Loading...

#سوال_1721_ آیا می توان زیر باران غسل کرد؟




✅ پاسخ : به روایات زیر توجه فرمایید :



1⃣سأل علی بن جعفر أخاه موسی بن جعفر علیه السلام عن الرجل الجنب هل یجزیه عن غسل الجنابة أن یقوم فی المطر حتی یغسل رأسه و جسده و هو یقدر علی ماء سوی ذلک؟ فقال إذا غسله اغتساله بالماء أجزأه ذلک

📚فقیه ج١ص١٣

علي بن جعفر از برادرش موسی بن جعفر صلوات اللَّه علیه در مورد فرد جنب سؤال کرد که آیا او را از غسل جنابت کفایت می کند که در زیر باران بایستد تا اینکه سر و بدنش شسته شود، در حالیکه او بر آبی غیر از آن هم دسترسی دارد؟ امام فرمود : در صورتی که همانند غسل کردنش با آب او را غسل دهد، او را کفایت می کند!



2⃣عن رجل عن أبی عبدالله فی رجل أصابته جنابة فقام فی المطر حتی سال علی جسده أ یجزئه ذلک من الغسل قال نعم

📚الکافی ج۳ص۴۴

از امام صادق صلوات اللَّه علیه در مورد شخصی که جنابت به او رسیده است، پس در باران می ایستد تا اینکه آب بر بدنش جاری می شود، (سؤال شد) که آیا او را از غسل کفایت می کند؟ فرمود : بله!



3⃣ في مسائل علي بن جعفر قال...سألته عن الرجل يكون علي غيروضوء فيصيبه المطر حتي يسيل رأسه وجبهته ويديه ورجليه هل يجزيه ذلك من الوضوء قال إن غسله فهو يجزيه ويتمضمض ويستنشق
وسألته عن الرجل الجنب هل يجزيه من غسل الجنابة أن يقوم في المطر حتي يسيل رأسه وجسده و هو يقدر علي الماء سوي ذلك قال إن كان يغسله كمايغتسل بالماء أجزأه ذلك إلا أنه ينبغي له أن يتمضمض ويستنشق ويمر يده علي مانالت من جسده
وسألته عن الرجل تصيبه الجنابة فلايقدر علي الماء فيصيبه المطر أيجزيه ذلك أو عليه التيمم فقال إن غسله أجزأه و إلا تيمم

📚مسائل علي بن جعفر ص46


علي بن جعفر گوید : از امام کاظم صلوات اللَّه علیه در مورد شخصی که بدون وضو می باشد، پس باران به او می رسد به نحوی که از سر و پیشانی و دستان و پاهایش روان می شود، سؤال کردم که آیا او را از وضو کفایت می کند؟ فرمود : اگر او را #غسل دهد او را کفایت می کند و مضمضه و استنشاق هم می کند!
و از او در مورد شخصی که جنب می شود، سوال کردم که آیا او را از غسل جنابت کفایت می کند که در باران بایستد تا اینکه بر سر و بدنش جاری شود در حالیکه بر آبی غیر از آن هم دسترسی دارد؟ فرمود : اگر همانگونه که با آب غسل می کند او را غسل می دهد او را کفایت می کند، مگر اینکه سزاوار است که مضمضه و استنشاق نماید و دستش را به هر جایی از بدنش که می رسد بکشد!
و از او در مورد فردی که به او جنابت می رسد و به آب دسترسی ندارد و باران به او می رسد سؤال کردم که آیا او را کفایت می کند یا بر عهده اوست که تیمم نماید؟ فرمود : اگر او را غسل دهد، او را کافی است و إلّا تیمم می کند!



4⃣عن علي بن جعفر عن أخيه موسى بن جعفر عليهماالسلام قال: سألته عن الرجل يجنب هل يجزيه من غسل الجنابة أن يقوم في المطر(الْقَطْر) حتى يغسل رأسه و جسده و هو يقدر على ما سوى ذلك قال إن كان يغسله اغتساله بالماء أجزأه ذلك

📚تهذیب ج١ص١۴۹

علي بن جعفر گوید : از امام کاظم صلوات اللَّه علیه در مورد شخصی که جنب می شود سؤال کردم که آیا برای غسل جنابت او را کافی است که در باران(آبِ فرو ریزان) بایستد تا اینکه سر و بدنش را بشوید، در حالیکه بر غیر آن هم دسترسی دارد؟ فرمود : اگر همانند غسل کردنش با آب او را غسل می دهد، او را کفایت می کند!



✅در روایات فوق مشاهده می شود که فرد جنب در حال اختیار می تواند برای غسل جنابت در زیر باران بایستد تا آب بر سر و بدن او روان شود و این أمر او را از غسل جنابت کفایت می کند، هر چند به آب هم دسترسی داشته باشد.

✅لازم به ذکر است که #نیت و رسیدن آب به کلیه قسمت های بدن که از شروط عمومی غسل در روایات است، باید در این مورد نیز مراعات گردد.


✅ در روایت 3⃣ توصیه شده است که سنت مضمضه و استنشاق، در این نحوه از غسل نیز انجام شود و نیز توصیه شده است که هر کجای بدن که دستش به آن می رسد را دست بکشد.

لذا فردی که قصد غسل دارد، می تواند نیت کند و زیر بارانی که به اندازه ای باشد که بتواند مانند غسل کردن با آب بدن او را با آب فرا بگیرد بایستد تا آب بر سر و بدن او روان شود و مضمضه و استنشاق هم انجام دهد و هر کجای بدنش که دستش با آن می رسد را دست می کشد و وقتی که سر و بدن او کاملا غسل داده شد، غسل او انجام شده است و او را کفایت می کند.

✅ با توجه به قسمت اول حدیث 3⃣، فرد بدون وضو نیز اگر به این نحو غسل کند، این غسل او از وضو کفایت می کند، همانطور که در روایات دیگر نیز آمده است که هر غسلی از وضو کفایت می کند.


✅در روایت 4⃣، در برخی نسخ به جای «الْمَطَر»، «الْقَطْر» آمده است که اگر معنای عمومی «الْقَطْر» در نظر گرفته شود، هر آب پاک فرو ریزان را شامل می شود، ولی در بقیه روایات فقط «الْمَطَر» به معنای باران آمده است.

اللَّهُمَّ عَجِّلْ لِوَلِیِّکَ الْفَرَج

https://t.me/porseshvapasokhe

نظرات (0)

...
نام۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۹