Loading...

#سؤال_741_ آیا در بین روز می‌توان برای #روزه_قضا نیت کرد؟


✅پاسخ :به روایات زیر توجه فرمایید :

1⃣عَنْ عَبْدِ الرَّحْمَنِ بْنِ الْحَجَّاجِ عَنْ أَبِي الْحَسَن فِي الرَّجُلِ يَبْدُو لَهُ بَعْدَ مَا يُصْبِحُ وَ يَرْتَفِعُ النَّهَارُ فِي صَوْمِ ذَلِكَ الْيَوْمِ لِيَقْضِيَهُ مِنْ شَهْرِ رَمَضَانَ وَ لَمْ يَكُنْ نَوَى ذَلِكَ مِنَ اللَّيْلِ قَالَ نَعَمْ لِيَصُمْهُ وَ لْيَعْتَدَّ بِهِ إِذَا لَمْ يَكُنْ أَحْدَثَ شَيْئاً.

📚 الكافي ج۴ص۱۲۲

امام کاظم علیه السلام در مورد شخصی که بعد از این وارد صبح می شود و روز بالا می‌آید، برایش پیش می آید که آن روز را روزه بگیرد تا قضای ماه رمضان باشد و آن را از شب نیت نکرده است، فرمود : بله، آن را روزه بگیرد و به حساب آورد به شرطی که کاری (که موجب ابطال روزه است) از او سر نزده باشد!

2⃣عَنْ عَبْدِ الرَّحْمَنِ بْنِ الْحَجَّاجِ قَالَ: سَأَلْتُ أَبَا الْحَسَنِ مُوسَى عَنِ الرَّجُلِ يُصْبِحُ وَ لَمْ يَطْعَمْ وَ لَمْ يَشْرَبْ وَ لَمْ يَنْوِ صَوْماً وَ كَانَ عَلَيْهِ يَوْمٌ مِنْ شَهْرِ رَمَضَانَ- أَ لَهُ أَنْ يَصُومَ ذَلِكَ الْيَوْمَ وَ قَدْ ذَهَبَ عَامَّةُ النَّهَارِ فَقَالَ نَعَمْ لَهُ أَنْ يَصُومَهُ وَ يَعْتَدَّ بِهِ مِنْ شَهْرِ رَمَضَانَ.

📚 التهذيب ج۴ص۱۸۷

عبدالرحمن بن حجاج گوید : از امام کاظم علیه السلام در مورد شخصی که وارد صبح می شود و چیزی نخورده است و چیزی نیاشامیده است و روزه ای نیت نکرده است و یک روزه قضای ماه رمضان بر عهده اوست، سؤال کردم که آیا آن روز را روزه بگیرد در حالی که عموم روز رفته است؟ فرمود : بله، می تواند روزه بگیرد و آن را قضای ماه رمضان به حساب آورد!


3⃣ عَنْ عَمَّارٍ السَّابَاطِيِّ عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ عَنِ الرَّجُلِ يَكُونُ عَلَيْهِ أَيَّامٌ مِنْ شَهْرِ رَمَضَانَ وَ يُرِيدُ أَنْ يَقْضِيَهَا مَتَى يُرِيدُ أَنْ يَنْوِيَ الصِّيَامَ قَالَ هُوَ بِالْخِيَارِ إِلَى أَنْ تَزُولَ الشَّمْسُ فَإِذَا زَالَتِ الشَّمْسُ فَإِنْ كَانَ نَوَى الصَّوْمَ فَلْيَصُمْ وَ إِنْ كَانَ يَنْوِي الْإِفْطَارَ فَلْيُفْطِرْ سُئِلَ فَإِنْ كَانَ نَوَى الْإِفْطَارَ يَسْتَقِيمُ أَنْ يَنْوِيَ الصَّوْمَ بَعْدَ مَا زَالَتِ الشَّمْسُ قَالَ لَا الْحَدِيثَ.

📚 التهذيب ج۴ص۲۸۰

عمار گوید : از امام صادق علیه السلام در مورد شخصی که ايامي از ماه رمضان روزه قضا دارد و قصد دارد آنها را قضا کند، سؤال کردم که چه موقعی قصد کند که نیت روزه نماید؟ امام فرمودند : او تا زوال خورشید (یعنی تا ظهر) اختیار دارد، پس وقتی ظهر شد، اگر نیت روزه کرده است که روزه بگیرد و اگر نیت إفطار کرده است که افطار نماید.
سؤال شد : اگر نیت افطار کند، آیا درست است که بعد از ظهر نیت روزه نماید؟ فرمود :خیر!

✅ از مجموع روایات فوق و غیره روشن است که اگر کسی مرتکب مبطلات روزه نشده باشد و تا قبل از ظهر برای روزه قضا نیت نماید، می تواند آن روز را به عنوان #قضای_ماه_رمضان روزه بگیرد.

#نیت_روزه
#نیت_روزه_قضا_در_بین_روز

✅ به لینک زیر نیز حتما رجوع فرمایید :

https://t.me/porseshvapasokhe/443

اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ
وَ عَجِّلْ لِوَلِیِّکَ الْفَرَجَ وَ الْعَافِیَةَ وَ النَّصْرَ

نظرات (0)

...
نام۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۹