Loading...

#سوال_1022_ وظیفه نُفَساء در مورد نماز و غیره چیست؟


✅پاسخ : نُفَساء به زنی گفته می شود که در #خون_نفاس یا همان خون ولادت و زایمان باشد.


1⃣عَنْ زُرَارَةَ قَالَ: قُلْتُ لَهُ النُّفَسَاءُ مَتَى تُصَلِّي فَقَالَ تَقْعُدُ بِقَدْرِ حَيْضِهَا وَ تَسْتَظْهِرُ بِيَوْمَيْنِ فَإِنِ انْقَطَعَ الدَّمُ وَ إِلَّا اغْتَسَلَتْ وَ احْتَشَتْ وَ اسْتَثْفَرَتْ وَ صَلَّتْ فَإِنْ جَازَ الدَّمُ الْكُرْسُفَ تَعَصَّبَتْ وَ اغْتَسَلَتْ ثُمَّ صَلَّتِ الْغَدَاةَ بِغُسْلٍ وَ الظُّهْرَ وَ الْعَصْرَ بِغُسْلٍ وَ الْمَغْرِبَ وَ الْعِشَاءَ بِغُسْلٍ وَ إِنْ لَمْ يَجُزِ الدَّمُ الْكُرْسُفَ صَلَّتْ بِغُسْلٍ وَاحِدٍ....

📚 الكافي ج۳ص۹۹

زراره گوید : به امام صلوات اللَّه گفتم : نفساء کی نماز می خواند؟ فرمود: به اندازه روزهای حیضش می نشیند و تا دو روز احتیاط می کند، پس اگر خون قطع شد که شد و در غیر این صورت غسل می کند و پنبه در خود قرار می دهد و پارچه‌ ای بین دو پای خود می بندد و نماز می خواند. پس اگر خون از پنبه تجاوز کرد، غسل می کند و خود را محکم می بندد و سپس نماز صبح را با یک غسل و نماز ظهر و عصر را هم با یک غسل و نماز مغرب و عشاء را هم با یک غسل می خواند و اگر خون از پنبه تجاوز نکرد، با یک غسل (در هر روز) نماز می خواند...

2⃣عَنْ سَمَاعَةَ عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ في حديث قَالَ: وَ غُسْلُ النُّفَسَاءِ وَاجِبٌ.

📚 الكافي ج۳ص۴۰

امام صادق صلوات اللَّه علیه فرمود : غسل نفساء (یعنی زنی که خون ولادت دیده است) #واجب است!


3⃣عَنْ يُونُسَ قَالَ: سَأَلْتُ أَبَا عَبْدِ اللَّهِ عَنِ امْرَأَةٍ وَلَدَتْ فَرَأَتِ الدَّمَ أَكْثَرَ مِمَّا كَانَتْ تَرَى قَالَ فَلْتَقْعُدْ أَيَّامَ قُرْئِهَا الَّتِي كَانَتْ تَجْلِسُ ثُمَّ تَسْتَظْهِرُ بِعَشَرَةِ أَيَّامٍ فَإِنْ رَأَتْ دَماً صَبِيباً فَلْتَغْتَسِلْ عِنْدَ وَقْتِ كُلِّ صَلَاةٍ فَإِنْ رَأَتْ صُفْرَةً فَلْتَتَوَضَّأْ ثُمَّ لْتُصَلِّ.

📚 التهذيب ج۱ص۱۷۵

يونس گوید : از امام صادق صلوات اللَّه علیه در مورد زنی که بچه می زاید و بیش از آنچه خون می دید خون می بیند سؤال کردم؛ فرمود : روزهای حیضش را که در آن می نشست می نشیند و سپس تا ده روز احتیاط می کند، پس اگر خون را ریزان دید باید نزد وقت هر نمازی غسل کند و اگر زردی دید پس باید وضو بگیرد و نماز بخواند!


