Loading...

#سوال_1504_ وظیفه کسی که بعد از نماز در تعداد رکعات نماز یا غیر آن شک کند چیست؟




✅ پاسخ : به روایات زیر توجه فرمایید :



1⃣عَنْ مُحَمَّدِ بْنِ مُسْلِمٍ عَنْ أَبِی عَبْدِ اللَّهِ فِی الرَّجُلِ یَشُکُّ بَعْدَ مَا یَنْصَرِفُ مِنْ صَلَاتِهِ قَالَ فَقَالَ لَا یُعِیدُ وَ لَا شَیْ ءَ عَلَیْهِ.

📚 التهذیب ج۲ص۳۴۸

امام صادق صلوات اللَّه علیه در مورد شخصی که بعد از اینکه از نمازش انصراف داد و فارغ شد #شک می کند فرمود : إعاده نمی کند و چیزی بر عهده او نیست!



2⃣عَنْ مُحَمَّدِ بْنِ مُسْلِمٍ عَنْ أَبِی جَعْفَرٍ قَالَ: کُلُّ مَا شَکَکْتَ فِیهِ بَعْدَ مَا تَفْرُغُ مِنْ صَلَاتِکَ فَامْضِ وَ لَا تُعِدْ.

📚 التهذیب ج۲ص۳۵۲

امام باقر صلوات اللَّه علیه فرمود : هر آنچه بعد از فارغ شدن از نماز در آن شک کردی، بگذر و إعاده نکن!




3⃣عَنْ مُحَمَّدِ بْنِ مُسْلِمٍ عَنْ أَبِی عَبْدِ اللَّهِ أَنَّهُ قَالَ : إِنْ شَکَّ الرَّجُلُ بَعْدَ مَا صَلَّی فَلَمْ یَدْرِ أَ ثَلَاثاً صَلَّی أَمْ أَرْبَعاً وَ کَانَ یَقِینُهُ حِینَ انْصَرَفَ أَنَّهُ کَانَ قَدْ أَتَمَّ لَمْ یُعِدِ الصَّلَاةَ وَ کَانَ حِینَ انْصَرَفَ أَقْرَبَ إِلَی الْحَقِّ مِنْهُ بَعْدَ ذَلِکَ.

📚 الفقیه ج۱ص۳۵۲

امام صادق صلوات اللَّه علیه فرمود : اگر شخصی بعد از اینکه نماز خواند شک کرد و ندانست که سه رکعت خوانده است یا چهار رکعت، و هنگام فراغت و انصراف یقین او این بود که نماز را کامل نموده است، نماز را اعاده نمی کند و هنگامی که در حال انصراف و فراغت از نماز بود از بعد از این موقع به حق نزدیکتر بود!



✅ با توجه به روایات فوق و غیره، اگر کسی بعد از انصراف و فراغت از نماز در چیزی از نماز خود شک کند، می گذرد و توجهی نمی کند و إعاده نماز نیاز نیست و چیزی بر عهده او نمی باشد که به این، #شک_بعد_از_فراغ گفته می شود.
لذا یکی از شروط شک های قابل اعتنا این است که قبل از فراغت از نماز باشد.


✅ اصول وارده در روایات فوق، کلیه شکهای بعد از فراغت از نماز را پوشش می دهد و حکم آن را برای ما مشخص می کند.




✅ آگاهی از احکام وارده در روایات، لذت گفتن این قسمت از زیارت جامعه کبیره را در هنگام زیارت معصومین زیادتر می کند :

بِأَبِی أَنْتُمْ وَ أُمِّی وَ نَفْسِی بِمُوَالاتِکُمْ عَلَّمَنَا اللَّهُ مَعَالِمَ دِینِنَا وَ أَصْلَحَ مَا کَانَ فَسَدَ مِنْ دُنْیَانَا

پدر و مادرم و جانم به فدای شما باد! با دوستی و ولایت شما، اللَّه احکام دینمان را به ما تعلیم داد و آنچه از دنیای ما فاسد بود را اصلاح نمود!

✅ کسی ما را نصیحت نکند که دست از گرفتن احکام و مایحتاج دینی از عین کلمات و احادیث اهل بیت علیهم السلام برداریم، زیرا علاوه بر اینکه وظیفه شرعی ما همین است، آنچنان لذتی از آن برده ایم که هرگز حاضر نیستیم با چیز دیگری آن را عوض کنیم و برای اینکه هر چه زودتر واسطه ها برداشته شوند و این کلمات و احادیث را از لبهای مبارک مولایمان امام زمان صلوات اللَّه علیه بشنویم و عمل کنیم، همواره و فراوان و با تضرع می گوئیم :

اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ عَجِّلْ لِوَلِیِّکَ الْفَرَجَ وَ الْعَافِیَةَ وَ النَّصْر


https://t.me/porseshvapasokhe

نظرات (0)

...
نام۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۹