Loading...

#سوال_1384_ آیا گفتن عبارت «لَا بِشَيْءٍ مِنْ آلَائِكَ رَبِّ أُكَذِّبُ» بعد از آیه «فَبِأَيِّ آلاءِ رَبِّكُما تُكَذِّبانِ» در سوره الرحمن، برای همه مواقعی است که این سوره قرائت می شود یا فقط برای قرائت آن در صبح جمعه؟


قَولُ : «لَا بِشَيْءٍ مِنْ آلَائِكَ رَبِّ أُكَذِّبُ» بَعْدَ آیَةِ «فَبِأَيِّ آلاءِ رَبِّكُما تُكَذِّبانِ» فِی سُورَةِ الْرَّحْمَن، هَلْ تَخْتَّصُ بِقِرَائَتِها بَعْدَ صَلَاةِ الْغَدَاةِ فِی یَوْمِ الْجُمُعَةِ أَمْ قِرَائَتِها فِی کُلِّ وَقْتٍ؟

#فضیلت_قرائت_سوره_الرحمن


✅پاسخ : ابتدا به روایات زیر توجه فرمایید :



1⃣عَنْ حَمَّادِ بْنِ عُثْمَانَ قَالَ سَمِعْتُ أَبَا عَبْدِ اللَّهِ یَقُولُ یُسْتَحَبُّ أَنْ تَقْرَأَ فِی دُبُرِ الْغَدَاةِ یَوْمَ الْجُمُعَةِ الرَّحْمَنَ کُلَّهَا ثُمَّ تَقُولَ کُلَّمَا قُلْتَ- فَبِأَیِّ آلاءِ رَبِّکُما تُکَذِّبانِ لَا بِشَیْ ءٍ مِنْ آلَائِکَ رَبِّ أُکَذِّبُ.

📚 الکافی ج3ص428

حماد بن عثمان گوید : شنیدم امام صادق صلوات اللَّه علیه می فرمود : #مستحب است که بعد از نماز صبح روز جمعه، همه سوره الرحمن را قرائت کنی و هر چه گفتی : «فَبِأَیِّ آلاءِ رَبِّکُما تُکَذِّبانِ» بعد از آن بگويی : «لَا بِشَیْ ءٍ مِنْ آلَائِکَ رَبِّ أُکَذِّبُ»




2⃣عَنْ هِشَامٍ أَوْ بَعْضِ أَصْحَابِنَا عَمَّنْ حَدَّثَهُ عَنْ أَبِی عَبْدِ اللَّهِ قَالَ: مَنْ قَرَأَ سُورَةَ الرَّحْمَنِ فَقَالَ عِنْدَ کُلِّ فَبِأَیِّ آلاءِ رَبِّکُما تُکَذِّبانِ- لَا بِشَیْ ءٍ مِنْ آلَائِکَ رَبِّ أُکَذِّبُ- فَإِنْ قَرَأَهَا لَیْلًا ثُمَّ مَاتَ مَاتَ شَهِیداً وَ إِنْ قَرَأَهَا نَهَاراً ثُمَّ مَاتَ مَاتَ شَهِیداً.

📚 ثواب الأعمال ص۱۴۴ح۲.

امام صادق صلوات اللَّه علیه فرمود : کسی که سوره #الرحمن را قرائت کند و بعد از هر بار «فَبِأَیِّ آلاءِ رَبِّکُما تُکَذِّبانِ» بگوید : «لَا بِشَیْ ءٍ مِنْ آلَائِکَ رَبِّ أُکَذِّبُ»، پس اگر شب آن را قرائت کند و سپس بمیرد، #شهید مرده است و اگر آن را در روز قرائت کند و سپس بمیرد، #شهید از دنیا رفته است!



3⃣عَنِ ابْنِ أَبِي عُمَيْرٍ عَنْ سَيْفٍ عَمَّنْ ذَكَرَهُ عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ قَالَ: مَنْ قَرَأَ الرَّحْمَنُ فَلْيَقُلْ عِنْدَ فَبِأَيِّ آلاءِ رَبِّكُما تُكَذِّبانِ لَا بِشَيْءٍ مِنْ آلَائِكَ رَبِّ أُكَذِّبُ

📚مستدرک الوسائل ج4ص180

امام صادق صلوات اللَّه علیه فرمود : کسی که سوره الرحمن را قرائت می کند، پس هنگام قرائت «فَبِأَيِّ آلاءِ رَبِّكُما تُكَذِّبانِ» بگوید : «لَا بِشَيْ ءٍ مِنْ آلَائِكَ رَبِّ أُكَذِّبُ»



✅ در سوره الرحمن 31 مرتبه آیه «فَبِأَيِّ آلاءِ رَبِّكُما تُكَذِّبانِ» تکرار شده است و با توجه به روایات فوق و غیره، هر چند قرائت این سوره به طور خاص بعد از نماز صبح روز جمعه توصیه شده است، ولی با توجه به روایت 2⃣ و 3⃣ و غیره، توصیه شده است که بعد از هر بار قرائت آیه «فَبِأَيِّ آلاءِ رَبِّكُما تُكَذِّبانِ» گفته شود : «لَا بِشَيْ ءٍ مِنْ آلَائِكَ رَبِّ أُكَذِّبُ» و گفتن این عبارت بعد از این آیه شریفه، اختصاص به قرائت آن در وقت خاصی ندارد و هر موقعی که این سوره قرائت می شود، بعد از آیه مذکور می توان این عبارت را گفت و از ثواب و برکت آن بهره‌مند شد.


✅ در برخی روایات کتاب کامل الزیارات و غیره، برای نماز زیارت امام حسین علیه السلام و امام رضا علیه السلام و غیره، در رکعت اول بعد از سوره حمد، سوره یاسین و در رکعت دوم بعد از حمد سوره #الرحمن توصیه شده است و گفتن عبارت فوق بعد از آیه مذکور شامل قرائت این سوره در نماز زیارت یا خواندن آن در هر نماز فریضه یا نافله دیگری نیز می شود.


✅ برادران و خواهران گرامی! کوتاهی شیعه در دعای برای تعجیل فرج، منجر به تأخیر ظهور تا به اکنون شده است! بیائیم کوتاهی در این مورد را کنار بگذاریم و با همت تمام و با جدّیت کامل برای تعجیل فرج دعا کنیم :

اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ
وَ عَجِّلْ لِوَلِیِّکَ الْفَرَجَ وَ الْعَافِیَةَ وَ النَّصْر

https://t.me/porseshvapasokhe
اللّهـم صـلّ علی محمـد و آل محمـد
#و_عجـل_فرجـهـم
و الـعَـن اَعـدائـهـم

نظرات (0)

...
نام۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۹