Loading...

سؤال 252_ #بهترین_وقت_خواندن_نماز_جعفر چه وقتی است؟


✅#نماز_جعفر یکی از نمازهای معروف و با فضیلت مورد سفارش اهل بیت علیهم السلام است که برای اولین بار رسول الله صلی الله علیه و آله بعد از فتح خیبر به جعفر بن ابیطالب یاد دادند.

✅در مورد بهترین وقت خواندن این نماز به روایت زیر توجه فرمایید :

أَحْمَدُ بْنُ عَلِيِّ بْنِ أَبِي طَالِبٍ الطَّبْرِسِيُّ فِي الْإِحْتِجَاجِ عَنْ مُحَمَّدِ بْنِ عَبْدِ اللَّهِ بْنِ جَعْفَرٍ الْحِمْيَرِيِّ عَنْ صَاحِبِ الزَّمَانِ أَنَّهُ كَتَبَ إِلَيْهِ فَسَأَلَهُ عَنْ صَلَاةِ جَعْفَرِ بْنِ أَبِي طَالِبٍ- فِي أَيِّ أَوْقَاتِهَا أَفْضَلُ أَنْ تُصَلَّى فِيهِ وَ هَلْ فِيهَا قُنُوتٌ وَ إِنْ كَانَ فَفِي أَيِّ رَكْعَةٍ مِنْهَا فَأَجَابَ أَفْضَلُ أَوْقَاتِهَا صَدْرُ النَّهَارِ مِنْ يَوْمِ الْجُمُعَةِ- ثُمَّ فِي أَيِّ الْأَيَّامِ شِئْتَ وَ أَيَّ وَقْتٍ صَلَّيْتَهَا مِنْ لَيْلٍ أَوْ نَهَارٍ فَهُوَ جَائِزٌ وَ الْقُنُوتُ فِيهَا مَرَّتَانِ فِي الثَّانِيَةِ قَبْلَ الرُّكُوعِ وَ فِي الرَّابِعَةِ بَعْدَ الرُّكُوعِ وَ سَأَلَهُ عَنْ صَلَاةِ جَعْفَرٍ فِي السَّفَرِ هَلْ يَجُوزُ أَنْ تُصَلَّى أَمْ لَا فَأَجَابَ يَجُوزُ ذَلِكَ.
📚احتجاج ص251

ترجمه :حمیری به امام زمان علیه السلام نامه نوشتند و در مورد نماز جعفر پرسیدند که کدام یک از اوقات برای آن افضل است که خوانده شود و آیا در آن قنوت هم وجود دارد و اگر قنوت دارد در کدام رکعت آن است ؟
امام زمان علیه السلام جواب را مرقوم داشتند : #افضل_اوقات_نماز_جعفر #اول_و_صدر_نهار_روز_جمعه است و سپس در هر روزی که خواستی و در هر وقتی که بخواهی از شب و روز آن را بخوانی جائز است و قنوت در آن دو بار است، در رکعت دوم قبل از رکوع و در رکعت چهارم بعد از رکوع است. همچنین پرسید: که آیا #خواندن_نماز_جعفر_در_سفر جائز است؟ پس امام علیه السلام جواب دادند :این کار جائز است.

✅در مورد مکان قنوت های نماز جعفر، به این روایت هم توجه فرمایید :

عَنِ الرِّضَا أَنَّهُ كَانَ يُصَلِّي صَلَاةَ جَعْفَرٍ أَرْبَعَ رَكَعَاتٍ يُسَلِّمُ فِي كُلِّ رَكْعَتَيْنِ وَ يَقْنُتُ فِي كُلِّ رَكْعَتَيْنِ فِي الثَّانِيَةِ قَبْلَ الرُّكُوعِ وَ بَعْدَ التَّسْبِيحِ.
📚عيون أخبار الرضا ص308

ترجمه : از امام رضا علیه السلام حکایت شده که آن حضرت نماز جعفر را چهار رکعت می خواندند و در سر هر دو رکعت سلام می دادند و در هر کدام، در رکعت دوم قبل از رکوع و بعد از تسبیح، قنوت به جا می آوردند.

✅در مورد یکی از #اوقات_خاص_نماز_جعفر به روایت زیر توجه فرمایید :

عَنْ عَلِيِّ بْنِ الْحَسَنِ بْنِ عَلِيِّ بْنِ فَضَّالٍ عَنْ أَبِيهِ قَالَ: سَأَلْتُ عَلِيَّ بْنَ مُوسَى الرِّضَا عَنْ لَيْلَةِ النِّصْفِ مِنْ شَعْبَانَ- فَقَالَ هِيَ لَيْلَةٌ يُعْتِقُ اللَّهُ فِيهِ الرِّقَابَ مِنَ النَّارِ وَ يَغْفِرُ فِيهَا الذُّنُوبَ الْكِبَارَ قُلْتُ فَهَلْ فِيهَا صَلَاةٌ زِيَادَةً عَلَى صَلَاةِ سَائِرِ اللَّيَالِي فَقَالَ لَيْسَ فِيهَا شَيْ ءٌ مُوَظَّفٌ وَ لَكِنْ إِنْ أَحْبَبْتَ أَنْ تَتَطَوَّعَ فِيهَا بِشَيْ ءٍ فَعَلَيْكَ بِصَلَاةِ جَعْفَرِ بْنِ أَبِي طَالِبٍ - وَ أَكْثِرْ فِيهَا مِنْ ذِكْرِ اللَّهِ وَ الِاسْتِغْفَارِ وَ الدُّعَاءِ فَإِنَّ أَبِي كَانَ يَقُولُ الدُّعَاءُ فِيهَا مُسْتَجَابٌ
📚عيون أخبار الرضا ج1ص292

ترجمه :ابن فضال گوید:از امام رضا علیه السلام در مورد شب نیمه شعبان سؤال کردم؛ امام فرمودند : آن شبی است که خداوند گردنها را در آن از آتش آزاد می کند و گناهان کبیره را در آن می آمرزد. گفتم: آیا در آن نمازی زیادتر از سائر شبها هست؟ فرمود :چیز موظفی در آن نیست ولکن اگر دوست داری که در آن تطوع و نافله ای انجام دهی بر تو باد به نماز جعفر بن ابی طالب و در آن شب ذکر خدا و استغفار و دعا زیاد کن چرا که پدرم می فرمود :دعا در آن مستجاب است.

✅مشاهده می شود که بهترین وقت برای نماز جعفر، صدر روز جمعه است و به طور خاص در شب نیمه شعبان سفارش شده است و در سائر ايام و أوقات حتی در سفر نیز خواندن جائز است.
✅امید است مؤمنين از برکات فراوان این نماز در اوقات مختلف استفاده نمایند. إن شاءالله

نماز جناب جعفر طیار

نظرات (0)

...
نام۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۹