Loading...

سؤال 329_ چرا با وجودی که #فاطمه_زهرا علیهاالسلام #شهید شدند، #وصیت کردند که مرا شبانه #غسل بده و شبانه دفن کن؟ مگر شهید #غسل دارد؟


✅پاسخ :

1⃣عَنِ الصَّادِقِ أَنَّهُ قَالَ: الشَّهِيدُ إِذَا كَانَ بِهِ رَمَقٌ غُسِّلَ و كُفِّنَ وَ حُنِّطَ وَ صُلِّيَ عَلَيْهِ و إِنْ لَمْ يَكُنْ بِهِ رَمَقٌ كُفِّنَ فِي أَثْوَابِهِ
📚فقیه ج1ص159

امام صادق علیه السلام فرمود :#شهید در صورتی که نیمه جاني در او باشد، غسل داده می شود و #کفن و حنوط می شود و اگر رمقی در او نباشد (از دنیا رفته باشد) در همان لباس‌هایش کفن می شود (با همان لباس‌هایش دفن می شود)

2⃣عَنْ أَبِي خَالِدٍ قَالَ: أِغْسِلْ كُلَّ الْمَوْتَى الْغَرِيقَ و أَكِيلَ السَّبُعِ و كُلَّ شَيْ ءٍ إِلَّا مَا قُتِلَ بَيْنَ الصَّفَّيْنِ فَإِنْ كَانَ بِهِ رَمَقٌ غُسِّلَ و إِلَّا فَلَا
📚کافی ج3ص213

ابو خالد قماط(از امام باقر علیه السلام) روایت نموده که فرمود: همه مردگان را #غسل بده :شخص غرق شده، شخص دریده شده توسط درندگان و هر چیز دیگری از مردگان را غسل بده مگر آن کسی که مابین دو صف (یعنی بین دو صف مسلمین و دشمنان در جهاد) کشته می شود. پس اگر چنین کسی هم رمقی در او مانده بود، غسل داده می شود و در غیر این صورت خیر

3⃣عَنْ أَبِی الحسن قَال:إِنَّ فَاطِمَةَ صِدِّیقَةٌ شَهِیدَةٌ و إِنَّ بَنَاتِ الْأَنْبِیَاءِ لَا یَطْمَثْنَ
📚کافی ج1ص458
امام کاظم علیه السلام فرمود:همانا فاطمه عليها السلام، صدّیقه و #شهیده بود و همانا دختران انبياء حیض نمی شوند.

✅همانطور که در سؤال 156 تبیین گردید، شهید یک معنای خاص دارد و آن کسی است که در میدان جهاد حق، کشته می شود که چنین شهیدی دارای احکام خاص می باشد و از جمله با همان لباس‌هایش دفن می شود و غسل ندارد.
اما #شهید به معنای عام، اشخاص متعددی را در بر می گیرد که در همان سؤال 156 برخی از موارد آن ذکر شد. اما شهید به معنای عام خود از نظر غسل و کفن تفاوتی با سایر مردگان ندارد و لذا با وجودی که فاطمه زهرا علیها السلام قطعا مظلومة و شهیده بودند اما چون شهادت او در بین دو صف جهاد نبوده است، غسل و کفن برایش لازم بود و طبق روایات فراوان، امیرالمؤمنین علیه السلام، شبانه آن حضرت را غسل دادند و کفن کردند و به خاک سپردند.

✅همانطور که در سؤال 118 تبين شد، اعتقاد به شهید بودن همه اهل بیت علیهم السلام جزو معرفت به حق آنها می باشد و با وجودی که همه ائمه معصومین علیهم السلام شهید هستند ولی مشاهده می شود که به غیر از امام حسین علیه السلام که در میدان جهاد شهید شدند، سائر اهل بیت علیهم السلام غسل داده شدند و کفن شدند و دهها نص در این مورد در مجامع حدیثی شیعه موجود است.

✅ولی اشخاصی مانند امام حسین علیه السلام و اصحابش که مابین دو صف شهید شدند، نه غسل داشتند و نه کفن و امام سجاد علیه السلام با همان لباسهایشان و بدون غسل آنها را دفن نمودند.

✅در اینجا ممکن است سؤالی پیش آید که چرا در بعضی تواریخ و زیارات، بی کفن بودن امام حسین علیه السلام مطرح شده است با وجودی که آن حضرت قطعا #شهید بودند و چرا نقل شده که امام سجاد آن حضرت را بین بوریا و حصير پیچید.

✅اما پاسخ:

4⃣عن أبی عبد الله علیه السلام فی حدیثٍ... إِنَّ رَسُولَ اللَّهِ صَلَّى عَلَى حَمْزَةَ وَ كَفَّنَهُ لِأَنَّهُ كَانَ قَدْ جُرِّدَ
📚کافی ج3ص310

ترجمه :امام صادق علیه السلام در حدیثی فرمودند :همانا رسول الله صلی الله علیه و آله بر حمزه رحمة الله علیه نماز خواندند و او را #کفن کردند زیرا حمزه علیه السلام لباس‌هایش درآورده شده بود و او را برهنه کرده بودند.

✅به این تکه دردناک تاریخ هم توجه فرمایید و عذر ما را در ترک ترجمه بپذیرید: 👇

5⃣قَالَ وَ قَالَ الْحُسَیْنُ علیه السلام ابْعَثُوا إِلَیَّ ثَوْباً لَا یُرْغَبُ فِیهِ أَجْعَلْهُ تَحْتَ ثِیَابِی لِئَلَّا أُجَرَّدَ فَأُتِیَ بِتُبَّانٍ فَقَالَ لَا ذَاکَ لِبَاسُ مَنْ ضُرِبَتْ عَلَیْهِ بِالذِّلَّةِ فأخذ ثوبا خلقا فخرقه و جعله تحت ثیابه فلما قتل جردوه منه ثم استدعی الحسین علیه السلام بسراویل من حبرة ففزرها و لبسها و إنما فزرها لئلا یسلبها فلما قتل سلبها أبجر بن کعب و ترکه علیه السلام مجردا
📚بحار ج45ص54

✅همانطور که در مقاتل از جمله در بحار و لهوف و... نقل شده و متن بحار را بدون ذکر ترجمه آن در حدیث 5⃣ نقل نمودیم، اعوان خبيث عمر بن سعد لعنة الله عليهم أجمعين، لباس‌های امام حسین علیه السلام را به غارت بردند و بدن شریف سبط رسول الله صلی الله علیه و آله را برهنه بر روی زمین رها نمودند و لذا امام سجاد علیه السلام آن حضرت را به نقلی در حصیری قرار دادند.

✅پس فاطمه زهرا صلوات الله علیها، مظلومه و شهیده بودند ولی توسط امیرالمومنین علیه السلام غسل داده شدند و کفن شدند زیرا دفن #شهید_بدون_غسل_و_کفن مخصوص شهیدی است که در میدان جهاد و با شرایط خاصی کشته شده است.

نظرات (0)

...
نام۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۹