Loading...

#سوال_1702_ چه موقعی محرمات و تروک إحرام بر حج گذارنده حلال و روا می شود؟




✅ پاسخ : به روایات زیر توجه فرمایید :


1⃣عَنْ مُعَاوِیَةَ بْنِ عَمَّارٍ عَنْ أَبِی عَبْدِاللَّهِ قَالَ: إِذَا ذَبَحَ الرَّجُلُ وَ حَلَقَ فَقَدْ أَحَلَّ مِنْ کُلِّ شَیْءٍ أَحْرَمَ مِنْهُ إِلَّا النِّسَاءَ وَ الطِّیبَ فَإِذَا زَارَ الْبَیْتَ وَ طَافَ وَ سَعَی بَیْنَ الصَّفَا وَ الْمَرْوَةِ فَقَدْ أَحَلَّ مِنْ کُلِّ شَیْءٍ أَحْرَمَ مِنْهُ إِلَّا النِّسَاءَ وَ إِذَا طَافَ طَوَافَ النِّسَاءِ فَقَدْ أَحَلَّ مِنْ کُلِّ شَیْءٍ أَحْرَمَ مِنْهُ إِلَّا الصَّیْدَ.

📚 الفقیه ج۲ص۵۰۷

امام صادق صلوات اللَّه علیه فرمود : هنگامی که فرد ذبح قربانی خود را انجام دهد و سرش را بتراشد، از هر چیزی که از آن محرم شده بود در حلیت قرار می گیرد، مگر زنان و بوی خوش!
پس هنگامی که زیارت بیت را انجام داد و طواف نمود و بین صفا و مروه سعی نمود، همه چیزهایی که در إحرام بر او ممنوع بود حلال می شود مگر زنان!
و هنگامی که طواف نساء را انجام داد، از هر چیزی که از آن مُحرم شده بود در حلیت قرار می گیرد مگر صید (که به طور کلی در محدوده حرم مکه ممنوع است)


2⃣عَنْ عُمَرَ بْنِ یَزِیدَ عَنْ أَبِی عَبْدِ اللَّهِ قَالَ: اعْلَمْ أَنَّکَ إِذَا حَلَقْتَ رَأْسَکَ فَقَدْ حَلَّ لَکَ کُلُّ شَیْءٍ إِلَّا النِّسَاءَ وَ الطِّیبَ.

📚 التهذیب ج۵ص۲۴۵

امام صادق صلوات اللَّه علیه فرمود : بدان که وقتی سرت را تراشیدی، همه چیز به غیر از زنان و بوی خوش بر تو حلال است!



3⃣عَن مُحَمّدِ بنِ حُمرَانَ قَالَ سَأَلتُ أَبَا عَبدِ اللّهِ عَنِ الحَاجّ غَيرِ المُتَمَتّعِ يَومَ النّحرِ مَا يَحِلّ لَهُ قَالَ كُلّ شَيءٍ إِلّا النّسَاءَ وَ عَنِ المُتَمَتّعِ مَا يَحِلّ لَهُ يَومَ النّحرِ قَالَ كُلّ شَيءٍ إِلّا النّسَاءَ وَ الطّيبَ

📚 الاستبصار ج۲ص۲۸۹

محمد بن حمران گوید : از امام صادق صلوات اللَّه علیه در مورد حج گذارنده غیر متمتع (یعنی قارن یا مفرد) سؤال کردم که در روز عید قربان چه چیزی برایش حلال می شود؟ امام فرمود : هر چیزی مگر زنان!
و در مورد حج تمتع گذارنده سؤال کردم که در روز عید قربان چه چیزی بر او حلال می شود؟ فرمود : هر چیزی مگر زنان و بوی خوش!


✅ با توجه به روایات فوق و غیره، هنگامی که حج گذارنده مُحْرِم می شود، اموری بر او حرام و ممنوع می شود که به تفصیل در روایات شیعه بیان شده است.
حال سؤال اینجاست که چه زمانی این امور برای حاجی آزاد می شود؟
با توجه به روایات فوق و غیره، در #حج_تمتع وقتی که حاجی در روز عید قربان، رَمْی جمره عقبه را انجام داد و گوسفند خود را قربانی نمود و سر خود را تراشید، همه امور ممنوعه إحرام بر او حلال می شود مگر جماع با زنان و عطر و بوی خوش
اما وقتی حج گذارنده متمتع در ادامه مناسک خود بعد از سر تراشیدن، به زیارت بیت اللَّه رفت و طواف زیارت را انجام داد و دو رکعت نماز طواف خود را خواند و در ادامه، سعی صفا و مروه را انجام داد، استعمال عطر و بوی خوش هم بر او روا می شود ولی جماع با زنان همچنان بر او ممنوع است تا اینکه طواف نساء را انجام دهد که در این موقع تمام محرمات إحرام بر او حلال است و فقط انجام صید که به طور کلی در حرم مکه ممنوع است بر او هم ممنوع می باشد.


✅ طبق روایات فوق و غیره، کسی که حج او غیر تمتع، یعنی قارن یا مفرد است، بعد از رَمْی جمره عقبه و ذبح قربانی و تراشیدن سر در روز عید قربان، استعمال عطر و بوی خوش هم برایش جائز است و فقط جماع با زنان تا زمان انجام طواف نساء بر او ممنوع می باشد.


اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ عَجِّلْ لِوَلِیِّکَ الْفَرَجَ وَ الْعَافِیَةَ وَ النَّصْر

https://t.me/porseshvapasokhe

نظرات (0)

...
نام۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۹