Loading...

#سوال_882_ گوشت #عقیقه در چه جاهایی صرف می شود؟




✅پاسخ : به روایات زیر توجه فرمایید :



1⃣عَنْ أَبِي عَبْداللَّه قَالَ: الْعَقِيقَةُ وَاجِبَةٌ

📚 الكافي ج۶ص۲۵

امام صادق صلوات اللَّه علیه فرمود : عقیقه #واجب است!


2⃣عَنْ أَبِي بَصِيرٍ عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّه فِي الْمَوْلُودِ قَالَ يُسَمَّى فِي الْيَوْمِ السَّابِعِ وَ يُعَقُّ عَنْهُ وَ يُحْلَقُ رَأْسُهُ وَ يُتَصَدَّقُ بِوَزْنِ شَعْرِهِ فِضَّةً وَ يُبْعَثُ إِلَى الْقَابِلَةِ بِالرِّجْلِ مَعَ الْوَرِكِ وَ يُطْعَمُ مِنْهُ وَ يُتَصَدَّقُ.

📚 الكافي ج۶ص۲۹

امام صادق صلوات اللَّه علیه در مورد مولود فرمود : در روز هفتم نامگذاری می شود و از جانب او عقیقه می شود و سرش تراشیده می شود و هموزن مویش نقره صدقه داده می شود و پای آن به همراه ران برای قابله فرستاده می شود و از آن خورده می شود و صدقه داده می شود!


3⃣عن عَمَّارٍ عَنْ أَبِي عَبْداللَّه قال: وَ سَأَلْتُهُ عَنِ الْعَقِيقَةِ عَنِ الْمَوْلُودِ كَيْفَ هِيَ الي ان قَالَ وَ تُعْطَى الْقَابِلَةُ رُبُعَهَا وَ إِنْ لَمْ تَكُنْ قَابِلَةٌ فَلِأُمِّهِ تُعْطِيهَا مَنْ شَاءَتْ وَ تُطْعَمُ مِنْهُ عَشَرَةٌ مِنَ الْمُسْلِمِينَ- فَإِنْ زَادُوا فَهُوَ أَفْضَلُ...

📚كافي ج۶ص۲۸

عمار گوید : از امام صادق صلوات اللَّه علیه در مورد عقیقه برای مولود سؤال کردم که چگونه است... تا آنجا که فرمود : یک چهارم عقیقه به قابله داده می شود و اگر قابله نباشد برای مادر اوست (یعنی مادر مولود) که به هر کس که خواست می دهد و ده نفر از مسلمانان از آن إطعام می شوند و اگر زیادتر باشند بهتر است...


4⃣عَنِ الْكَاهِلِيِّ عَنْ أَبِي عَبْداللَّه قَالَ: الْعَقِيقَةُ يَوْمَ السَّابِعِ وَ تُعْطَى الْقَابِلَةُ الرِّجْلَ مَعَ الْوَرِكِ وَ لَا يُكْسَرُ الْعَظْمُ

📚 الكافي ج۶ص۲۹

امام صادق صلوات اللَّه علیه فرمود : عقیقه روز هفتم است و به قابله یک پا با ران داده می شود و استخوان شکسته نمی شود!


5⃣عن أَبِي بَصِيرٍ عن أَبِي عَبْداللَّه قَالَ: إِذَا وُلِدَ لَكَ غُلَامٌ أَوْ جَارِيَةٌ فَعُقَّ عَنْهُ يَوْمَ السَّابِعِ شَاةً أَوْ جَزُوراً وَ كُلْ مِنْهُمَا وَ أَطْعِمْ وَ سَمِّهِ وَ احْلِقْ رَأْسَهُ يَوْمَ السَّابِعِ وَ تَصَدَّقْ بِوَزْنِ شَعْرِهِ ذَهَباً أَوْ فِضَّةً وَ أَعْطِ الْقَابِلَةَ طَائِفة مِنْ ذَلِكَ فَأَيَّ ذَلِكَ فَعَلْتَ فَقَدْ أَجْزَأَكَ.

📚 الكافي ج۶ص۲۸

امام صادق صلوات اللَّه علیه فرمود : وقتی پسر یا دختری برایت متولد شد، پس در روز هفتم گوسفند یا شتری برایش عقیقه کن و از آن بخور و به دیگران بخوران و او را نامگذاری کن و سرش را در روز هفتم بتراش و به وزن مویش طلا یا نقره صدقه بده و بخشی از عقیقه را به قابله بده، پس هر کدام از اینها را که انجام دهی از تو کفایت می کند!


