Loading...

#سوال_1229_ آیا زن می تواند موی سرش را بتراشد؟



✅پاسخ : به روایات زیر توجه فرمایید :


1⃣عَنْ عَبْداللَّهِ بْنِ سِنَانٍ أَبِي عَبْداللَّه في حديث قَالَ يَا ابْنَ سِنَانٍ إِنَّ شَعْرَ الْمَرْأَةِ وَ عُذْرَتَهَا شَرِيكَانِ فِي الْجَمَالِ فَإِذَا ذُهِبَ بِأَحَدِهِمَا وَجَبَ لَهَا الْمَهْرُ كَامِلًا

📚 التهذيب ج۱۰ص۲۶۲

عبدالله بن سنان گوید : امام صادق صلوات اللَّه علیه در حدیثی فرمودند : ای پسر سنان! موی زن و بکارت او دو شریک در جمال و زیبائی او هستند، پس اگر یکی از این دو از بین برده شود، مهریه کامل برای آن زن خواهد بود!



2⃣عَنِ الْحَلَبِيِ عَنْ أَبِي عَبْداللَّه قَالَ: لَيْسَ عَلَى النِّسَاءِ حَلْقٌ وَ عَلَيْهِنَّ التَّقْصِيرُ الْحَدِيثَ.

📚تهذيب ج۵-ص۳۹۰

امام صادق صلوات اللَّه علیه فرمود : بر زنان (در حج و عمره) سر تراشیدن نیست و کوتاه کردن مو بر عهده آنهاست!


3⃣عَنْ جَابِرٍ عَنْ أَبِي جَعْفَر قَالَ: قَالَ رَسُولُ اللَّه فِي حَدِيثٍ لَعَنَ اللَّهُ الْمُتَشَبِّهِينَ مِنَ الرِّجَالِ بِالنِّسَاءِ وَ الْمُتَشَبِّهَاتِ مِنَ النِّسَاءِ بِالرِّجَالِ...

📚كافي ج۸ص۶۹

امام باقر صلوات اللَّه علیه فرمود : رسول اللَّه صلی اللَّه علیه و آله در حدیثی فرمودند : اللَّه شبیه شوندگان از مردان به زنان و شبیه شوندگان از زنان به مردان را لعنت کرده است!



4⃣عَنْ جَابِرِ بْنِ يَزِيدَ الْجُعْفِيِّ قَالَ سَمِعْتُ أَبَا جَعْفَرٍ مُحَمَّدَ بْنَ عَلِيٍّ الْبَاقِر يَقُولُ لَيْسَ عَلَى النِّسَاءِ أَذَانٌ وَ لَا إِقَامَةٌ...وَ لَا الْحَلْقُ وَ إِنَّمَا يُقَصِّرْنَ مِنْ شُعُورِهِنَّ.... وَ لَا يَجُوزُ لَهَا أَنْ تَتَشَبَّهَ بِالرِّجَالِ لِأَنَّ رَسُولَ اللَّهِ لَعَنَ الْمُتَشَبِّهِينَ مِنَ الرِّجَالِ بِالنِّسَاءِ وَ لَعَنَ الْمُتَشَبِّهَاتِ مِنَ النِّسَاءِ بِالرِّجَالِ

📚خصال ص585

جابر گوید : شنیدم امام باقر صلوات اللَّه علیه می فرمود : بر زنان اذان و اقامه نیست... و (در حج و عمره) سر تراشیدن بر آنها نیست و همانا آنها از مویشان کوتاه می کنند... و برای او جائز نیست که خود را به مردان شبیه کند، زیرا رسول اللَّه صلی اللَّه علیه و آله شبیه شوندگان از مردان به زنان و شبیه شوندگان از زنان به مردان را لعنت نمود!



5⃣عَنْ عَلِيٍّ قَالَ: أَقْبَلَتِ امْرَأَةٌ إِلَى رَسُولِ اللَّهِ فَقَالَتْ يَا رَسُولَ اللَّهِ إِنَّ لِي زَوْجاً بِهِ عَلَيَّ غِلْظَةٌ وَ إِنِّي صَنَعْتُ شَيْئاً لِأَعْطِفَهُ عَلَيَّ فَقَالَ رَسُولُ اللَّهِ أُفٍّ لَكِ كَفَرْتِ دِينَكِ لَعَنَتْكِ مَلَائِكَةُ السَّمَاءِ لَعَنَتْكِ مَلَائِكَةُ الْأَرْضِ فَصَامَتْ نَهَارَهَا وَ قَامَتْ لَيْلَهَا وَ لَبِسَتِ الْمُسُوحَ ثُمَّ حَلَقْتَ رَأْسَهَا فَبَلَغَ ذَلِكَ رَسُولَ اللَّهِ فَقَالَ إِنَّ حَلْقَ الرَّأْسِ لَا يُقْبَلُ مِنْهَا

📚جعفريات ص ۹۹

علی صلوات اللَّه علیه فرمود : زنی به سوی رسول اللّه صلی اللَّهُ علیه و آله آمد و گفت : یا رسول اللّه، من شوهری دارم که در او نسبت به من غلظت و درشتی بود و من کاری کرده ام که او را به خود مهربان و معطوف نمایم!
رسول الله صلی الله علیه و آله به او فرمود : اُفّ بر تو باد! دینت را کفران و ناسپاسی کردی، ملائکه آسمان تو را لعنت کردند، ملائکه زمین تو را لعنت کردند!
پس آن زن روزش را روزه گرفت و شبش را قیام نمود و کساء های غلیظ و درشت پوشید و سپس سرش را تراشید (تا مورد مغفرت واقع شود)!
این خبر به رسول اللّه صلی اللّه علیه و آله رسید، پس فرمود : همانا #تراشیدن_سر از او پذیرفته نمی شود!


✅ با توجه به روایات فوق و غیره، موی زن یکی زیبایی های اوست و در هیچ مکانی تراشیدن آن جواز داده نشده است و توصیه نشده است و حتی در حج و عمره، تراشیدن بر آنها قرار داده نشده است و وظیفه کوتاه کردن اندکی از موها را برای آنها معین نموده‌اند و تراشیدن مو برای زن حتی برای توبه مورد قبول الهی نیست و در روایات زیادی، زنان شبیه شونده به مردان مورد لعن و مذمت واقع شده اند.

✅ البته در روایات، تراشیدن سر نوزاد از سنت‌های روز هفتم بیان شده است و هم نوزاد پسر را شامل می شود و هم نوزاد دختر را.
برخی از روایات تراشیدن سر مولود را در لینک زیر مشاهده فرمایید :


https://t.me/porseshvapasokhe/149


اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ عَجِّلْ لِوَلِیِّکَ الْفَرَجَ وَ الْعَافِیَةَ وَ النَّصْرَ

نظرات (0)

...
نام۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۹