی درست کن که نگین آن #حدید_صینی باشد و بر روی آن سه سطر نقش کن،
سطر اول: أَعُوذُ بِجَلَالِ اللَّهِ
سطر دوم :أَعُوذُ بِكَلِمَاتِ اللَّهِ
سطر سوم: أَعُوذُ بِرَسُولِ اللَّهِ

و زیر نگین دو سطر باشد:

سطر اول : آمَنْتُ بِاللَّهِ وَ كُتُبِهِ
سطر دوم :وَ إِنِّي وَاثِقٌ بِاللَّهِ وَ رُسُلِهِ
و در اطراف نگین، بر کناره های آن نقش کن:
أَشْهَدُ أَنْ لَا إِلَهَ إِلَّا اللَّهُ مُخْلِصاً
و در سائر آنچه از حوائجت بر تو دشوار می شود آن را بپوش و وقتی از آزار احدی از مردم خوف داشتی آن را در دست کن که همانا حوائج تو برآورده می شود و ترسهای تو برطرف می شود و همچنین وقتی زایمان زن سخت می شود، آن را بر زن آویزان کن چرا که به مشيت الله تعالي وضع حمل می کند و همچنین کسی که به او #چشم_زخم می رسد، برطرف می شود و در مورد آن از نجاست و چربی و داخل حمام و بیت الخلاء نمودن حذر کن و آن را محفوظ بدار که از اسرار الله عزوجل و حراست اوست.
📚مستدرک ج1ص299

عَنْ أَبِي أَيُّوبَ قَالَ: قُلْتُ لِأَبِي عَبْدِ اللَّهِ أَدْخُلُ الْخَلَاءَ وَ فِي يَدِي خَاتَمٌ فِيهِ اسْمٌ مِنْ أَسْمَاءِ اللَّهِ تَعَالَى قَالَ لَا وَ لَا تُجَامِعْ فِيهِ.
📚کافی ج3ص56

ترجمه :أبي أيوب گوید : به امام صادق علیه السلام گفتم :من وارد بیت الخلاء می شوم در حالی که در دستم انگشتری هست که در آن نامی از نامهای الله تعالی است(اینکار را انجام دهم؟) امام فرمودند : خیر، و در (چنین انگشتری) مقاربت نیز نکن.

عَلِيِّ بْنِ جَعْفَرٍ عَنْ أَخِيهِ مُوسَى قَالَ: سَأَلْتُهُ عَنِ الرَّجُلِ يُجَامِعُ وَ يَدْخُلُ الْكَنِيفَ وَ عَلَيْهِ الْخَاتَمُ فِيهِ ذِكْرُ اللَّهِ أَوِ الشَّيْ ءُ مِنَ الْقُرْآنِ أَ يَصْلُحُ ذَلِكَ قَالَ لَا.
📚قرب الإسناد ص121

ترجمه :علی بن جعفر گوید :از موسی بن جعفر علیه السلام در مورد شخصی که مقاربت می کند و داخل دستشوئی می شود در حالی که انگشتری که در آن ذکر الله يا چیزی از قرآن در آن است، بر اوست (و در دست دارد)، سؤال کردم که آیا این کار صلاحیت دارد؟ فرمود : خیر

✅در صورتی که به هر دلیلی شخص چنین انگشتری را همراه خود به بیت الخلاء برد، به روایت زیر عمل شود :

عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ قَالَ: قَالَ أَمِيرُ الْمُؤْمِنِينَ مَنْ نَقَشَ عَلَى خَاتَمِهِ اسْمَ اللَّهِ فَلْيُحَوِّلْهُ عَنِ الْيَدِ الَّتِي يَسْتَنْجِي بِهَا فِي الْمُتَوَضَّإِ.
📚کافی ج4ص474

ترجمه :امام صادق علیه السلام فرمود :امیرالمؤمنین علیه السلام فرمودند : کسی که بر انگشتر خود نام الله را حک و نقش می کند، در داخل بیت الخلاء آن را از آن دستی که با آن استنجاء می کند(یعنی از دست چپ) بگرداند.(و در دست راست کند)

✅شيخ صدوق در کتاب هداية صفحه 77 آورده است :
وَ یُکْرَهُ لِلرَّجُلِ أَنْ یَدْخُلَ الْخَلَاءَ وَ مَعَهُ مُصْحَفٌ فِیهِ الْقُرْآنُ

ترجمه : مکروه است که شخص داخل بیت الخلاء شود در حالیکه همراه او برگه ای هست که در آن قرآن باشد.

✅ شیخ صدوق در اول کتاب مقنع خود آورده که مطالب این کتاب همه روایت است مگر اینکه من اسانید آن را حذف نمودم ولی در اول کتاب «هدایه» چنین مطلبی ذکر نکرده است اگر چه دأب صدوق فتوی دادن به مضمون روایات بوده است ولی این مطلب خود را به هیچ نحوی مستند به اهل بیت علیهم السلام ننموده است ولی با توجه به روش شیخ صدوق لازم است نسبت به این امر احتیاط شود خصوصا اینکه خلافی هم برایش در روایات مسند، نرسیده است.
✅در جمع بندی کلی، مشاهده می شود که انگشتر حديد صيني که محتوی اذکار است و سائر انگشترهایی که ذکر خدا یا آیه قرآن در آن نقش شده است را ماموریم که همراه خود به محل تخلي نبریم و در مورد انگشترهای غیر حدید صيني اگر احیانا به هر دلیلی همراه بردیم، آن را از دست چپ خارج نماییم و در مورد برگه محتوی قرآن هم، حسب گفتار شیخ صدوق در کتاب هدایه که محتمل است مضمون روایت اهل بیت علیهم السلام باشد، احتیاط نموده و به عنوان عملی مکروه آن را ترک می کنیم.

✅اما در مورد سایر تعویذ ها و حرزها مانند حرز امام جواد علیه السلام و تعویذ امام رضا علیه السلام که شخص به خود آویزان می کند، چون نهیی از اهل بیت علیهم السلام نرسیده است، مطلق است و همراه بردن آن اشکالی ندارد مگر اینکه مورد خاصی باشد که حدیثی در نهی از همراه بردن آن به بیت الخلاء موجود باشد.

#همراه_داشتن_حرز_در_دستشویی

https://t.me/porseshvapasokhe

نظرات (0)

...
نام۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۹