6⃣عَنْ عَبْدِ اللَّهِ بْنِ سِنَانٍ عَنْ أَبِي عَبْداللَّه قَالَ: عُقَّ عَنْهُ وَ احْلِقْ رَأْسَهُ يَوْمَ السَّابِعِ وَ تَصَدَّقْ بِوَزْنِ شَعْرِهِ فِضَّةً وَ اقْطَعِ الْعَقِيقَةَ جَذَاوِيَ وَ اطْبُخْهَا وَ ادْعُ عَلَيْهَا رَهْطاً مِنَ الْمُسْلِمِينَ

📚 الكافي ج۶ص۲۷

امام صادق صلوات اللَّه علیه فرمود : برای مولود عقیقه کن و سرش را در روز هفتم بتراش و هموزن آن نقره صدقه بده و عقیقه را تکه تکه کن و آن را طبخ کن و گروهی از مسلمین را بر آن دعوت کن!


7⃣عن حَفْصٍ الْكُنَاسِيِّ عَنْ أَبِي عَبْداللَّه قال: قَالَ: الصَّبِيُّ إِذَا وُلِدَ عُقَّ عَنْهُ وَ حُلِقَ رَأْسُهُ وَ تُصُدِّقَ بِوَزْنِ شَعْرِهِ وَرِقاً وَ أُهْدِيَ إِلَى الْقَابِلَةِ الرِّجْلُ مَعَ الْوَرِكِ وَ يُدْعَى نَفَرٌ مِنَ الْمُسْلِمِينَ فَيَأْكُلُونَ وَ يَدْعُونَ لِلْغُلَامِ وَ يُسَمَّى يَوْمَ السَّابِع

📚كافي ج۶ص۲۸

امام صادق صلوات اللَّه علیه فرمود : وقتی کودک متولد می شود از جانب او عقیقه می شود و سرش تراشیده می شود و هموزن مویش نقره صدقه داده می شود و یک پا به همراه ران به قابله هدیه داده می شود و گروهی از مسلمانان دعوت می شوند و از آن می خورند و برای بچه دعا می کنند و روز هفتم نامگذاری می شود!


8⃣ قَالَ و رُوِيَ أَنَّ أَفْضَلَ مَا يُطْبَخُ بِهِ مَاءٌ وَ مِلْحٌ.

📚فقيه ج۳ص۴۸۶

شيخ صدوق گوید : روایت شده است که بهترین چیزی که عقیقه با آن پخته شود آب و نمک است! (يعنی آبگوشت)!


9⃣عن أَبِي عَبْداللَّه أَنَّهُ سُئِلَ عَنِ الْعَقِيقَةِ إِذَا ذُبِحَتْ يُكْسَرُ عَظْمُهَا قَالَ نَعَمْ يُكْسَرُ عَظْمُهَا وَ يُقْطَعُ لَحْمُهَا وَ يُصْنَعُ بِهَا بَعْدَ الذَّبْحِ مَا شِئْتَ

📚فقيه ج۳ص۴۸۶

از امام صادق صلوات اللَّه علیه در مورد عقیقه سؤال شد که وقتی ذبح شد آیا استخوانش شکسته می شود؟ فرمود : بله! استخوانش شکسته می شود و گوشتش تکه تکه می شود و بعد از ذبح هر کاری خواستی با آن می کنی!








0⃣1⃣عَنْ يَحْيَى بْنِ أَبِي الْعَلَاءِ عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ قَالَ: سَمَّى رَسُولُ اللَّهِ حَسَناً وَ حُسَيْناً يَوْمَ سَابِعِهِمَا وَ عَقَّ عَنْهُمَا شَاةً شَاةً وَ بَعَثُوا بِرِجْلِ شَاةٍ إِلَى الْقَابِلَةِ وَ نَظَرُوا مَا غَيْرَهُ فَأَكَلُوا مِنْهُ وَ أَهْدَوْا إِلَى الْجِيرَانِ وَ حَلَقَتْ فَاطِمَةُ رُءُوسَهُمَا وَ تَصَدَّقَتْ بِوَزْنِ شَعْرِهِمَا فِضَّةً.

