Loading...

#سوال_1497_ حکم کسی که در عمره مفرده سعی بین صفا و مروه را در بین آن رها کرده است و عمره خود را باطل و رها نموده است و به شهر خود بازگشته است چیست؟


رجل ألغى سعيه في عمرة مفردة بالمرة في الأثناء ثم ألغى عمرته وعاد إلى بلده فما عليه؟




✅پاسخ : به روایات زیر توجه فرمایید :


1⃣عَنْ مُعَاوِیَةَ بْنِ عَمَّارٍ قَالَ: سَأَلْتُ أَبَا عَبْدِ اللَّهِ عَنْ یَوْمِ الْحَجِّ الْأَکْبَر فَقَالَ هُوَ یَوْمُ النَّحْرِ وَ الْأَصْغَرُ هُوَ الْعُمْرَةُ.

📚 الفقیه ج۲ص۴۸۸

معاویة بن عمار گوید : از امام صادق صلوات اللَّه علیه در مورد حج اکبر سؤال کردم؛ امام فرمود : روز عید قربان است و حج اصغر همان عمره است!


2⃣عَنْ عَلِیٍّ فِی حَدِیثٍ قَالَ: وَ أَمَّا حُدُودُ الْحَجِّ فَأَرْبَعَةٌ وَ هِیَ الْإِحْرَامُ وَ الطَّوَافُ بِالْبَیْتِ وَ السَّعْیُ بَیْنَ الصَّفَا وَ الْمَرْوَةِ- وَ الْوُقُوفُ فِی الْمَوْقِفَیْنِ وَ مَا یَتْبَعُهَا وَ یَتَّصِلُ بِهَا فَمَنْ تَرَکَ هَذِهِ الْحُدُودَ وَجَبَ عَلَیْهِ الْکَفَّارَةُ وَ الْإِعَادَةُ.

📚 المحکم و المتشابه ص۷۸

امام علی صلوات اللَّه علیه فرمود : اما #حدود_حج چهار چیز است : احرام و طواف به بیت اللَّه و سعی بین صفا و مروه و وقوف در دو موقف (عرفات و مشعر) و آنچه به دنبال و متصل به آن است. پس کسی که این حدود را ترک کند، کفاره و #إعاده بر عهده اوست!



3⃣عَنْ مُعَاوِیَةَ بْنِ عَمَّارٍ عَنْ أَبِی عَبْدِ اللَّهِ فِی حَدِیثٍ أَنَّهُ قَالَ: فِی رَجُلٍ تَرَکَ السَّعْیَ مُتَعَمِّداً قَالَ لَا حَجَّ لَهُ.

📚 التهذیب ج۵ص۱۵۰

امام صادق صلوات اللَّه علیه در حدیثی فرمودند : کسی که سعی بین صفا و مروه را عمدا ترک کند، حجی برای او نیست!



4⃣عَنِ الْعَلَاءِ بْنِ رَزِینٍ قَالَ: سَأَلْتُهُ عَنْ رَجُلٍ طَافَ بِالْبَیْتِ فَأَعْیَا أَ یُؤَخِّرُ الطَّوَافَ بَیْنَ الصَّفَا وَ الْمَرْوَةِ إِلَی غَدٍ قَالَ لَا.

📚 الکافی ج۴ص۴۲۲

علاء گوید : از امام صلوات اللَّه علیه در مورد شخصی که طواف بیت را انجام می دهد و خسته می شود سوال کردم که آیا طواف بین صفا و مروه را به فردا تأخیر بیندازد؟ فرمود : خیر!


5⃣عن إِسحاق بن عَمَّارٍ عن أَبِي عَبْداللَّه قَالَ: لَوْ لَا مَا مَنَّ اللَّهُ بِهِ عَلَى النَّاسِ مِنْ طَوَافِ الْوَدَاعِ لَرَجَعُوا إِلَى مَنَازِلِهِمْ وَ لَا يَنْبَغِي لَهُمْ أَنْ يَمَسُّوا نِسَاءَهُمْ يَعْنِي لَا تَحِلُّ لَهُمُ النِّسَاءُ حَتَّى يَرْجِعَ فَيَطُوفَ بِالْبَيْتِ أُسْبُوعاً آخَرَ بَعْدَ مَا يَسْعَى بَيْنَ الصَّفَا وَ الْمَرْوَةِ و ذَلِكَ عَلَى الرِّجَالِ و النِّسَاءِ وَاجِبٌ

📚تهذيب ج۵ص۲۵۳

امام صادق صلوات اللَّه علیه فرمود : اگر اللَّه با #طواف_وداع بر مردم منت نمی گذاشت، به منزل های خود بازمی گشتند در حالیکه برایشان سزاوار نبود که نساء خود را مَسّ نمایند، يعني زنان برای آنها #حلال_نبودند تا اینکه برگردد و بعد از سعی بین صفا و مروه هفت شوط خانه اللَّه را طواف نماید و این (طواف نساء) برای مردان و زنان #واجب است!



6⃣عَنْ عَبْدِ اللَّهِ بْنِ سِنَانٍ عَنْ أَبِی عَبْدِ اللَّه فِی الرَّجُلِ یَجِیءُ مُعْتَمِراً عُمْرَةً مَبْتُولَةً قَالَ یُجْزِئُهُ إِذَا طَافَ بِالْبَیْتِ وَ سَعَی بَیْنَ الصَّفَا وَ الْمَرْوَةِ- وَ حَلَقَ أَنْ یَطُوفَ طَوَافاً وَاحِداً بِالْبَیْتِ وَ مَنْ شَاءَ أَنْ یُقَصِّرَ قَصَّرَ.

📚 الکافی ۴ص۵۳۸

امام صادق صلوات اللَّه علیه در مورد شخصی که برای انجام عمره مفرده می آید فرمود : کافی است که به بیت اللَّه طواف کند و سعی بیت صفا و مروه را انجام دهد و سرش را بتراشد و هر کسی که خواست فقط مویش را کوتاه کند، تقصیر می کند و طواف دیگری (یعنی طواف نساء) به بیت اللَّه انجام دهد.



✅ با توجه به روایات فوق و غیره، عمره مفرده حج اصغر محسوب می شود که در بخشی از اعمال با حج مشترک است و شامل : إحرام و طواف فریضه به همراه نماز آن در پشت مقام ابراهیم و سعی صفا و مروه و تقصیر و طواف نساء می باشد که با توجه به روایات فوق، ترک حدود آن موجب ابطال عمره می شود و خروج او از احرام حاصل نمی شود و حتی ترک طواف نساء به تنهایی موجب عدم حلال شدن نساء بر او می شود.


✅ لذا کسی که در عمره مفرده، سعی صفا و مروه را باطل و رها کرده است و بدون ادامه دادن به ادامه اعمال به شهر خود بازگشته است، عمره او باطل شده است و نساء بر او حرام هستند تا اینکه برود و عمره خود را #اعاده نماید و در صورتی که برایش امکان رفتن نباشد، فردی را وکیل نماید تا از جانب او عمره را انجام دهد.


اللّهُمَّ صَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ عَجِّلْ لِوَلِیِّکَ الْفَرَجَ وَ الْعَافِیَةَ وَ النَّصْرَ

نظرات (0)

...
نام۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۹