Loading...

#سوال_1723_ کیفیت تلبیه مُحْرِم چگونه است؟




✅ پاسخ : به روایات زیر توجه فرمایید :


1⃣عَنْ سُلَیْمَانَ بْنِ جَعْفَرٍ قَالَ: سَأَلْتُ أَبَا الْحَسَنِ عَنِ التَّلْبِیَةِ وَ عِلَّتِهَا فَقَالَ إِنَّ النَّاسَ إِذَا أَحْرَمُوا نَادَاهُمُ اللَّهُ تَعَالَی ذِکْرُهُ فَقَالَ یَا عِبَادِی وَ إِمَائِی لَأُحَرِّمَنَّکُمْ عَلَی النَّارِ کَمَا أَحْرَمْتُمْ لِی فَقَوْلُهُمْ لَبَّیْکَ اللَّهُمَّ لَبَّیْکَ إِجَابَةٌ لِلَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ عَلَی نِدَائِهِ لَهُمْ.

📚 الفقیه ج۲ص۱۹۶

سليمان بن جعفر گوید : از امام ابوالحسن صلوات اللَّه علیه در مورد تلبيه و علت آن سؤال کردم؛ امام فرمودند : همانا مردم وقتی که مُحْرِم می شوند، اللَّه تعالي به آنها ندا می دهد و می فرماید : ای بندگان و کنیزان من! من شما را بر آتش حرام می کنم، همانگونه که برای من مُحْرِم شدید. پس اینکه آنها می گویند : لَبَّیْکَ اللَّهُمَّ لَبَّیْکَ، پاسخ ندای إلهی به‌ آنها می باشد!



2⃣قَالَ أَمِیرُالْمُؤْمِنِینَ جَاءَ جَبْرَئِیلُ إِلَی النَّبِیِّ فَقَالَ لَهُ إِنَّ التَّلْبِیَةَ شِعَارُ الْمُحْرِمِ فَارْفَعْ صَوْتَکَ بِالتَّلْبِیَةِ لَبَّیْکَ اللَّهُمَّ لَبَّیْکَ لَبَّیْکَ لَا شَرِیکَ لَکَ لَبَّیْکَ إِنَّ الْحَمْدَ وَ النِّعْمَةَ لَکَ وَ الْمُلْکَ لَا شَرِیکَ لَکَ لَبَّیْکَ.

📚 الفقیه ج۲ص۳۲۶

امیرالمؤمنین صلوات اللَّه علیه فرمود : همانا جبرئیل نزد رسول اللَّه صلی اللَّه علیه و آله آمد و فرمود : همانا تلبيه شعار مُحْرِم است، پس صدایت را به تلبیه بلند کن :
لَبَّیْکَ اللَّهُمَّ لَبَّیْکَ لَبَّیْکَ لَا شَرِیکَ لَکَ لَبَّیْکَ إِنَّ الْحَمْدَ وَ النِّعْمَةَ لَکَ وَ الْمُلْکَ لَا شَرِیکَ لَکَ لَبَّیْکَ



3⃣ امام صادق صلوات اللَّه علیه فرمود : تلبيه این است :

لَبَّیْکَ اللَّهُمَّ لَبَّیْکَ لَبَّیْکَ لَا شَرِیکَ لَکَ لَبَّیْکَ إِنَّ الْحَمْدَ وَ النِّعْمَةَ لَکَ وَ الْمُلْکَ لَا شَرِیکَ لَکَ لَبَّیْکَ ذَا الْمَعَارِجِ لَبَّیْکَ لَبَّیْکَ دَاعِیاً إِلَی دَارِ السَّلَامِ لَبَّیْکَ لَبَّیْکَ غَفَّارَ الذُّنُوبِ لَبَّیْکَ لَبَّیْکَ أَهْلَ التَّلْبِیَةِ لَبَّیْکَ لَبَّیْکَ ذَا الْجَلَالِ وَ الْإِکْرَامِ لَبَّیْکَ لَبَّیْکَ مَرْهُوباً وَ مَرْغُوباً إِلَیْکَ لَبَّیْکَ لَبَّیْکَ تُبْدِئُ وَ الْمَعَادُ إِلَیْکَ لَبَّیْکَ لَبَّیْکَ کَشَّافَ الْکُرَبِ الْعِظَامِ لَبَّیْکَ لَبَّیْکَ عَبْدُکَ وَ ابْنُ عَبْدَیْکَ لَبَّیْکَ لَبَّیْکَ یَا کَرِیمُ لَبَّیْکَ