📚 الكافي ج۶ص۳۳

امام صادق صلوات اللَّه علیه فرمود : رسول اللّه صلی الله علیه و آله حسن و حسین علیهما السلام را در روز هفتم نامگذاری کرد و برای هر کدام یک گوسفند عقیقه نمود و پای گوسفند را برای قابله فرستادند و مابقی آن را از آن خوردند و به همسایگان هدیه دادند و فاطمه صلوات اللَّه عليها سر آن دو را تراشید و هموزن آن نقره صدقه داد!



1⃣1⃣عَنْ أَبِي خَدِيجَةَ عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ قَالَ: لَا يَأْكُلُ هُوَ وَ لَا أَحَدٌ مِنْ عِيَالِهِ مِنَ الْعَقِيقَةِ وَ قَالَ وَ لِلْقَابِلَةِ ثُلُثُ الْعَقِيقَةِ وَ إِنْ كَانَتِ الْقَابِلَةُ أُمَّ الرَّجُلِ أَوْ فِي عِيَالِهِ فَلَيْسَ لَهَا مِنْهَا شَيْ ءٌ وَ تُجْعَلُ أَعْضَاءً ثُمَّ يَطْبُخُهَا وَ يَقْسِمُهَا وَ لَا يُعْطِيهَا إِلَّا أَهْلَ الْوَلَايَةِ وَ قَالَ يَأْكُلُ مِنَ الْعَقِيقَةِ كُلُّ أَحَدٍ إِلَّا الْأُمَّ.

📚الكافي ج۶ ص۳۲

امام صادق علیه السلام فرمود :او (یعنی پدر مولود) و احدی از عيال او از #عقیقه نخورند و فرمود : یک سوم عقیقه برای قابله است و اگر قابله او مادر مرد باشد یا از عيال او باشد، چیزی از عقیقه برای او نیست و عقیقه عضو عضو می شود و آن را طبخ می کند و آن را تقسیم می کند و آن را عطا نمی کند مگر به #اهل_ولایت و فرمود : هر کسی از #عقیقه می خورد مگر #مادر


2⃣1⃣ عَنْ زَكَرِيَّا بْنِ آدَمَ عَنِ الْكَاهِلِيِّ عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ فِي الْعَقِيقَةِ قَالَ لَا تَطْعَمُ الْأُمُّ مِنْهَا شَيْئاً.

📚الكافي ج۶ ص۳۲

امام صادق علیه السلام در مورد #عقیقه فرمود : چیزی از آن را به #مادر نخوران.


3⃣1⃣عَنِ ابْنِ مُسْكَانَ عَمَّنْ ذَكَرَهُ عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ قَالَ: لَا تَأْكُلُ الْمَرْأَةُ مِنْ عَقِيقَةِ وَلَدِهَا وَ لَا بَأْسَ بِأَنْ يُعْطِيَهَا الْجَارَ الْمُحْتَاجَ مِنَ اللَّحْمِ.

📚الكافي ج۶ ص۳۲

امام صادق علیه السلام فرمود:زن از #عقیقه فرزندش نخورد و اشکالی ندارد که به همسایه محتاج از گوشت آن داده شود.


✅ از روایات فوق مشخص است که کسانی که از خوردن عقیقه نهی شده اند، پدر و مادر مولود و مادر پدر مولود و کلیه عيال و نان خوران آن مرد هستند. البته به غیر از مادر مولود، بقیه اشخاص رخصت استفاده از عقیقه برایشان رسیده است ولی در کاملترین حالت، والدین و جميع نان خوران آن مرد و نیز مادر آن مرد از عقیقه استفاده نمی کنند.

اما طبق روایات فوق، یک چهارم يا يک سوم یا يک پا به همراه ران یا بخشی از گوشت عقیقه به قابله داده می شود و در صورتی که قابله نداشته باشد، برای مادر اوست که به هر کسی که خواست می دهد و خود مادر اجازه مصرف آن را ندارد.


✅ همچنین توصیه شده است که گوشت عقیقه با آب و نمک یا به نحو دیگری طبخ شود و ده نفر یا بیشتر به آن دعوت شوند و بخورند و برای مولود دعا نمایند و نیز از آن می توان صدقه و هدیه داد و به همسایه محتاج داد که البته در کلیه موارد لازم است که گوشت عقیقه فقط به #أهل_ولایت داده شود.


اللَّهُمَّ فَصَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ عَجِّلْ لِوَلِیِّکَ الْفَرَجَ وَ الْعَافِیَةَ وَ النَّصْرَ

نظرات (0)

...
نام۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۹