Loading...

#سوال_1182_ آیا زکات فطره زوجه اي که در ماه رمضان طلاق مبارات داده شده است بر مرد لازم است؟


#زکات_فطره
#نفقه #عده
#طلاق_مبارات

✅پاسخ : به روایات زیر توجه فرمایید :


1⃣عَنْ مُحَمَّدِ بْنِ مُسْلِمٍ عَنْ أَبِي جَعْفَرٍ قَالَ: سَأَلْتُهُ عَمَّا يَجِبُ عَلَى الرَّجُلِ فِي أَهْلِهِ مِنْ صَدَقَةِ الْفِطْرَةِ قَالَ تَصَدَّقْ عَنْ جَمِيعِ مَنْ تَعُولُ الْحَدِيثَ.

📚 الفقيه ج۲ص۱۸۲

محمد بن مسلم گوید : از امام باقر صلوات اللَّه علیه در مورد آنچه بر مرد از زکات فطره در مورد خانواده اش واجب است سؤال کردم؛ امام فرمودند : از جانب کلیه کسانی که قوت و نفقه آنها را می دهی صدقه بده!


2⃣ قَالَ أَمِيرُ الْمُؤْمِنِينَ فِي خُطْبَةِ الْعِيدِ يَوْمَ الْفِطْرِ أَدُّوا فِطْرَتَكُمْ فَإِنَّهَا سُنَّةُ نَبِيِّكُمْ وَ فَرِيضَةٌ وَاجِبَةٌ مِنْ رَبِّكُمْ فَلْيُؤَدِّهَا كُلُّ امْرِئٍ مِنْكُمْ عَنْ عِيَالِهِ كُلِّهِمْ ذَكَرِهِمْ وَ أُنْثَاهُمْ وَ صَغِيرِهِمْ وَ كَبِيرِهِمْ وَ حُرِّهِمْ وَ مَمْلُوكِهِمْ عَنْ كُلِّ إِنْسَانٍ مِنْهُمْ صَاعاً مِنْ تَمْرٍ أَوْ صَاعاً مِنْ بُرٍّ أَوْ صَاعاً مِنْ شَعِيرٍ.

📚 الفقيه ج۱ص۵۱۷

امیرالمؤمنین صلوات اللَّه علیه در خطبه عید فطر فرمود : فطره خود را پرداخت کنید زیرا سنت پیامبر شما و فريضه واجبی از پروردگار شماست، پس هر کدام از شما از جانب همه عيال خود، زن و مرد آنها، کوچک و بزرگ آنها، آزاد و برده آنها، از جانب هر شخصی از آنها یک صاع از خرما یا یک صاع از گندم يا يک صاع از جو بدهد!


3⃣عَنْ إِسْمَاعِيلَ الْجُعْفِيِّ عَنْ أَحَدِهِمَا قَالَ: الْمُبَارَأَةُ تَطْلِيقَةٌ بَائِنٌ وَ لَيْسَ فِيهَا رَجْعَةٌ

📚 التهذيب ج۸ص۱۰۱

امام باقر يا امام صادق صلوات اللَّه علیهما فرمودند : مبارات طلاقی بائن است و رجوع در آن نیست!


4⃣عَنْ سَعْدِ بْنِ أَبِي خَلَفٍ قَالَ: سَأَلْتُ أَبَا الْحَسَنِ مُوسَى عَنْ شَيْءٍ مِنَ الطَّلَاقِ فَقَالَ إِذَا طَلَّقَ الرَّجُلُ امْرَأَتَهُ طَلَاقاً لَا يَمْلِكُ فِيهِ الرَّجْعَةَ فَقَدْ بَانَتْ مِنْهُ سَاعَةَ طَلَّقَهَا وَ مَلَكَتْ نَفْسَهَا وَ لَا سَبِيلَ لَهُ عَلَيْهَا وَ تَعْتَدُّ حَيْثُ شَاءَتْ وَ لَا نَفَقَةَ لَهَا

📚 الكافي ج۶ص۹۰

سعد گوید : از امام کاظم صلوات اللَّه علیه در مورد چیزی از طلاق سؤال کردم؛ امام فرمودند : در صورتی که مرد زوجه خود را طلاقی دهد که در آن طلاق مالک رجوع نباشد، قطعاً در همان ساعتی که او را طلاق داده است، آن زن از او بائن شده است و زن مالک خود می شود و راهی برای آن مرد بر زن نیست و آن زن عده‌ی خود را هر جا که خواست سپری می کند و هیچ نفقه ای برای او نیست!


✅ با توجه به روایات فوق و غیره، طلاق مبارات و خلع، طلاق بائن است و در مدت عده نفقه اي براي آن زن بر عهده‌ی مرد نیست و آن زن جزو عيال و نفقه خوران مرد محسوب نمی شود و لذا زکات فطره او بر عهده آن مرد نیست، هر چند زن در زمان عده‌ی خود باشد.


اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ
وَ عَجِّلْ لِوَلِیِّکَ الْفَرَجَ وَ الْعَافِیَةَ وَ النَّصْرَ


بسم الله الرحمن الرحیم

وداع ماه مبارک رمضان:

https://t.me/porseshvapasokhe/684
بسم الله الرحمن الرحیم

اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ
وَ عَجِّلْ لِوَلِیِّکَ الْفَرَجَ وَ الْعَافِیَةَ وَ النَّصْرَ


✅ از بهترین و جامع ترین ادعیه وداع ماه رمضان، دعای ۴۵ صحیفه سجادیه می باشد که به همه مؤمنين توصیه می شود حتما آن را در شب ۲۹ و ۳۰ ماه رمضان بخوانند.


الْعَجَلَ الْعَجَلَ يَا مَوْلايَ يَا صَاحِبَ الزَّمَانِ

نظرات (0)

...
نام۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۹