Loading...

#سوال_1685_ آیا مُحْرِم می تواند ناخن‌های خود را کوتاه نماید؟




✅ پاسخ : به روایات زیر توجه فرمایید :


1⃣عَنْ حَمَّادِ بْنِ عِیسَی قَالَ: سَأَلْتُ أَبَا عَبْدِ اللَّهِ عَنِ التَّهَیُّؤِ لِلْإِحْرَامِ فَقَالَ تَقْلِیمُ الْأَظْفَارِ وَ أَخْذُ الشَّارِبِ وَ حَلْقُ الْعَانَةِ.

📚 التهذیب ج۵ص۶۱

حماد گوید : از امام صادق صلوات اللَّه علیه در مورد آماده شدن برای إحرام سؤال کردم؛ امام فرمودند : گرفتن ناخن ها و کوتاه کردن شارب و تراشیدن موی بالای عورت!



2⃣ عَنْ إِسْحَاقَ بْنِ عَمَّارٍ قَالَ: سَأَلْتُ أَبَا الْحَسَنِ عَنْ رَجُلٍ نَسِیَ أَنْ یُقَلِّمَ أَظْفَارَهُ عِنْدَ إِحْرَامِهِ قَالَ یَدَعُهَا.

📚 الکافی ج4ص360

اسحاق بن عمار گوید : از امام ابوالحسن صلوات اللَّه علیه در مورد فردی که فراموش می کند هنگام إحرام ناخن‌هایش را کوتاه نماید سؤال کردم؛ امام فرمودند : آنها را رها کند!



3⃣سَأَلَ مُعَاوِیَةُ بْنُ عَمَّارٍ أَبَا عَبْداللَّهِ علیه السلام عَنِ الْمُحْرِمِ تَطُولُ أَظْفَارَهُ أَوْ یَنْکَسِرُ بَعْضُهَا فَیُؤْذِیهِ ذَلِکَ قَالَ لَا یَقُصَّ مِنْهَا شَیْئاً إِنِ اسْتَطَاعَ فَإِنْ کَانَتْ تُؤْذِیهِ فَلْیَقُصَّهَا وَ لْیُطْعِمْ مَکَانَ کُلِّ ظُفُرٍ قَبْضَةً مِنْ طَعَامٍ

📚 الفقیه ج2ص228


معاوية بن عمار گوید : از امام صادق صلوات اللَّه علیه در مورد مرد مُحْرِم که ناخن‌هایش بلند می شود یا یکی از آنها می شکند و این أمر او را آزار می دهد سؤال کردم؛ امام فرمودند : اگر می تواند چیزی از آن را نچیند. پس اگر او را آزار می دهد، آنها را بچیند و به ازای هر ناخن، یک مشت طعام إطعام نماید!



4⃣عَنْ زُرَارَةَ عَنْ أَبِی جَعْفَرٍ قَالَ: مَنْ قَلَّمَ أَظَافِیرَهُ نَاسِیاً أَوْ سَاهِیاً أَوْ جَاهِلًا فَلَا شَیْءَ عَلَیْهِ وَ مَنْ فَعَلَهُ مُتَعَمِّداً فَعَلَیْهِ دَمٌ.

📚تهذیب ج۵ص۳۳۳

امام باقر صلوات اللَّه علیه فرمود : کسی که از روی فراموشی یا سهواً یا به خاطر ندانستن و جهل ناخن‌هایش را بگیرد، چیزی بر عهده او نیست و کسی که عمداً این کار را انجام دهد، پس یک خون (قربانی) بر عهده اوست!