این را بعد از هر نماز فریضه و نافله و هنگامی که شتر تو را بلند می کند و هنگامی که از بلندی بالا می روی و هنگامی که در دره ای فرود می آیی یا با سواره ای ملاقات می کنی یا از خوابت بیدار می شوی و در سحرها می گویی. و تا جایی که می توانی آن را زیاد بگو و آن را با صدای #جهر و بلند بگو و اگر برخی از این تلبيه ها را ترک کنی به تو ضرر نمی زند، مگر اینکه کامل آن أفضل است.
و بدان که تلبیه های چهارگانه که اول کلام بود لابدّ از آن است و آن #فریضه است و همان توحید است و پیامبران مرسل با آن تلبیه گفتند و ذي المعارج (يعني «لَبَّیْکَ ذَا الْمَعَارِجِ لَبَّیْکَ») را زیاد بگو، زیرا رسول اللَّه صلی اللَّه علیه و آله آن را زیاد می گفت و اولین کسی که تلبیه گفت حضرت ابرهیم علیه السلام بود...

📚 الکافی ج۴ص٣٣۵



4⃣عَنِ ابْنِ فَضَّالٍ عَنْ رِجَالٍ شَتَّی عَنْ أَبِی جَعْفَرٍ قَالَ: قَالَ رَسُولُ اللَّهِ مَنْ لَبَّی فِی إِحْرَامِهِ سَبْعِینَ مَرَّةً إِیمَاناً وَ احْتِسَاباً أَشْهَدَ اللَّهُ لَهُ أَلْفَ أَلْفِ مَلَکٍ بِبَرَاءَةٍ مِنَ النَّارِ وَ بَرَاءَةٍ مِنَ النِّفَاقِ.

📚 الکافی ج۴ص۳۳۷

امام باقر صلوات اللَّه علیه فرمود : رسول اللَّه صلی اللَّه علیه و آله فرمودند : کسی که از روی ایمان و إحتساب در إحرام خود هفتاد بار تلبیه بگوید، اللَّه هزار هزار فرشته را بر برائت او از آتش و برائت او از نفاق شاهد می گیرد!



5⃣عَنْ فَضَالَةَ بْنِ أَیُّوبَ عَمَّنْ حَدَّثَهُ عَنْ أَبِی عَبْدِ اللَّه قَالَ: إِنَّ اللَّهَ وَضَعَ عَنِ النِّسَاءِ أَرْبَعاً الْجَهْرَ بِالتَّلْبِیَةِ وَ السَّعْیَ بَیْنَ الصَّفَا وَ الْمَرْوَةِ وَ دُخُولَ الْکَعْبَةِ وَ الِاسْتِلَامَ.

📚 التهذیب ج۵ص۹۳

امام صادق صلوات اللَّه علیه فرمود : همانا اللَّه چهار چیز را از زنان برداشته است : جهر و بلند گفتن تلبيه و هروله بین صفا و مروه و دخول به داخل کعبه و إستلام (مسح و بوسیدن حجر الأسود)


✅ با توجه به روایات فوق و غیره، تلبيه فریضه آن است که در روایت 2⃣ آمده است و کامل تر آن که در روایت 3⃣ آمده است أفضل است و مردان آن را به صورت جهر می گویند و جهر بر عهده زنان نیست.


اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ عَجِّلْ لِوَلِیِّکَ الْفَرَجَ وَ الْعَافِیَةَ وَ النَّصْر

https://t.me/porseshvapasokhe

نظرات (0)

...
نام۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۹