Loading...

#سوال_1047_ جایگاه مسواک برای وضو، قبل از وضو است یا بعد از آن؟



✅پاسخ : به روایات زیر توجه فرمایید :


1⃣عَنْ مُعَاوِيَةَ بْنِ عَمَّارٍ قَالَ سَمِعْتُ أَبَا عَبْدِ اللَّهِ يَقُولُ كَانَ فِي وَصِيَّةِ النَّبِيِّ لِعَلِيٍّ أَنْ قَالَ: يَا عَلِيُّ أُوصِيكَ فِي نَفْسِكَ بِخِصَالٍ فَاحْفَظْهَا عَنِّي ثُمَّ قَالَ اللَّهُمَّ أَعِنْهُ وَ عَدَّ جُمْلَةً مِنَ الْخِصَالِ إِلَى أَنْ قَالَ وَ عَلَيْكَ بِالسِّوَاكِ عِنْدَ كُلِّ وُضُوءٍ.

📚 الكافي ج۸ص۷۹

معاوية بن عمار گوید : شنیدم امام صادق صلوات اللَّه علیه فرمود : در وصیت رسول اللَّه صلی اللَّه علیه و آله به امیرالمؤمنین صلوات اللَّه علیه این بود که فرمود : یا علی! تو را در مورد خودت به چند خصلت توصیه می کنم، پس آنها را از من حفظ کن! و سپس فرمود : ای اللَّه! او را کمک کن! تا آنجا که فرمود : بر تو باد به #مسواک در نزد هر #وضو!


2⃣عَنِ الْمُعَلَّى بْنِ خُنَيْسٍ قَالَ: سَأَلْتُ أَبَا عَبْدِ اللَّهِ عَنِ السِّوَاكِ بَعْدَ الْوُضُوءِ فَقَالَ الِاسْتِيَاكُ قَبْلَ أَنْ يَتَوَضَّأَ قُلْتُ أَرَأَيْتَ إِنْ نَسِيَ حَتَّى يَتَوَضَّأَ قَالَ يَسْتَاكُ ثُمَّ يَتَمَضْمَضُ ثَلَاثَ مَرَّاتٍ.

📚 المحاسن ص۵۶۱

معلي گوید : از امام صادق صلوات اللَّه علیه در مورد مسواک زدن بعد از وضو سؤال کردم؛ فرمود : مسواک کردن قبل از وضو گرفتن است!
گفتم : به من خبر دهید که اگر مسواک کردن را فراموش کرد تا اینکه وضو گرفت چطور؟! فرمود : (بعد از وضو) مسواک می کند و سپس سه بار #مضمضه می کند!


3⃣عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ قَالَ: مَنِ اسْتَاكَ فَلْيَتَمَضْمَضْ.

📚 المحاسن ص۵۶۳

امام صادق صلوات اللَّه علیه فرمود : هر کس مسواک می کند باید مضمضه کند (آب در دهان بگرداند و بیرون بریزد)!


4⃣عَنْ عَبْدِ اللَّهِ بْنِ مَيْمُونٍ الْقَدَّاحِ عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ قَالَ: رَكْعَتَانِ بِالسِّوَاكِ أَفْضَلُ مِنْ سَبْعِينَ رَكْعَةً بِغَيْرِ سِوَاكٍ.

📚 الكافي ج۳ص۲۲

امام صادق صلوات اللَّه علیه فرمود : دو رکعت نماز با مسواک، از هفتاد رکعت بدون مسواک بهتر است!


5⃣عَنِ ابْنِ الْقَدَّاحِ عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ قَالَ: قَالَ أَمِيرُ الْمُؤْمِنِينَ إِذَا تَوَضَّأَ الرَّجُلُ وَ سَوَّكَ ثُمَّ قَامَ فَصَلَّى وَضَعَ الْمَلَكُ فَاهُ عَلَى فِيهِ فَلَمْ يَلْفِظْ شَيْئاً إِلَّا الْتَقَمَهُ.

📚 المحاسن ص۵۶۱

اميرالمؤمنين صلوات اللَّه علیه فرمود : هنگامي که شخص وضو بگیرد و مسواک بزند و سپس به نماز بایستد، مَلَکَ دهانش را بر دهان او می گذارد، پس هیچ چیزی نمی گوید مگر اینکه آن را فرو می برد!


6⃣عَنِ الْحَلَبِیِّ عَنْ أَبِی عَبْدِ اللَّهِ قَالَ: إِنَّ رَسُولَ اللَّه کَانَ إِذَا صَلَّی الْعِشَاءَ الْآخِرَةَ أَمَرَ بِوَضُوئِهِ وَ سِوَاکِهِ یُوضَعُ عِنْدَ رَأْسِهِ مُخَمَّراً فَیَرْقُدُ مَا شَاءَ اللَّهُ ثُمَّ یَقُومُ فَیَسْتَاکُ وَ یَتَوَضَّأُ وَ یُصَلِّی أَرْبَعَ رَکَعَاتٍ ثُمَّ یَرْقُدُ ثُمَّ یَقُومُ فَیَسْتَاکُ وَ یَتَوَضَّأُ وَ یُصَلِّی أَرْبَعَ رَکَعَاتٍ ثُمَّ یَرْقُدُ حَتَّی إِذَا کَانَ فِی وَجْهِ الصُّبْحِ قَامَ فَأَوْتَرَ ثُمَّ صَلَّی الرَّکْعَتَیْنِ ثُمَّ قَالَ لَقَدْ کانَ لَکُمْ فِی رَسُولِ اللَّهِ أُسْوَةٌ حَسَنَةٌ...

📚 الكافي ج3ص445

امام صادق صلوات اللَّه علیه فرمود : رسول اللَّه صلی اللَّه علیه و آله وقتی نماز عشاء را می خواند، دستور می داد که آب وضو و مسواک او را به صورت سرپوشیده در نزد سر او بگذارند، پس آن مقداری که اللَّه می خواست می خوابید و سپس برمی خاست و مسواک می زد و وضو می گرفت و چهار رکعت نماز می خواند و سپس می خوابید و سپس برمی خاست و مسواک می زد و چهار رکعت نماز دیگر می خواند و سپس می خوابيد و وقتی طرف صبح می شد برمی خاست و نماز وتر را به جا می آورد و سپس دو رکعت نماز صبح را به جا می آورد!
سپس امام فرمود : محققاً که رسول اللَّه الگوی نیکویی برای شماست!


✅ در روایات فوق و غیره روشن است که مسواک زدن برای وضو، قبل از وضو گرفتن می باشد ولی اگر کسی فراموش نمود که قبل از وضو مسواک بزند، بعد از آن مسواک می زند و مضمضه می کند.


اللَّهُمَّ فَصَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ عَجِّلْ لِوَلِیِّکَ الْفَرَجَ وَ الْعَافِیَةَ وَ النَّصْرَ

نظرات (0)

...
نام۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۹