Loading...

#سوال_1614_ آیا هنگام دفن أطفال نابالغ، تلقین میّت واجب است؟





✅ پاسخ : به روایات زیر توجه فرمایید :



1⃣عَنْ سَمَاعَةَ عَنْ أَبِی الْحَسَنِ الْأَوَّلِ قَالَ: سَأَلْتُهُ عَنِ السِّقْطِ إِذَا اسْتَوَی خَلْقُهُ یَجِبُ عَلَیْهِ الْغُسْلُ وَ اللَّحْدُ وَ الْکَفَنُ فَقَالَ کُلُّ ذَلِکَ یَجِبُ عَلَیْهِ.

📚 الکافی ج۳ص٢٠٨

سماعة گوید : از امام کاظم صلوات اللَّه علیه در مورد جنین سقط شده ای که خلقتش کامل شده است سؤال کردم که آیا غسل و دفن کردن و کفن کردن برایش واجب است؟ فرمود : همه اینها برایش #واجب است!



2⃣عَنْ زُرَارَةَ عَنْ أَبِی عَبْدِ اللَّه قَالَ: إِذَا سَقَطَ لِسِتَّةِ أَشْهُرٍ فَهُوَ تَامٌّ...

📚 التهذیب ج۱ص۳۲۸

امام صادق صلوات اللَّه علیه فرمود : وقتی جنینِ شش ماهه سقط شود، پس او کامل است...



3⃣سُئِلَ أَبُو جَعْفَرٍ مَتَى تَجِبُ الصَّلَاةُ عَلَيْهِ فَقَالَ إِذَا عَقَلَ الصَّلَاةَ وَ كَانَ ابْنَ سِتِّ سِنِين

📚فقيه ج۱ص۱۶۸

از امام باقر علیه السلام سؤال شد : از چه زمانی نماز میت بر (کودک) واجب است؟ فرمود : هنگامی که نماز را درک کند و #شش ساله باشد!



4⃣عَنْ زَیْدِ بْنِ عَلِیٍّ عَنْ آبَائِهِ عَنْ عَلِیٍّ فِی الصَّلَاةِ عَلَی الطِّفْلِ أَنَّهُ کَانَ یَقُولُ اللَّهُمَّ اجْعَلْهُ لِأَبَوَیْهِ وَ لَنَا سَلَفاً وَ فَرَطاً وَ أَجْراً.

📚 التهذیب ج۳ص۱۹۵

امیرالمؤمنین صلوات اللَّه علیه در نماز میت بر طفل (بعد از تکبیر چهارم) می گفتند :

اللَّهُمَّ اجْعَلْهُ لِأَبَوَیْهِ وَ لَنَا سَلَفاً وَ فَرَطاً وَ أَجْراً.

یعنی : ای اللَّه! او را برای ما و پدر و مادرش پیش فرستاده و مایه اجر قرار ده!


5⃣عَنْ زُرَارَةَ قَالَ: قُلْتُ لِأَبِی عَبْدِ اللَّهِ علیه السلام مَا تَقُولُ فِی الْأَطْفَالِ الَّذِینَ مَاتُوا قَبْلَ أَنْ یَبْلُغُوا فَقَالَ سُئِلَ عَنْهُمْ رَسُولُ اللَّهِ صلی الله علیه و آله فَقَالَ اللَّهُ أَعْلَمُ بِمَا کَانُوا عَامِلِینَ ثُمَّ أَقْبَلَ عَلَیَّ فَقَالَ یَا زُرَارَةُ هَلْ تَدْرِی مَا عَنَی بِذَلِکَ رَسُولُ اللَّهِ صلی الله علیه و آله قَالَ قُلْتُ لَا فَقَالَ إِنَّمَا عَنَی کُفُّوا عَنْهُمْ وَ لَا تَقُولُوا فِیهِمْ شَیْئاً وَ رُدُّوا عِلْمَهُمْ إِلَی اللَّهِ.

📚 الکافی ج٣ص٢۴٩

زراره گوید : به امام صادق صلوات اللَّه علیه گفتم : در مورد أطفالي که قبل از رسیدن به سن بلوغ مرده اند چه می فرمائید؟ امام فرمودند : در مورد آنها از رسول اللَّه صلی اللَّه علیه و آله پرسش شد و ایشان فرمودند : اللَّه به آنچه (در صورت رسیدن به بلوغ) انجام دهنده بودند آگاه تر است!
سپس امام به من رو نمودند و فرمودند : میدانی منظور پیامبر از این سخن چه بود؟ گفتم : خیر! فرمود : منظورشان این بود که از آنها دست بدارید و در مورد آنها چیزی نگوئید و علم آنها را به اللَّه رد نمائید!



6⃣ عَنْ عَبْدِ اللَّهِ بْنِ سِنَانٍ عَنْ أَبِی عَبْدِ اللَّهِ علیه السلام قَالَ: إِنَّمَا یُسْأَلُ فِی قَبْرِهِ مَنْ مَحَضَ الْإِیمَانَ وَ الْکُفْرَ مَحْضاً وَ أَمَّا مَا سِوَی ذَلِکَ فَیُلْهَی عَنْهُ.

📚 الکافی ج٣ص٢٣۵

امام صادق صلوات اللَّه علیه فرمود : همانا کسی در قبرش مورد سؤال واقع می شود که ایمان و (یا) کفر را به صورت خالص داشته است و سائر مردم (مانند اطفال و مستضعفین) به حال خود رها می شوند!



7⃣ عَنْ زُرَارَةَ قَالَ: سَأَلْتُ أَبَا جَعْفَر عَنِ الْمُسْتَضْعَفِ فَقَالَ هُوَ الَّذِی لَا یَهْتَدِی حِیلَةً إِلَی الْکُفْرِ فَیَکْفُرَ وَ لَا یَهْتَدِی سَبِیلًا إِلَی الْإِیمَانِ لَا یَسْتَطِیعُ أَنْ یُؤْمِنَ وَ لَا یَسْتَطِیعُ أَنْ یَکْفُرَ فَهُمُ الصِّبْیَانُ وَ مَنْ کَانَ مِنَ الرِّجَالِ وَ النِّسَاءِ عَلَی مِثْلِ عُقُولِ الصِّبْیَانِ مَرْفُوعٌ عَنْهُمُ الْقَلَمُ.

📚 الکافی ج2ص404

زراره گوید : از امام باقر صلوات اللَّه علیه در مورد #مستضعف سؤال کردم؛ امام فرمودند : کسی که راه چاره ای به کفر ندارد که کافر شود و راهی به سوی ایمان پیدا نمی کند؛ نمی تواند مؤمن گردد و نمی تواند کافر گردد! اینها #کودکان و مردان و زنانی هستند که عقل آنها مانند کودکان است و قلم از آنها برداشته شده است!



✅ با توجه به روایات فوق و غیره، جنین سقط شده ای که شش ماه بر او گذشته باشد و بزرگتر از آن، لازم است غسل میت داده شود و کفن شود و در قبر دفن شود و نماز میت نیز صرفاً برای کودکی واجب است که به شش سال قمری رسیده باشد.


✅ اما از آنجا که کودکان نابالغ سؤال و جواب در قبر ندارند و هیچ حدیثی هم دال بر وجوب تلقین کودکان نابالغ در قبر نرسیده است، نیازی به خواندن تلقین در هنگام دفن برای آنها نیست.



اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ عَجِّلْ لِوَلِیِّکَ الْفَرَجَ وَ الْعَافِیَةَ وَ النَّصْر

https://t.me/porseshvapasokhe

نظرات (0)

...
نام۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۹