#سوال_1709_ حکم فردی که در حال إحرام از دنیا برود چیست؟
✅ پاسخ : به روایات زیر توجه فرمایید :
1⃣مُحَمَّدُ بْنُ عَلِیِّ بْنِ الْحُسَیْنِ قَالَ: قَالَ الصَّادِقُ مَنْ مَاتَ مُحْرِماً بَعَثَهُ اللَّهُ مُلَبِّیاً.
📚 الفقیه ج۱ص۱۳۸
امام صادق صلوات اللَّه علیه فرمود : کسی که در حال إحرام از دنیا برود، اللَّه او را لبیک گویان مبعوث می کند!
2⃣عَنْ إِسْحَاقَ بْنِ عَمَّارٍ عَنْ أَبِی عَبْدِ اللَّهِ قَالَ: سَأَلْتُهُ عَنِ الْمَرْأَةِ الْمُحْرِمَةِ تَمُوتُ وَ هِیَ طَامِثٌ قَالَ لَا تُمَسَّ الطِّیبَ وَ إِنْ کُنَّ مَعَهَا نِسْوَةٌ حَلَالٌ.
📚 الکافی ج۴ص۳۶۸
اسحاق بن عمار گوید : از امام صادق صلوات اللَّه علیه در زن مُحْرِمه که در حال حیض از دنیا می رود سؤال کردم؛ هیچ بوی خوشی به او ماليده نمی شود، هر چند زنان غیر مُحْرِمه همراه او باشند!
3⃣عَنْ عَبْدِالرَّحْمَنِ بْنِ أَبِی عَبْدِ اللَّهِ قَالَ: سَأَلْتُ أَبَا عَبْداللَّهِ عَنِ الْمُحْرِمِ یَمُوتُ کَیْفَ یُصْنَعُ بِهِ قَالَ إِنَّ عَبْدَ الرَّحْمَنِ بْنَ الْحَسَنِ مَاتَ بِالْأَبْوَاءِ مَعَ الْحُسَیْنِ وَ هُوَ مُحْرِمٌ وَ مَعَ الْحُسَیْنِ عَبْدُ اللَّهِ بْنُ الْعَبَّاسِ وَ عَبْدُ اللَّهِ بْنُ جَعْفَرٍ وَ صَنَعَ بِهِ کَمَا یُصْنَعُ بِالْمَیِّتِ وَ غَطَّی وَجْهَهُ وَ لَمْ یُمِسَّهُ طِیباً قَالَ وَ ذَلِکَ کَانَ فِی کِتَابِ عَلِیٍّ
📚 التهذیب ج۱ص۳۲۹
عبدالرحمان گوید : از امام صادق صلوات اللَّه علیه در مورد مُحْرِم که از دنیا برود سؤال کردم که چگونه انجام می شود؟ امام فرمود : همانا عبدالرحمان بن حسن در منطقه ابواء در حال إحرام همراه امام حسین صلوات اللَّه علیه از دنیا رفت و عبدالله بن عباس و عبدالله بن جعفر هم همراه امام بودند. پس امام همانطور که با میت انجام می شود با او انجام داد و صورتش را نیز پوشانید ولی بوی خوش به او نمالید و فرمود : آن در کتاب علی علیه السلام می باشد!
4⃣عَبْدِ الرَّحْمَنِ عَنْ عَلَاءٍ عَنْ مُحَمَّدٍ عَنْ أَبِی جَعْفَرٍ قَالَ: سَأَلْتُهُ عَنِ الْمُحْرِمِ إِذَا مَاتَ کَیْفَ یَصْنَعُ بِهِ قَالَ یُغَطِّی وَجْهَهُ وَ یَصْنَعُ بِهِ کَمَا یَصْنَعُ بِالْحَلَالِ غَیْرَ أَنَّهُ لَا یُقَرِّبُهُ طِیباً.
📚 التهذیب ج۵ص۳۸۴
محمد گوید : از امام باقر صلوات اللَّه علیه در مورد فرد مُحْرِم که بمیرد سؤال کردم که با او چه می شود؟ فرمود : صورتش پوشانده می شود و آنچه با فرد غیر مُحْرِم انجام می شود با او انجام می شود مگر اینکه بوی خوشی به او نزدیک نمی کند!
5⃣عَنْ أَبِی مَرْیَمَ عَنْ أَبِی عَبْدِ اللَّهِ قَالَ: خَرَجَ الْحُسَیْنُ بْنُ عَلِیٍّ وَ عَبْدُ اللَّهِ وَ عُبَیْدُ اللَّهِ ابْنَا الْعَبَّاسِ وَ عَبْدُ اللَّهِ بْنُ جَعْفَرٍ وَ مَعَهُمُ ابْنٌ لِلْحَسَنِ یُقَالُ لَهُ عَبْدُ الرَّحْمَنِ فَمَاتَ بِالْأَبْوَاءِ وَ هُوَ مُحْرِمٌ فَغَسَّلُوهُ وَ کَفَّنُوهُ وَ لَمْ یُحَنِّطُوهُ وَ خَمَّرُوا وَجْهَهُ وَ رَأْسَهُ وَ دَفَنُوهُ.
📚 التهذیب ج۱ص۳۳۰
امام صادق صلوات اللَّه علیه فرمود : امام حسین صلوات اللَّه علیه و عبداللَّه و عبيد فرزندان عباس و عبدالله بن جعفر بیرون رفتند، در حالیکه پسری از امام حسن صلوات اللَّه علیه که نامش عبدالرحمان بود همراه آنها بود که مُحْرِم بود. پس در منطقه ابواء از دنیا رفت. پس او را غسل دادند و کفن کردند و او را حنوط نکردند و صورت و سرش را پوشاندند و او را دفن کردند!
✅ با توجه به روایات فوق و غیره، اگر فردی در حال إحرام از دنیا برود، غسل و کفن و نماز و دفن او همانند شخص غیر مُحْرِم است و فقط هیچ بوی خوشی به او نزدیک کرده نمی شود. لذا حنوط او که با کافور است و نوعی بوی خوش است ساقط است و فردی که در حال إحرام از دنیا برود، تنها حنوط از او ساقط می باشد و بقیه امور او مانند فرد غیر مُحْرِم است.
اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ عَجِّلْ لِوَلِیِّکَ الْفَرَجَ وَ الْعَافِیَةَ وَ النَّصْر
https://t.me/porseshvapasokhe
نظرات (0)