Loading...

#سوال_1328_ آیا به فارغ شدن به عبادت در #روز_جمعه توصیه شده است؟



✅پاسخ : به روایات زیر توجه فرمایید :


1⃣عَنِ الْمُعَلَّی بْنِ خُنَیْسٍ عَنْ أَبِی عَبْداللَّه قَالَ: مَنْ وَافَقَ مِنْکُمْ یَوْمَ الْجُمُعَةِ- فَلَا یَشْتَغِلَنَّ بِشَیْ ءٍ غَیْرِ الْعِبَادَةِ فَإِنَّ فِیهِ یُغْفَرُ لِلْعِبَادِ و تَنْزِلُ عَلَیْهِمُ الرَّحْمَةُ

📚الفقیه ج۱ص۴۲۲

امام صادق صلوات اللَّه علیه فرمود : هر کدام از شما که روز جمعه را درک کرد، به چیزی غیر از عبادت مشغول نگردد، زیرا در روز جمعه است که بندگان مورد آمرزش واقع می شوند و رحمت بر آنها فرود می آید!


2⃣عَنْ أَبِی أَیُّوبَ إِبْرَاهِیمَ بْنِ عُثْمَانَ الْخَرَّازِ قَالَ أَبُوعَبْداللَّه فی حدیث أُفٍّ لِلرَّجُلِ الْمُسْلِمِ لَا یُفَرِّغُ نَفْسَهُ فِی الْأُسْبُوعِ یَوْمَ الْجُمُعَةِ لِأَمْرِ دِینِهِ فَیَسْأَلَ عَنْهُ

📚الخصال ص۳۹۳

امام صادق صلوات اللَّه علیه در حدیثی فرمودند : اُف باد بر فرد مسلمانی که در هر هفته در روز جمعه خودش را برای امر دینش فارغ نکند تا در مورد امر دینش سوال کند!



3⃣عَنْ مُحَمَّدِ بْنِ یَحْیَی الْخَثْعَمِیِّ عَنْ أَبِی عَبْداللَّه قال: لَا تَخْرُجْ یَوْمَ الْجُمُعَةِ فِی حَاجَةٍ فَإِذَا کَانَ یَوْمُ السَّبْتِ وَ طَلَعَتِ الشَّمْسُ فَاخْرُجْ فِی حَاجَتِکَ

📚الفقیه ج۲ص۲۶۷

امام صادق صلوات اللَّه علیه فرمود : روز جمعه به دنبال کار و حاجتی بیرون نرو و هنگامی که روز شنبه شد و آفتاب طلوع کرد، به سوی کار و حاجت خود بیرون برو!



4⃣عَنْ أَبِی أَیُّوبَ الْخَزَّازِ وَ عَبْداللَّهِ بْنِ سِنَانٍ جَمِیعاً أَنَّهُمَا سَأَلَا أَبَاعَبْداللَّه عَنْ قَوْلِ اللَّهِ عَزَّوَجَلَّ فَإِذا قُضِیَتِ الصَّلاةُ فَانْتَشِرُوا فِی الْأَرْضِ وَ ابْتَغُوا مِنْ فَضْلِ اللَّهِ فَقَالَ الصَّلَاةُ یَوْمَ الْجُمُعَةِ وَ الِانْتِشَارُ یَوْمَ السَّبْتِ.

📚الفقیه ج۲ص۲۶۷

ابو ایوب و عبدالله بن سنان از امام صادق صلوات اللَّه علیه در مورد گفتار اللَّهِ عَزَّوَجَلَّ (در سوره جمعه آیه 10) که می فرماید : «پس هنگامی که نماز پایان یافت در زمین پراکنده شوید و از فضل الهی طلب نمائید» سوال کردند؛ امام فرمودند : نماز در روز جمعه است و انتشار در روز شنبه!


