Loading...

سؤال 286_ حکم #تاتو (#تتو ، #خالکوبی) #هاشور ، #فیبروز و #میکروپیگمنتیشن و یا #میکروبلیدینگ چیست؟


✅پاسخ: #وشم يا #تاتو همان خالکوبی می باشد که از زمان‌های گذشته مرسوم بوده است و کیفیت کلی آن این است که به وسیله سوزن و اشیای برنده مخصوص دیگر، چیزهای مانند نیل و دود پیه یا سرمه یا جوهر یا مواد دیگر را برای زینت و غیره، به زیر پوست بدن تزریق می کنند تا نقش و نگار ایجاد نمایند.
این امر به مرور زمان جلو آماده است و حالات پیشرفته تری به خود گرفته است. مثلا عمق تزریق این مواد و نوع مواد تزریقی و کیفیت راندن این مواد به زیر پوست به مرور زمان تغییر کرده است ولی تمام این تغییرات، چیزی نبوده است که آن را از «وَشم» و «خالکوبی» بودن خارج سازد. لذا کیفیت های جدید خالکوبی یا همان تاتو، به خاطر برخی تفاوت های جنبی، به نام‌های جدید مانند : #هاشور ، #فیبروز و #میکروپیگمنتیشن و یا #میکروبلیدینگ و غیره نامیده می‌شود و از آن جهت که اصل تمام این موارد، تزریق مواد مختلف به زیر پوست بدن در جاهای مختلف آن می باشد، در حقیقت مصداق روشنی از «وَشم»می باشد که البته امروزه بیشتر برای زینت خانمها در مکان‌هایی مثل ابرو و دور لَب و غیره استفاده می شود.
از نظر لغت به زنی که عمل خالکوبی و تاتو را بر روی دیگران انجام می دهد، «واشمة» و به زنی که بر روی او این کار انجام شود، «مستوشمة» و به اصل این عمل «وَشْم» گفته می شود.

فارغ از مضراتی که این عمل از نظر طبی دارد، جهت تبیین حکم آن از نظر روایات به دو حدیث زیر توجه فرمایید :

1⃣مَعَانِي الْأَخْبَارِ عَنْ أَحْمَدَ بْنِ مُحَمَّدِ بْنِ الْهَيْثَمِ عَنْ أَحْمَدَ بْنِ يَحْيَى عَنْ زَكَرِيَّا عَنْ بَكْرِ بْنِ عَبْدِ اللَّهِ بْنِ حَبِيبٍ عَنْ تَمِيمِ بْنِ بُهْلُولٍ عَنْ أَبِيهِ عَنْ عَلِيِّ بْنِ غُرَابٍ عَنْ جَعْفَرِ بْنِ مُحَمَّدٍ عَنْ آبَائِهِ قَالَ: لَعَنَ رَسُولُ اللَّهِ النَّامِصَةَ وَ الْمُنْتَمِصَةَ وَ الْوَاشِرَةَ وَ الْمُوتَشِرَةَ وَ الْوَاصِلَةَ وَ الْمُسْتَوْصِلَةَ وَ الْوَاشِمَةَ وَ الْمُسْتَوْشِمَةَ.
📚معانی الأخبار ص249

ترجمه :امام صادق علیه السلام از اجدادشان روایت نموده است که رسول الله صلی الله علیه و آله نامصه و منتمصه و واشره و موتشره و واصله و مستوصله و زن #خالکوبی_کننده و زن #خالکوبی_شونده را لعنت نمودند.

✅به دلیل احتیاج به توضیحات لازم، سایر اشخاص مورد لعن در این روایت و روایت بعدی، ترجمه نشدند و به ترجمه قسمت مورد سؤال اکتفا شد و سایر موارد در جای خود مورد بررسی و توضیح قرار می گیرد. إن شاءالله

2⃣عَنْ عَبْدِ اللَّهِ بْنِ سِنَانٍ عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ قَالَ: قَالَ رَسُولُ اللَّهِ الْوَاشِمَةُ وَ الْمُتَوَشِّمَةُ وَ النَّاجِشُ وَ الْمَنْجُوشُ مَلْعُونُونَ عَلَى لِسَانِ مُحَمَّدٍ
📚کافی ج5ص559

ترجمه :امام صادق علیه السلام فرمود : #زن_خالکوبی_کننده و #زن_خالکوبی_شونده و ناجش و منجوش بر زبان رسول الله صلی الله علیه و آله ملعون هستند.

✅نکته١_ خالکوبی در روایات عامه هم مورد مذمت شدید واقع شده است که البته چون فقط روایات شیعه برای ما حجت است، به همین ها اکتفا می نماییم و با توجه به اعتبار هر دو روایت و عدم وجود معارض، مضمون آن را مورد عمل قرار داده و از این عمل دوری می کنیم.

✅نکته ٢_ نه در روایات شیعه و نه در روایات عامه هیچ رخصتی برای این خالکوبی نرسیده است و نهی آن یک دست و بدون معارض می باشد.

✅نکته٣_ امام باقر علیه السلام در حديث 📚کافی ج5ص119 فرمود:لَا بَأْسَ عَلَى الْمَرْأَةِ بِمَا تَزَيَّنَتْ بِهِ لِزَوْجِهَا
یعنی: هر چیزی که زن برای شوهرش خود را با آن زینت کند،اشکالی ندارد.
اما باید توجه نمود که هر زینت و عملی که از جانب اهل بیت علیهم السلام ممنوع گردیده است، جزو این مطلقات نیست و باید از آن اجتناب شود که یک مورد آن انواع خالکوبی و تاتو می باشد.

✅نکته۴_ در نشر این متن بین کسانی که قصد دینداری و اطاعت از اهل بیت علیهم السلام دارند کوشش کنید تا علاوه بر نهی از منکر، کسانی که ناآگاهانه مرتکب این نهی شده اند، متوجه گردند.

✅نکته ۵_ داشتن ظاهری غیر جميل يا ابروهای کم پشت، دلیل نمی شود که شخص برای کسب رضایت شوهر و زینت برای شوهر از راههای نهی شده مثل خالکوبی استفاده کند.

✅نکته۶_ اگر نوعی زینت باشد که با همین اسامی ذکر شده در متن فوق از آن یاد شود و حالت تزریق مواد به زیر پوست و خالکوبی نداشته باشد و فقط بر روی پوست مانند کرم و سرمه مالیده می شود، طبیعتا حکم جداگانه دارد.

نظرات (0)

...
نام۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۹