Loading...

#سوال_539_ حکم مراجعه به کسانی که از چیز گمشده و چیز دزدیده شده و محل آن خبر می دهند چیست؟ لازم به ذکر است که برخی مواقع سخن آنها درست است و چیز گمشده یا مسروقه با راهنمایی آنها پیدا می شود!


✅پاسخ :به روایات زیر توجه فرمایید :


1⃣عَنِ الْهَیْثَمِ بْنِ وَاقِدٍ قَالَ: قُلْتُ لِأَبِی عَبْدِ اللَّهِ علیه السلام إِنَّ عِنْدَنَا بِالْجَزِیرَةِ رَجُلًا رُبَّمَا أَخْبَرَ مَنْ یَأْتِیهِ یَسْأَلُهُ عَنِ الشَّیْ ءِ یُسْرَقُ أَوْ شِبْهِ ذَلِکَ أَ فَنَسْأَلَهُ فَقَالَ قَالَ رَسُولُ اللَّهِ صلی الله علیه و آله مَنْ مَشَی إِلَی سَاحِرٍ أَوْ کَاهِنٍ أَوْ کَذَّابٍ یُصَدِّقُهُ بِمَا یَقُولُ فَقَدْ کَفَرَ بِمَا أَنْزَلَ اللَّهُ مِنْ کِتَابٍ.

📚مستطرفات السرائر ص ۸۳

هيثم بن واقد گوید : به امام صادق علیه السلام گفتم : نزد ما در جزیره مردی هست که چه بسا به کسی که نزد او می‌رود در مورد چیز دزدیده شده یا مانند آن از او سؤال می کند خبر می دهد!، آیا (برای این موارد) از او سؤال کنیم؟ پس امام صادق علیه السلام فرمود :رسول الله صلی الله علیه و آله فرمودند : کسی که به سوی #ساحر یا #کاهن( خبر دهنده از گذشته و آینده و أمر پوشیده) یا کذّاب برود و در آنچه می گوید او را تصدیق کند، به تحقیق که به آنچه خداوند از کتاب نازل کرده است #کفر ورزیده است!



2⃣عَنْ سَعْدِ بْنِ عَبْدِ اللَّهِ عَنْ يَعْقُوبَ بْنِ يَزِيدَ عَنْ مُحَمَّدِ بْنِ أَبِي عُمَيْرٍ عَنْ عَلِيِّ بْنِ أَبِي حَمْزَةَ عَنْ أَبِي بَصِيرٍ عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ قَالَ: مَنْ تَكَهَّنَ أَوْ تُكُهِّنَ لَهُ فَقَدْ بَرِئَ مِنْ دِينِ مُحَمَّدٍ....

📚 الخصال ص۱۹ ح ۶۸

امام صادق علیه السلام فرمود : کسی که #کهانت کند (از گذشته یا آینده یا أمر پوشیده خبر دهد) یا برای او کهانت شود، از دین محمد صلی الله علیه و آله #بیزار است! ....


✅مدعیانی که از طریق ارتباط با اجنه سرکش و راههای دیگر، سعی می کنند از محل چیز گمشده و محل چیز دزدیده شده و امثال آن خبر دهند، در واقع دسته ای از کاهنان هستند که از گذشته و آینده و أمر پوشیده خبر می دهند و هر چند به دلائلی گاهی اوقات سخن آنها صحیح از کار در می آید، ولی در روایات به شدت از مراجعه به این اشخاص و تصدیق آنها نهی شده است که دو مورد آن را ذکر کردیم و کلیه روایات مذمت از کاهن و کهانت شامل حال چنین اشخاصی نیز می شود.


✅به روایت زیر نیز توجه فرمایید :


3⃣عَنْ عَلِيِّ بْنِ إِبْرَاهِيمَ عَنْ أَبِيهِ عَنِ النَّوْفَلِيِّ عَنِ السَّكُونِيِّ عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ قَالَ: السُّحْتُ ثَمَنُ الْمَيْتَةِ وَ ثَمَنُ الْكَلْبِ وَ ثَمَنُ الْخَمْرِ وَ مَهْرُ الْبَغِيِّ وَ الرِّشْوَةُ فِي الْحُكْمِ وَ أَجْرُ الْكَاهِنِ.

📚الكافي ج۵ص۱۲۶

امام صادق علیه السلام فرمود : بهای مردار و بهای سگ و بهای خمر و مهر زنا و رشوه در قضاوت و مزد کاهن ، سُحت است!

#موارد‌_سحت

✅با توجه به روایت فوق و امثال آن، مزد و اجرتی که شخص کاهن جهت خبر از محل گمشده و دزدیده شده و امثال آن می گیرد، #سحت (یعنی کسب حرامی که عذاب ریشه کن کننده به دنبال می آورد) است!


✅برای تبیین بیشتر به لینک زیر نیز رجوع فرمایید :

https://t.me/porseshvapasokhe/100

#حکم_مراجعه_به_فالگیر
#حکم_مراجعه_به_پیش_گو


اللَّهُمَّ َصَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ
وَ عَجِّلْ لِوَلِیِّکَ الْفَرَجَ وَ الْعَافِیَةَ وَ النَّصْرَ

نظرات (0)

...
نام۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۹