5⃣عَنْ أَبَانٍ عَنْ أَبِی عَبْداللَّهِ قال: إِنَّ لِلْجُمُعَةِ حَقّاً وَ حُرْمَةً فَإِیَّاکَ أَنْ تُضَیِّعَ أَوْ تُقَصِّرَ فِی شَیْءٍ مِنْ عِبَادَةِ اللَّهِ وَ التَّقَرُّبِ إِلَیْهِ بِالْعَمَلِ الصَّالِحِ وَ تَرْکِ الْمَحَارِمِ کُلِّهَا فَإِنَّ اللَّهَ یُضَاعِفُ فِیهِ الْحَسَنَاتِ وَ یَمْحُو فِیهِ السَّیِّئَاتِ وَ یَرْفَعُ فِیهِ الدَّرَجَاتِ...

📚الکافی ج۳ص۴۱۴

امام صادق صلوات اللَّه علیه فرمود : همانا برای روز جمعه حق و حرمتی می باشد، پس مبادا ضایع و تباه کنی و در چیزی از عبادت الهی و تقرب جستن به سوی او با عمل صالح و ترک کلیه حرامها کوتاهی نمائي، پس همانا اللَّه در آن حسنات را مضاعف می کند و گناهان را در آن محو می کند و درجات را در آن بالا می برد!


6⃣عَنْ جَابِرِ بْنِ یَزِیدَ عَنْ أَبِی جَعْفَر قَالَ: قُلْتُ لَهُ قَوْلُ اللَّهِ عَزَّوَجَلَّ فَاسْعَوْا إِلی ذِکْرِ اللَّهِ قَالَ اعْمَلُوا وَ عَجِّلُوا فَإِنَّهُ یَوْمٌ مُضَیَّقٌ عَلَی الْمُسْلِمِینَ فِیهِ وَ ثَوَابُ أَعْمَالِ الْمُسْلِمِینَ فِیهِ عَلَی قَدْرِ مَا ضُیِّقَ عَلَیْهِمْ وَ الْحَسَنَةُ وَ السَّیِّئَةُ تُضَاعَفُ فِیهِ قَالَ وَ قَالَ أَبُو جَعْفَرٍ وَ اللَّهِ لَقَدْ بَلَغَنِی أَنَّ أَصْحَابَ النَّبِیِّ کَانُوا یَتَجَهَّزُونَ لِلْجُمُعَةِ یَوْمَ الْخَمِیسِ لِأَنَّهُ یَوْمٌ مُضَیَّقٌ عَلَی الْمُسْلِمِینَ.

📚الکافی ج۳ص۴۱۵

جابر گوید : به امام باقر صلوات اللَّه علیه گفتم : گفتار اللَّهِ عَزَّوَجَلَّ (در سوره جمعه آیه 9)که می فرماید : «به سوی ذکر الهی سعی کنید» (منظور چیست)؟ فرمود : عمل کنید و شتاب کنید زیرا روز جمعه روز تنگ شده ای بر مسلمین است و ثواب مسلمین در آن به اندازه‌ای که بر آنها تنگ گرفته شده است می باشد و حسنه و گناه در آن مضاعف می شود!
و امام باقر صلوات اللَّه علیه فرمود : به اللَّه قسم که به من خبر رسیده است که اصحاب پیامبر صلی اللَّه علیه و آله در روز پنجشنبه برای روز جمعه آماده می شدند زیرا روز جمعه روز تنگی برای مسلمانان است (یعنی برای اعمال وقت کم می آورند)!


✅ در روایات فوق و غیره به شدت توصیه شده است که هر فردی در روز جمعه خود را برای عبادت و امر دین و سوال از احکام دین خود فارغ نماید و به کار دیگری مشغول نشود.

متأسفانه با وجود این توصیه ها و اعمال و أدعیه بسیار فراوان، امروزه روز جمعه روز خواب و استراحت و تفریح و لغویات شده است!


اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ عَجِّلْ لِوَلِیِّکَ الْفَرَجَ وَ الْعَافِیَةَ وَ النَّصْر

https://t.me/porseshvapasokhe

نظرات (0)

...
نام۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۹