Loading...

#سؤال_742_ آیا می توان بعد از انجام عمل مستحب، ثواب آن را به اموات هدیه کرد یا قبل از انجام کار باید نیت کرده باشیم؟


✅پاسخ:

1⃣قال أبو عبدالله: إن الصلاة و الصوم و الصدقة و الحج و العمرة و کل عمل صالح ینفع المیت حتی إن الميت لیکون فی ضیق فیوسع علیه و یقال إن هذا بعمل ابنک فلان و بعمل أخیک فلان أخوه فی الدین

📚بحار ج۸۸ص۳۱۳

امام صادق علیه السلام : همانا نماز و روزه و صدقه و حج و عمره و هر عمل صالح به ميت سود می رساند تا جایی که همانا میتی در تنگنا قرار دارد، پس بر او وسعت داده می شود و گفته می شود:این به خاطر عمل فلان فرزندت یا فلان برادر دینی تو است!

2⃣قال رَجُلٌ لِلصَّادِق جُعِلْتُ فِدَاكَ إِنِّي كُنْتُ نَوَيْتُ أَنْ أُشْرِک في حَجَّتِيَ الْعَامَ أَبِي أَوْ بَعْضَ أَهْلِي فَنَسِيتُ فَقَال الْآنَ فَأَشْرِكْهَا

📚فقيه ج۲ص۴۶۱

مردی به امام صادق علیه السلام گفت : فدایت شوم، من قصد داشتم امسال پدرم یا یکی از اهلم را در حجم شریک کنم ولی فراموش کردم؛ امام فرمود: #الان او را شریک کن!

3⃣الحارث بن المغيرة قال: قُلْتُ لِأَبي عبداللَّه و أَنا بِالْمَدينَةِ بَعْدَ ما رَجَعْتُ مِنْ مَكَّةَ إِنِّي أَرَدْتُ أَنْ أَحُجَّ عَنِ ابْنَتِي قال فَاجْعَلْ ذَلكَ لَهَا الْآن

📚كافي ج۴ص۳۱۶

حارث گوید : در حالیکه من بعد از بازگشت از مکه در مدینه بودم، به امام صادق علیه السلام گفتم : من قصد داشتم از جانب دخترم حج به جا آورم!
امام فرمود: #الان آن را برای او قرار بده!

4⃣إسحاق بن عمار عن أَبي إِبراهيم قال: سَأَلْتُهُ عن الرَّجُل يَحُجُّ فَيَجْعَلُ حَجَّتَهُ و عُمْرَتَهُ أَو بَعْض طَوَافِه لِبَعْضِ أَهْلِهِ و هُوَ عَنْهُ غَائِبٌ بِبَلَدٍ آخَر قال فَقُلْتُ فَيَنْقُصُ ذَلِكَ مِنْ أَجْرِهِ قَالَ لَا هِيَ لَهُ و لِصَاحِبِهِ و لَهُ أَجْرٌ سِوى ذَلكَ بِما وَصَلَ قُلْتُ وَ هُوَ مَيِّتٌ هَلْ يَدْخُلُ ذَلِكَ عَلَيْهِ قال نَعَمْ حَتَّى يَكُونُ مَسْخُوطاً عَلَيْهِ فَيُغْفَرُ لَهُ أَوْ يَكُونُ مُضَيَّقاً عَلَيْه فَيُوَسَّعُ عَلَيْه

📚كافي ج۴ص۳۱۵

اسحاق گوید :از امام کاظم علیه السلام در مورد شخصی که حج به جا می‌آورد و سپس حج خود را و عمره خود را یا بخشی از طواف خود را برای یکی از اهل خود که در شهر دیگری و از او غائب است قرار می دهد، سؤال کردم که آیا از اجر او چیزی کم می شود؟ فرمود :خير، آن، هم برای اوست و هم آن شخص و برای او اجر دیگری نیز به خاطر #صله خواهد بود!
گفتم : اگر آن شخص مرده باشد آیا به او می رسد؟ فرمود : بله، تا جایی که مورد غضب الهی است و آمرزیده می شود یا در تنگنا قرار دارد، پس بر او وسعت داده می شود!

5⃣علي بن المغيرة عن أَبي الحسن قال: قُلْتُ لَهُ إِنَّ أَبِي سَأَلَ جَدَّكَ عن خَتْمِ الْقُرْآن في كُلِّ لَيْلَةٍ فقال لَهُ جَدُّكَ فِي كُلِّ لَيْلَةٍ فَقَالَ لَهُ في شَهْر رمضان فقال لَهُ جَدُّكَ في شَهْر رَمَضَان فقال لَهُ أَبِي نَعَمْ ما اسْتَطَعْتُ فَكانَ أَبي يَخْتِمُهُ أَرْبَعينَ خَتْمَةً في شَهْر رَمَضَان ثُمَّ خَتَمْتُهُ بَعْدَ أَبِي فَرُبَّمَا زِدْتُ و رُبَّمَا نَقَصْتُ عَلَى قَدْرِ فَرَاغِي و شُغُلِي و نَشَاطِي و كَسَلي فَإِذَا كان في يَوْمِ الْفِطْرِ جَعَلْتُ لِرَسُول اللَّه خَتْمَةً و لِعَلِيٍّ أُخْرَى و لِفَاطِمَة أُخْرَى ثُمَّ لِلْأَئِمَّةِ حَتَّى انْتَهَيْتُ إِلَيْك فَصَيَّرْتُ لَكَ وَاحِدَةً مُنْذُ صِرْتُ فِي هَذِهِ الْحال فَأَيُّ شَيْ ءٍ لِي بِذَلِك قال لَكَ بِذَلِك أَنْ تَكُونَ مَعَهُمْ يَوْمَ الْقِيَامَة قُلْتُ اللَّهُ أَكْبَرُ فَلِي بِذَلِكَ قَالَ نَعَمْ ثَلَاث مَرَّات

📚كافي ج۲ص۶۱۸

علي بن مغيره گوید : به امام کاظم علیه السلام گفتم : پدر من از جد شما در مورد #ختم_قرآن در هر شب سؤال کرد و جد شما فرمود :در هر شب!
جدم گفته بود : در ماه رمضان؟ پدر شما فرموده بود : (بله) در ماه رمضان
پس پدرم گفته بود : باشد! تا جایی که بتوانم!
پس پدرم در ماه رمضان 40 بار قرآن را ختم می کرد و من نیز بعد از پدرم گاهی بیشتر و گاهی کمتر به میزان فراغت و شغل و نشاط و کسالتم ختم می کنم!
سپس وقتی روز #عید_فطر می شود، یک ختم برای رسول الله صلی الله علیه و آله و یک ختم برای علی علیه السلام و یک ختم برای فاطمه عليهاالسلام و سپس برای سائر ائمه تا اینکه به شما می‌رسم ، پس از زمانی که این برنامه را دارم یک ختم هم برای شما قرار می دهم، پس به خاطر این کار چه چیزی برای من خواهد بود؟
امام فرمود: برای تو به خاطر این کار، این خواهد بود که در روز قیامت همراه آنها باشی!
من گفتم : اللَّهُ أَكْبَرُ !!، این برای من خواهد بود؟!
امام سه بار فرمود : بله!



✅همچنین حتما رجوع کنید:

t.me/porseshvapasokhe/85



#نیابت_در_اعمال_مستحب
#هدیه_اعمال_مستحب_به_ائمه علیهم السلام
#قراردادن_ثواب_اعمال_مستحبی_برای_اموات

نظرات (0)

...
نام۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۹