5⃣عَنْ أَبِی بَصِیرٍ قَال سَأَلْتُ أَبَا عَبْداللَّه علیه السلام عَنْ رَجُلٍ قَلَّمَ ظُفُراً مِنْ أَظَافِیرِهِ وَ هُوَ مُحْرِمٌ قَالَ عَلَیْهِ مُدٌّ مِنْ طَعَامٍ حَتَّی یَبْلُغَ عَشَرَةً فَإِنْ قَلَّمَ أَصَابِعَ یَدَیْهِ کُلَّهَا فَعَلَیْهِ دَمُ شَاةٍ قُلْتُ فَإِنْ قَلَّمَ أَظَافِیرَ یَدَیْهِ وَ رِجْلَیْهِ جَمِیعاً فَقَالَ إِنْ کَانَ فَعَلَ ذَلِکَ فِی مَجْلِسٍ وَاحِدٍ فَعَلَیْهِ دَمٌ وَ إِنْ کَانَ فَعَلَهُ مُتَفَرِّقاً فِی مَجْلِسَیْنِ فَعَلَیْهِ دَمَانِ

📚 الفقیه ج2ص227

ابوبصیر گوید : از امام صادق صلوات اللَّه علیه در مورد فردی که یک ناخن از ناخن‌هایش را در حال إحرام بگيرد سؤال کردم؛ امام فرمودند : یک مُد طعام بر عهده اوست تا اینکه به ده ناخن برسد، پس اگر همه ناخن‌های دو دستش را بگیرد، قربانی یک گوسفند بر عهده اوست!
گفتم : اگر همه ناخن‌های دست و پایش را گرفت چطور؟ فرمود : اگر این کار را در یک مجلس واحد انجام داد، یک خون (قربانی) بر عهده اوست و اگر آن را در دو مجلس جدا انجام داد، دو قربانی بر عهده اوست!


6⃣عَنِ الْحَلَبِیِّ أَنَّهُ سَأَلَهُ عَنْ مُحْرِمٍ قَلَّمَ أَظَافِیرَهُ قَالَ عَلَیْهِ مُدٌّ فِی کُلِّ إِصْبَعٍ فَإِنْ هُوَ قَلَّمَ أَظَافِیرَهُ عَشَرَتَهَا فَإِنَّ عَلَیْهِ دَمَ شَاةٍ.

📚 تهذیب ج۵ص۳۳۲

حلبی از امام در مورد فردی که ناخن‌هایش را بگیرد سوال کرد؛ فرمود : برای هر انگشت یک مُد طعام بر عهده اوست و اگر همه ده ناخن خود را بگیرد، قربانی یک گوسفند بر عهده اوست.



✅ با توجه به روایات فوق و غیره، یکی از آداب إحرام این است که ابتدا فرد ناخن‌های خود را بگیرد و سپس مُحْرِم شود و فرد مُحْرِم نباید ناخن‌های خود را در حال إحرام کوتاه کند و هر چند ناخن‌هایش بلند شود، باید آنها را به حال خود رها کند تا از إحرام خارج شود.


✅ اگر فرد مُحْرِم، به خاطر فراموشی یا حواس پرتی یا ندانستن، ناخن‌هایش را بگیرد، طبق روایت 4⃣، چیزی بر عهده او نیست.


✅ اگر ناخن‌ فرد مُحْرِم بشکند یا به گونه ای بلند شود که موجب اذیت و آزار او شود، مجاز است ناخن‌های خود را بگیرد ولی باید به ازای هر ناخن، یک مشت طعام (گندم، خرما، برنج و...) به (فقیر) بدهد.


✅ اگر فرد مُحْرِم عمداً کمتر از ده تا از ناخن های خود را بگیرد، به إزاي هر ناخن باید یک مُد طعام به فقیر بدهد. ولی اگر تمام ناخن‌های دو دست خود را عمداً بگیرد، باید یک گوسفند قربانی نماید.


✅ اگر در یک مجلس و یک مرحله ناخن های دو دست و دو پای خود را بگیرد، باید یک گوسفند قربانی کند و اگر در دو مرحله اين کار را انجام دهد، دو گوسفند باید قربانی نماید.


اللَّهُمَّ عَجِّلْ لِوَلِیِّکَ الْفَرَجَ


https://t.me/porseshvapasokhe

نظرات (0)

...
نام۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۹