Loading...

#سوال_1720_ طواف با چه سرعت حرکتی توصیه شده است؟




✅ پاسخ : به روایات زیر توجه فرمایید :


1⃣عَنْ سَعِیدٍ الْأَعْرَجِ أَنَّهُ سَأَلَ أَبَا عَبْدِاللَّهِ عَنِ الْمُسْرِعِ وَ الْمُبْطِئِ فِی الطَّوَافِ فَقَالَ کُلٌّ وَاسِعٌ مَا لَمْ یُؤْذِ أَحَداً.

📚 الفقیه ج۲ص۴۱۱

سعيد أعرج از امام صادق صلوات اللَّه علیه در مورد سرعت گیرنده و کندی کننده در طواف سؤال کرد؛ امام فرمودند : هر دو مجاز است تا زمانی که احدی را اذیت نکند!



2⃣عَنْ ثَعْلَبَةَ عَنْ زُرَارَةَ أَوْ مُحَمَّد بن مسلم قَالَ: سَأَلْتُ أَبَا جَعْفَرٍ عَنِ الطَّوَافِ أَ یَرْمُلُ فِیهِ الرَّجُلُ فَقَالَ إِنَّ رَسُولَ اللَّهِ لَمَّا أَنْ قَدِمَ مَکَّةَ وَ کَانَ بَیْنَهُ وَ بَیْنَ الْمُشْرِکِینَ الْکِتَابُ الَّذِی قَدْ عَلِمْتُمْ أَمَرَ النَّاسَ أَنْ یَتَجَلَّدُوا وَ قَالَ أَخْرِجُوا أَعْضَادَکُمْ وَ أَخْرَجَ رَسُولُ اللَّهِ ثُمَّ رَمَلَ بِالْبَیْتِ لِیُرِیَهُمْ أَنَّهُ لَمْ یُصِبْهُمْ جَهْدٌ فَمِنْ أَجْلِ ذَلِکَ یَرْمُلُ النَّاسُ وَ إِنِّی لَأَمْشِی مَشْیاً وَ قَدْ کَانَ عَلِیُّ بْنُ الْحُسَیْنِ یَمْشِی مَشْیاً.

📚 علل الشرائع ص۴۱۲ح۱

زراره يا محمد بن مسلم گوید : از امام صادق صلوات اللَّه علیه در مورد طواف سؤال کردم که آیا فرد در آن هروله کند و با شتاب راه برود؟ امام فرمود : همانا رسول اللَّه صلی اللَّه علیه و آله وقتی که وارد مکه شد و آن نوشته ای که می دانید بین او با مشرکان بود، به مردم أمر نمود که خود را چالاک و با صلابت نشان دهند و بازوهای خود را بیرون بیاورند و خودشان نیز بیرون آوردند و سپس با هروله و شتاب دور کعبه طواف کردند تا به مشرکان نشان دهند که به آنها خستگی و مشقت نرسیده است و برای همین مردم (عامه) با هروله و شتاب (در طواف) راه می روند و همانا من (بدون شتاب) راه می روم و امام سجاد صلوات اللَّه علیه هم (بدون شتاب) راه می رفت!



3⃣عَنْ عِدَّةٍ مِنْ أَصْحَابِنَا عَنْ أَحْمَدَ بْنِ مُحَمَّدِ بْنِ عِیسَی عَنِ الْبَرْقِیِّ عَنْ عَبْدِ الرَّحْمَنِ بْنِ سَیَابَةَ قَالَ: سَأَلْتُ أَبَا عَبْدِ اللَّهِ عَنِ الطَّوَافِ فَقُلْتُ أُسْرِعُ وَ أُکْثِرُ أَوْ أُبْطِئُ قَالَ مَشْیٌ بَیْنَ مَشْیَیْنِ.

📚 الکافی ج۴ص۴۱۳

عبدالرحمن بن سیابه گوید : از امام صادق صلوات اللَّه علیه در مورد طواف سؤال کردم و گفتم : شتاب کنم و بیشتر طواف کنم یا کندی نمایم؟ امام فرمود : راه رفتنی مابین دو راه رفتن (یعنی مابین تند و کند)!



✅ با توجه به روایات فوق و غیره، برای طواف هم با شتاب راه رفتن و هم کند راه رفتن وسعت و اجازه دارد ولی آنچه مورد توصیه است این است که راه رفتن نه تند و با شتاب باشد و نه کند و به آهستگی.


✅ طبق روایت 1⃣، انتخاب شتاب یا کندی در هنگام طواف در صورتی است که موجب آزار کسی نشود و اگر با انتخاب ما کسی مورد آزار قرار می گیرد باید آن را تغییر دهیم تا کسی آزار نبیند و زیرا گاهی با شتاب کردن ما افرادی آزار می بینند و گاهی هم کندی و آهستگی در راه رفتن در هنگام طواف موجب اذیت برخی افراد می شود.


اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ عَجِّلْ لِوَلِیِّکَ الْفَرَجَ وَ الْعَافِیَةَ وَ النَّصْر



https://t.me/porseshvapasokhe

نظرات (0)

...
نام۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۹