4⃣عَنْ مَالِكِ بْنِ أَعْيَنَ قَالَ: سَأَلْتُ أَبَا جَعْفَرٍ عَنِ النُّفَسَاءِ يَغْشَاهَا زَوْجُهَا وَ هِيَ فِي نِفَاسِهَا مِنَ الدَّمِ قَالَ نَعَمْ إِذَا مَضَى لَهَا مُنْذُ يَوْمَ وَضَعَتْ بِقَدْرِ أَيَّامِ عِدَّةِ حَيْضِهَا ثُمَّ تَسْتَظْهِرُ بِيَوْمٍ فَلَا بَأْسَ بَعْدُ أَنْ يَغْشَاهَا زَوْجُهَا يَأْمُرُهَا فَلْتَغْتَسِلْ ثُمَّ يَغْشَاهَا إِنْ أَحَبَّ.

📚 التهذيب ج۱ص۱۷۶

مالک گوید : از امام باقر صلوات اللَّه علیه در مورد نفساء سؤال کردم که آیا در ایام خون نفاس، شوهرش با او #مقاربت می کند؟ فرمود : بله! در صورتی که از روز وضع حمل به تعداد ایام حیض او بگذرد و یک روز هم احتیاط کند، بعد از آن اشکالی ندارد که شوهرش با او مقاربت نماید، به او امر می کند که غسل کند و سپس اگر دوست داشت با او مقاربت نماید!


5⃣عَنْ حُمْرَانَ بْنِ أَعْيَنَ عَنِ أَبَی جَعْفَرٍ فی حدیث قال قُلْتُ فَمَا حَدُّ النُّفَسَاءِ قَالَ تَقْعُدُ أَيَّامَهَا الَّتِي كَانَتْ تَطْمَثُ فِيهِنَّ أَيَّامَ قُرْئِهَا فَإِنْ هِيَ طَهُرَتْ وَ إِلَّا اسْتَظْهَرَتْ بِيَوْمَيْنِ أَوْ ثَلَاثَةِ أَيَّامٍ ثُمَّ اغْتَسَلَتْ وَ احْتَشَتْ فَإِنْ كَانَ انْقَطَعَ الدَّمُ فَقَدْ طَهُرَتْ وَ إِنْ لَمْ يَنْقَطِعِ الدَّمُ فَهِيَ بِمَنْزِلَةِ الْمُسْتَحَاضَةِ تَغْتَسِلُ لِكُلِّ صَلَاتَيْنِ و تُصَلِّي

📚منتقى الجمان ج۱ص۲۳۵

در حدیثی حمران گوید : به امام باقر صلوات اللَّه علیه گفتم : حد نفساء چیست؟ فرمود : به تعداد روزهایی که حیض می شد می نشیند، پس اگر پاک شد که هیچ و در غیر این صورت تا دو یا سه روز احتیاط می کند و سپس غسل می کند و پنبه در خود قرار می دهد. پس اگر خون قطع شد که پاک شده است و اگر قطع نشد به مانند مستحاضه است :برای هر دو نمازی غسل می کند و نماز می خواند!


✅ با توجه به روایات فوق و غیره، زنی که خون ولادت می بیند، از موقع وضع حمل به تعداد ایام حیضش صبر می کند و در صورتی که از خون پاک نشد، یک روز احتیاط می کند و اگر باز پاک نشد یک روز دیگر نیز احتیاط می کند تا زمانی که جمع همه ایام او حداکثر به ده روز برسد و سپس غسل می کند و اگر باز خون ادامه پیدا کرد در حکم مستحاضه است و مانند مستحاضه عمل می کند و از زمانی که زن موظف به غسل و نماز می شود مقاربت نیز جائز می شود.


اللَّهُمَّ فَصَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ عَجِّلْ لِوَلِیِّکَ الْفَرَجَ وَ الْعَافِیَةَ وَ النَّصْرَ

نظرات (0)

...
نام۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۹